ΕΚΑΣΔΥΜ:Πρωταθλητής ο Αριστοτέλης Φλώρινας-Φωτορεπορτάζ

665

Ο τέταρτος αγώνας της συγκλονιστικής σειράς των τελικών της Α’ κατηγορίας μπάσκετ της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ., ήταν αυτός που όρισε και τον πρωταθλητή της Δυτικής Μακεδονίας, που είναι ο Αριστοτέλης Φλώρινας.

Σε ένα ακόμα παιχνίδι ακατάλληλο για καρδιακούς, ο Αριστοτέλης έκανε για 2η φορά το break της πολύ θερμής έδρας της Καστοριάς και έφτασε στις τρεις νίκες που του έδωσαν και το στέμμα του πρωταθλητή.

Στο κατάμεστο γήπεδο «Δημήτρης Διαμαντίδης» στην πόλη των γουναράδων, η Φλωρινιώτικη ομάδα του Τέλη Μαυρουδίου, με καθοδηγητές τον πολύπειρο Σπύρο Κέκελη, το νεαρό ταλαντούχο  Αλέξανδρο Τούζο και τις «παλιές καραβάνες» Αντώνη Βίτκα, Νίκο Παπούλια, Χρήστο Βασιλείου, Μιχάλη Σιδηρόπουλο, Δημήτρη Μαυρουδίου και Σωτήρη Φυντάνη έδειξε πως δίκαια κατέκτησε το φετινό πρωτάθλημα, απέναντι σε μία πολύ δυνατή και νεανική ομάδα, όπως αυτή της Καστοριάς.

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πιο δυνατά και με μπροστάρη τον Καραμήτσο να παίρνουν στο α΄δεκάλεπτο μία διαφορά 4 πόντων.

Στο 2ο δεκάλεπτο ο Αριστοτέλης βελτίωσε κατά πολύ την άμυνά του και αυτό του έδωσε την ευκαιρία να πάει στην ανάπαυλα του ημιχρόνου έχοντας την πρωτοπορία στο σκορ με 36-38, με τον Σιδηρόπουλο να βρίσκει διαδρόμους στην άμυνα της Καστοριάς.

Στο 3ο δεκάλεπτο η υπεροχή του Αριστοτέλη ήταν καθολική, με τον Σπύρο Κέκελη να παίρνει πρωτοβουλίες στην επίθεση και να δίνει το μεγαλύτερο προβάδισμα του αγώνα στον Αριστοτέλη με την διαφορά να φτάνει στο +10 στο τέλος της περιόδου (49-59).

Η Καστοριά, έχοντας στο πλευρό της περισσότερους από 1000 θεατές κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή στην τελευταία περίοδο και να φέρει το παιχνίδι στην παράταση, δίνοντας για μία ακόμα φορά ένα συναρπαστικό φινάλε στους φιλάθλους που βρέθηκαν στις κερκίδες.

Στην παράταση, αν και η Καστοριά ξεκίνησε δυνατά, βρίσκοντας λύσεις στη ζώνη του Αριστοτέλη, τελικά δεν κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα των 4 πόντων που είχε στα πρώτα δύο λεπτά, με τον Αριστοτέλη να εκμεταλλεύεται την αστοχία των «γουναράδων» και με τις εμπνεύσεις του Σπύρου Κέκελη, αλλά και την αποτελεσματικότητα του Παπούλια στα τελευταία δευτερόλεπτα, πήρε την πολύτιμη νίκη που του έδωσε τη νίκη, που ισοδυναμεί με το πρωτάθλημα και το εισιτήριο στη Γ’ Εθνική κατηγορία.

Οι παίκτες της Φλώρινας μετά το τέλος του αγώνα, ξέσπασαν σε έντονους πανηγυρισμούς μαζί με τους περίπου 50 φιλάθλους που ταξίδεψαν στη γειτονική πόλη, χόρεψαν συρτάκι στο κέντρο του γηπέδου, ενώ λίγο αργότερα έγινε και η απονομή του κυπέλλου, από τον πρόεδρο της Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ. κ. Λάζαρο Σαββίδη στον αρχηγό του Αριστοτέλη, Σπύρο Κέκελη.

Ακολούθησαν θερμοί πανηγυρισμοί στα αποδυτήρια της ομάδας, ενώ το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή, μπήκε στο κέντρο της πόλης, όπου δημιουργήθηκε μια πραγματική φιέστα των πρωταγωνιστών, μαζί με τους πολίτες της Φλώρινας.

Δεκάλεπτα: 23-19, 13-19, 13-21, 27-17, (παρ.) 8-9

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: (Καραταγλίδης Γ.) Δαραβίγκας 15, Βλάχος 10, Γούδας, Κων/νίδης, Νελάι, Καραμήτσος 26, Καλαπούτης 2, Βελλίδης, Λίλιος, Μπέγας 21 (4), Χότζα, Γιουμπιδένης 9.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: (Μαυρουδίου Π.) Τούζος 12 (2), Μαυρουδίου 5, Σιδηρόπουλος 12 (2), Κέκελης 21 (5), Σαββόπουλος, Παπαγρηγορίου, Παπούλιας 17, Βίτκας 5 (1), Παπαδόπουλος, Φυντάνης, Βασιλείου Χρ. 13, Γαζέας.

