ΕΟΚ | Διάδοση της καλαθοσφαίρισης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση

155

Από τον Οκτώβριο 2018 μέχρι σήμερα η ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας παρουσιάζει στα σχολεία ένα διαδραστικό πρόγραμμα με τίτλο « Διάδοση της καλαθοσφαίρισης στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση» .

Σκοπός του προγράμματος είναι να γίνει γνωστό στην νέα γενιά οι διεθνείς επιτυχίες των Εθνικών ομάδων της καλαθοσφαίρισης ( ανδρών –γυναικών).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα βίντεο με τις κατακτήσεις των χρυσών μεταλλίων της Εθνικής ανδρών στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1987 και το 2005, την νίκη επί των Ηνωμένων πολιτειών Αμερικής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2006, την 4η θέση της Εθνικής γυναικών στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2017, το χρυσό μετάλλιο της Εθνικής εφήβων στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2015 και το χρυσό μετάλλιο της Εθνικής νέων στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 2017.

Έχουμε επισκεφθεί μέχρι τώρα 58 δημοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική και το έχουν παρακολουθήσει περίπου 6.900 μαθητές. Επίσης έχει παρουσιασθεί σε εκδηλώσεις αθλητικών σωματείων κατόπιν προσκλήσεως των.