Εξ Αμερικής ο νέος τεχνικος Διευθυντής του ΗΡΑΚΛΗ

330

ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ!
Αλλαγή σελίδας στην Aκαδημία Mπάσκετ του ΗΡΑΚΛΗ

Επιστρέφει στην ομάδα μας ως τεχνικός διευθυντής και επικεφαλής του προγράμματος ατομικής βελτίωσης της ομάδας μας, ύστερα από 18 ολόκληρα χρόνια και μια σπουδαία καριέρα στο ενδιάμεσο, ο αρχιτέκτονας των επιτυχιών των τμημάτων υποδομής του ΗΡΑΚΛΗ την περίοδο 2002 – 2005 ,ο κοουτς Δημήτρης Κυριακου.

Ο Δημήτρης Κυριακού, είναι ένας πολύ έμπειρος κόουτς και ένας από τους λίγους προπονητές που έχει εργαστεί στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Ελλάδας, στην πρώτη κατηγορία NCAA και ως πρώτος προπονητής σε εθνική ομάδα ξένης χώρας. Έχει προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολλούς συλλόγους Α1 και εθνικών κατηγοριών (π.χ. ΗΡΑΚΛΗΣ, Καβάλα, Άρης, Ρέθυμνο, Ανατόλια και ΧΑΝΘ) αλλά και σε εθνικά συγκροτήματα ενώ αποτέλεσε για τρία χρόνια assistant coach στο NCAA. Έχει διατελέσει προπονητής σε επαγγελματικά καμπ στην Ισπανία, ομιλητής σε σεμινάρια στην Ιορδανία, Μέση Ανατολή και Ιταλία σε θέματα προετοιμασίας, ατομικής προπόνησης, scouting και μεθοδολογίας επιλογής παικτών.

Έχει επίσης διατελέσει τεχνικός διευθυντής υποδομής των ομάδων του Ρεθύμνου, Hoop και XANΘ, και στις ΗΠΑ δημιούργησε το Reno Basketball Project που σκοπό είχε την πνευματική και αθλητική βελτίωση παικτών. Κατέχει δίπλωμα FIBA coach, US Basketball Golden Coaching License και έχει σπουδές στις ΗΠΑ, στην Διοίκηση Επιχειρήσεων, στην Υγεία και στις Αθλητικές Επιστήμες ενώ το διδακτορικό του είναι στον τομέα της Παιδαγωγικής της Ηγεσίας με έμφαση στην δυναμική μικρών γκρουπ (ομάδων). To διδακτορικό έγινε στο Πανεπιστήμιο Nevada που ανήκει στην κατηγορία των Πανεπιστημίων Carnegie R1.

Ο Coach Κυριακού έχει πάει σε τρία συνεχή final four με τους εφήβους του Ηρακλή. έχει κατακτήσει με αυτούς ένα πρωτάθλημα, όπως και το μοναδικό αήττητο πρωτάθλημα Ελλάδας για τους Εφήβους του Άρη. Έχει προπονήσει ατομικά πάρα πολλούς εφήβους που έγιναν παίκτες Α1 και Α2 όπως και NBAers όπως ο Κώστας Παπανικολάου και ο Maciej Lampe. Παράλληλα είναι ερευνητής στο Εθνικό Κολλέγιο Δικαστών των ΗΠΑ.

Οι προπονήσεις στα αγωνιστικά τμήματα έχουν ξεκινήσει.

Πληροφορίες και εγγραφές για όλα τα τμήματα: 6972-635978