Δηλώσεις

Σπύρος Κέλελης: «Το πρωτάθλημα αυτό ήταν η επιβράβευση των κόπων μιας ολόκληρης χρονιάς. Η ομάδα απέδειξε ότι διαθέτει μέταλλο νικητή και ότι ενωμένη μπορεί να καταφέρει πολλά. Δώσαμε μια χαρά στην πόλη της Φλώρινας μέσα σε όλη αυτή την δύσκολη κατάσταση που υπάρχει, ώστε να ξεχάσουν για λίγο τα προβλήματά τους και να διασκεδάσουν μαζί μας. Είναι μία εποχή με δυσκολίες και για τον αθλητισμό. Θα πρέπει να οργανωθούν όλοι οι τοπικοί φορείς για να μπορέσει η ομάδα να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες της Γ’ Εθνικής».

Αντώνης Βίτκας: «Μετά την ήττα που γνωρίσαμε στην έδρα μας, πεισμώσαμε και σήμερα δείξαμε ότι αξίζαμε να ανέβουμε στην Γ΄ Εθνική, αφού καταφέραμε και κάναμε 5 νίκες την φετινή χρονιά απέναντι στην Καστοριά. Πιστεύω η ομάδα με τις ανάλογες προσθήκες να καταφέρει να κάνει μια καλή πορεία στη Γ’ Εθνική, γιατί το αξίζει. Περάσαμε πολύ δύσκολη χρονιά, αφού όλα τα παιδιά ήμασταν με οικογένειες, αφήσαμε πολλές φορές τα παιδιά μας, είχαμε δύσκολες ώρες προπονήσεις. Όμως αυτό δεν μας πτόησε. Είχαμε μαζί μας τον Σπύρο Κέκελη, που μας βοήθησε αφάνταστα. Είναι ένας παίκτης με πολύ υψηλό επίπεδο και έκανε την διαφορά. Τέλος, πρέπει να ευχαριστήσω και τον Τέλη Μαυρουδίου, ο οποίος παρά τις αντιξοότητες της χρονιάς κατάφερε και ανέβασε την ομάδα στην Γ’ Εθνική».

Αλέξανδρος Τούζος: «Η σειρά των τελικών ήταν πολύ δύσκολη. Όποια ομάδα έδειχνε το περισσότερο πάθος αυτή και θα ανέβαινε. Είχαμε περισσότερο πάθος και ήμαστε αυτοί που καταφέραμε να ανέβουμε στη Γ’ Εθνική. Πλέον, πρέπει να δουλέψουμε ακόμα περισσότερο και ατομικά και ομαδικά, ώστε να ανταπεξέλθουμε σε μια πολύ πιο δύσκολη κατηγορία. Προσωπικός μου στόχος είναι μέρα με την μέρα να βελτιώνομαι και να γίνομαι όλο και καλύτερος».

Μιχάλης Σιδηρόπουλος: «Είχαμε μία δύσκολη χρονιά που είχε καλή κατάληξη. Έγιναν πολύ ωραία παιχνίδια στους τελικούς. Νομίζω πως ήμασταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος και το δείξαμε. Χάσαμε ένα παιχνίδι στην Φλώρινα, από δικά μας λάθη, όμως πιστεύω ότι είμαστε άξιοι πρωταθλητές. Αυτό που θέλουμε είναι να ωθήσουμε τα παιδιά να ασχοληθούν με το μπάσκετ. Με την ομάδα να αγωνίζεται στη Γ’ Εθνική τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν καλύτερες και πιο επαγγελματικές παραστάσεις, από τις οποίες μόνο κέρδος μπορούμε να έχουμε. Εύχομαι αυτό το πρωτάθλημα να είναι το έναυσμα για κάτι καλύτερο για το τοπικό μπάσκετ της Φλώρινας».

Τέλης Μαυρουδίου (προπονητής): «Ζούμε μεγάλες στιγμές για το μπάσκετ της Φλώρινας. Ανεβαίνουμε στη Γ’ Εθνική μετά από 9 χρόνια. Παλέψαμε πολύ για τον στόχο αυτό, Πλέον το χαιρόμαστε αυτό που κατορθώσαμε και είμαστε πολύ ευτυχισμένοι. Χρειαζόμαστε ξεκούραση και με καθαρό μυαλό θα σχεδιάσουμε τη νέα χρονιά».

Άγγελος Βίτκας (έφορος): «Τα συγχαρητήρια αξίζουν στον προπονητή και τους παίκτες. Παρά τα προβλήματα τραυματισμών και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, αθόρυβα καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. Δώσαμε μεγάλη χαρά στην πόλη, στις οικογένειες των αθλητών, αλλά και σε εμάς. Στη Γ’ Εθνική θέλουμε την στήριξη όλης της πόλης, των φορέων και του κόσμου για να μπορέσουμε να διατηρηθούμε στην κατηγορία».

Γιώργος Ανθόπουλος (πρώην μέλος Δ.Σ. Αριστοτέλη): «Καταφέραμε με μία σειρά καταπληκτικών παιχνιδιών να πάρουμε την άνοδο. Ηθικά ήμασταν από νωρίς νικητές. Κάναμε 5 νίκες συνολικά απέναντι στην Καστοριά και τα παιδιά αξίζουν συγχαρητήρια, αφού έδωσαν και την ψυχή τους για να γίνει αυτή η επιτυχία. Η νέα χρονιά θα είναι δύσκολη. Θα προσπαθήσουμε με 2-3 ενισχύσεις να σταθούμε καταρχήν στην κατηγορία και στη συνέχεια, γιατί όχι, να μην ανεβούμε και παραπάνω».

DSCF2626

DSCF2630

DSCF2635

DSCF2636

DSCF2645