Εθνική Παίδων: Ηττήθηκε στον πόντο από την Ιταλία (64-63) – Αντιμετωπίζει αύριο την Κροατία για τις θέσεις 5-8

348

Η Ιταλία επικράτησε της Ελλάδας 64-63 στους προημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U16 στο Ούντινε και έτσι η οικοδέσποινα της διοργάνωσης προχωρά στα ημιτελικά. Η Εθνική Εφήβων θα αντιμετωπίσει για τις θέσεις 5-8 την Κροατία μεθαύριο (16/8, 17.30).

Διαιτητές: Καλατράβα (Ισπανία), Βοϊνόβιτς (Μαυροβούνιο), Νίνκοβιτς (Σερβία)

Δεκάλεπτα: 10-25, 33-38, 46-47, 64-63

Ελλάδα (Παπαδόπουλος): Μπαζίνας 8, Κολιός 2, Μαντζούκας 14, Οικονομόπουλος 18, Πετανίδης 5, Ευσταθιάδης, Γκίκας, Μερμίγκης 5, Ναυπλιώτης 6, Θεογιάννης, Τσολάκης 5

Σωτήρης Ναυπλιώτης (Παίκτης Εθνικής Παίδων):

«Δυστυχώς σε κάποια σημεία δεν είχαμε την απαραίτητη συγκέντρωση.Αδικήσαμε τον εαυτό μας και την προσπάθειά μας με αυτό που έγινε στο τέλος. Ειλικρινά δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. Κάναμε λάθη κι εμείς. Πιστεύω όμως πως όλοι έχουμε να μάθουμε από αυτόν τον αγώνα και πως θα επιτρέψουμε να ξαναγίνει κάτι τέτοιο.

Εννοείται πως όλοι θέλαμε την τετράδα. Το θέλαμε από την αρχή. Τώρα θα κοιτάξουμε να φτάσουμε στις πέντε πρώτες θέσεις, γιατί υπάρχει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Θέλουμε λοιπόν τις νίκες στα δύο παιχνίδια που απομένουν για την πρόκριση αυτή, αλλά και για εμάς, για τους εαυτούς μας, να δείξουμε πως μπορούσαμε να φτάσουμε πιο ψηλά.

Η Κροατία είναι μια καλή, δυνατή ομάδα συνολικά. Αντιμετωπίσαμε κι άλλες ομάδες ψηλότερες από εμάς, πιο γεμάτες στη ρακέτα όπως η Γαλλία ή η Λιθουανία. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και θα προσπαθήσουμε μόνο για το καλύτερο.»

Νίκος Τσολάκης (Παίκτης Εθνικής Παίδων):

«Μπήκαμε δυναμικά, πολύ καλά, αλλά στη συνέχεια χαλαρώσαμε και τους δώσαμε το δικαίωμα να το πιστέψουν, να πιστέψουν πως μπορούν να κάνουν την ανατροπή.Το παιχνίδι άλλαξε μορφή, πήγε πόντο-πόντο και αυτό άλλαξε όλη τη μορφή του. Χαλαρώσαμε λίγο, δεν μπήκαν κάποια σουτ στη συνέχεια που στην αρχή μπήκαν και θα μπορούσαν να αλλάξουν την εικόνα της αναμέτρησης και πάλι.

Θέλουμε να βρισκόμαστε στην πρώτη πεντάδα, γιατί θέλουμε να πάμε στο Παγκόσμιο του χρόνου. Και παράλληλα, θέλουμε να αποδείξουμε πως πραγματικά αξίζαμε μια καλύτερη θέση. Δεν πιστεύω πως θα μας «ρίξει» η ήττα τόσο ώστε να μην είμαστε σε θέση να παλέψουμε. Θέλουμε να κάνουμε δύο νίκες στα παιχνίδια που απομένουν για να θυμόμαστε αυτούς τους αγώνες χωρίς να μετανιώνουμε για κάτι, χωρίς να σκεφτούμε πως δεν τα δώσαμε όλα κάθε στιγμή.»

Παράλληλα με τη συνέντευξη του Νίκου Τσολάκη,ο Νίκος Ζήσης δημοσίευσε το παρακάτω tweet:

«Έτυχε να δω τον αγώνα της Εθνικής μας παίδων! Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και την εικόνα σας . Παιδιά που έπαιζαν ο ένας για τον άλλο και με το σωστό τρόπο. Οι νίκες θα έρθουν στο μέλλον με πολύ δουλειά . Ένα μπράβο σε όλη την ομάδα και τους προπονητές @HellenicBF»

Και ο Νίκος Τσολάκης ενημερώθηκε σχετικά και σχολίασε στη συνέχεια:

«Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για εμάς να μας στηρίζει με αυτόν τον τρόπο ένας τέτοιος αθλητής! Έχει πραγματικά βρεθεί στη θέση μας, μας καταλαβαίνει, ξέρει πως νιώθουμε τώρα και μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση για να συνεχίσουμε».

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατώντας εδώ.