ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ ΑΝΔΡΩΝ: Μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα του Πανευρωπαϊκού

511

Κανένα περιθώριο αντίδρασης δεν άφησε η Ελλάδα στην Τσεχία, στην πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών που φιλοξενείται στην Κροατία. Η ελληνική ομάδα επιβλήθηκε με το ευρύ 92-67 των Τσέχων κάνοντας τη δική της «δήλωση» ενόψει της συνέχειας και στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στη Ρόδο. Η υπόθεση «νικητής» ξεκαθάρισε από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης. Το 8-22 που καταγράφηκε υπέρ της Ελλάδας με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, υποδηλώνει από μόνο του πολλά για την εικόνα του παιχνιδιού. Το γκάζι έμεινε πατημένο και η ελληνική ομάδα έφτασε σε μια εύκολη νίκη, χωρίς να απειληθεί σε κανένα σημείο του αγώνα. Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Μίσσας δεν είχε στη διάθεσή του τον τραυματία Ζήση Σαρικόπουλο (ενοχλήσεις στο γόνατο). Ο σέντερ της ελληνικής ομάδας δεν αγωνίστηκε για προληπτικούς λόγους και ήταν ο μόνος από τη δωδεκάδα που δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Η Εθνική Νέων Ανδρών αντιμετωπίζει σήμερα στις 6.45μ.μ. την Ουκρανία, η οποία χθες επικράτησε της Λετονίας 91-70.

Δεκάλεπτα: 8-22, 27-45, 52-71, 67-92

Τσεχία: Βιοράλ 11, Κοχούτ 11, Βοσλάγερ, Χέρινγκ 5, Σατοράνσκα 10, Γέλινεκ 17, Μπαλβάν 2, Σούτσεκ 5, Κραζ 6, Πέτερκα

Ελλάδα (Μίσσας): Κατσίβελης 13, (3ρ, 3 α), Μούρτος, Γεωργάκης 10 (5ρ), Μάντζαρης 3, Καραθανάσης, Παπαντωνίου, Παπανικολάου 14 (11ρ, 6 α), Σλούκας 16 (4ρ, 3 α), Γιάνκοβιτς, Παππάς 26 (6ρ), Κασελάκης 10 (5ρ, 4 α)

Κ. Μίσσας: «Άμυνα, ριμπάουντ και λάθη»

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για την Εθνική Νέων Ανδρών και ο Κώστας Μίσσας είδε αρκετά από όσα ήθελε να δει από την ομάδα του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Με βασικό σημείο αναφοράς το τρίπτυχο άμυνα, ριμπάουντ και αποφυγή λαθών. «Είναι τρία σημεία στα οποία πρέπει να εστιάζουμε και να δίνουμε προσοχή. Αν αυτή η ομάδα προσέξει τη συγκέντρωση στην άμυνα, τα ριμπάουντ και αποφύγει τα λάθη, μπορεί να προχωρήσει. Ταλέντο στην επίθεση υπάρχει, είναι δεδομένο, αλλά αν είμαστε εντάξει στα τρία σημεία στα οποία στάθηκα, τότε και σε μία δύσκολη βραδιά επιθετικά, θα είμαστε καλυμμένοι. Η άμυνα ήταν το βασικό κλειδί στην αναμέτρηση με την Τσεχία. Είχαμε μεγάλη συγκέντρωση στον τομέα αυτόν από την αρχή και ήταν αυτό που μας έδειξε το δρόμο. Παίξαμε καλή άμυνα στην περιφέρεια, καθώς οι αντίπαλοί μας είναι ομάδα που στηρίζεται στο περιφερειακό σουτ, διατηρήσαμε τη συγκέντρωσή μας στο δικό τους πικ εντ ρολ, καταφέρνοντας να τους απαγορεύσουμε να κάνουν αυτό που ήθελαν. Από την άλλη δείξαμε σοβαρότητα στην επίθεση τόσο σε καταστάσεις αιφνιδιασμού, όσο και στο πέντε εναντίον πέντε. Ήταν σημαντικό να είμαστε συγκεντρωμένοι και σοβαροί σε έναν αγώνα πρεμιέρας, για να αποφύγουμε αρνητικές εκπλήξεις. Εκπλήξεις που είδαμε σε άλλα παιχνίδια. Τώρα αυτό που κοιτάμε είναι η συνέχεια. Ο αγώνας με την Ουκρανία θα είναι εντελώς διαφορετικός… Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να προχωρήσουμε παιχνίδι με παιχνίδι, αναζητώντας το καλύτερο».