Εθνική Νέων Ανδρών: Ήττα στην εκπνοή του χρόνου της παράτασης από την Λιθουανία

357

Η Εθνική Νέων Ανδρών ηττήθηκε με 88-86 (κ.α. 67-67) στην παράταση από τη Λιθουανία δεχόμενη στην εκπνοή τρίποντο από τον Ίγκνας Σαργκιούνας.

Το αποτέλεσμα αυτό περιόρισε την ομάδα του Γιώργου Λιμνιάτη στη δεύτερη θέση του τετάρτου ομίλου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U20 που διεξάγεται στο Τελ Αβίβ και πλέον το ελληνικό συγκρότημα περιμένει την Τετάρτη στους «16» την Γερμανία.

Δεκάλεπτα: 13-18, 35-37, 56-56, 67-67, (πρτ.), 86-88

Διαιτητές: Μαέστρ (Γαλλία), Ρούτεσιτς (Μαυροβούνιο), Περτσιαβάλε (Ιταλία)

Ελλάδα (Λιμνιάτης): Π. Καλαϊτζάκης 21, Καμπερίδης 5, Καμπουρίδης 17, Κουφόπουλος 2, Νικολαΐδης 7, Αρνόκουρος 2, Δομπρογιάννης, Γ. Καλαϊτζάκης 23, Μωραΐτης 9, Πιλάβιος

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατώντας εδώ.

Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (Παίκτης Εθνικής): 

«Βρεθήκαμε εννέα πόντους πίσω στο σκορ στην τέταρτη περίοδο και γυρίσαμε τον αγώνα δύο φορές. Δεν το βάλαμε κάτω, βγάλαμε ψυχή και χάσαμε στο τέλος ένα δικό μας παιχνίδι.

Είμαστε οικογένεια, είναι ο τρίτος μου χρόνος στις εθνικές ομάδες, αυτό δεν το έχω ξαναζήσει. Από την πρώτη στιγμή στην Πάτρα ως σήμερα είμαστε όλοι μαζί, είμαστε οικογένεια. Όλοι… Οι προπονητές μας, αυτοί οι τύποι, είναι απίστευτοι όλοι τους! Έχουμε πολύ καλή σχέση όλοι μεταξύ μας και αυτό πιστεύω πως βγαίνει και στο γήπεδο. Είμαστε δεμένοι και πιστεύω πως ο καθένας ξέρει το ρόλο του.»

Μετά την ήττα από τη Λιθουανία, η Εθνική Νέων Ανδρών θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Γερμανία, η οποία έκλεισε την πρώτη φάση με μία νίκη και δύο ήττες. Μια ομάδα που δεν είναι άγνωστη στην ελληνική, αφού βρέθηκαν αντιμέτωπες σε τουρνουά στη διάρκεια της προετοιμασίας και πάνω σε αυτό το θέμα ο Παναγιώτης πρόσθεσε σχετικά:

«Είναι μια ομάδα στα μέτρα μας. Την είδαμε και στο τουρνουά που είχαμε πάρει μέρος στην Ιταλία. Εμείς είχαμε πολλές απουσίες και είχαμε χάσει στο τέλος. Πιστεύω πως είναι μια ομάδα στα μέτρα μας και πως μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Πρέπει να είμαστε σωστοί και συγκεντρωμένοι στην προπόνηση. Να ακούσουμε όσα έχουν να μας πουν οι προπονητές και να συγκρατήσουμε όσα μας πουν στο βίντεο. Αυτό που έγινε σήμερα, μπορεί να μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια και αυτό πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας.»