Εθνική Γυναικών: Ξεκίνημα με Φινλανδία σήμερα στις 19:00

606

Τις προσπάθειές της στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2013 αρχίζει σήμερα η εθνική ομάδα των Γυναικών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που συμμετέχει στον Ε’ όμιλο θα αντιμετωπίσει στις 7μ.μ. στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι τη Φινλανδία με στόχο να κάνει το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη διοργάνωση.

Τη 12άδα της εθνικής αποτελούν οι: Δημητράκου, Καλέντζου, Κοσμά, Κοτσοπούλου, Λύμουρα, Παπαμιχαήλ, Σωτηρίου, Σπαθάρου, Σπανού, Σκιαδοπούλου, Σταυρίδου, Χατζηνικολάου.

Μιλώντας για την αυριανή αναμέτρηση ο ομοσπονδιακός τεχνικός Αλέκος Δάγλας σημείωσε: «Κάναμε πάρα πολύ καλή προετοιμασία και όλα πήγαν καλά. Τα κορίτσια δούλεψαν σκληρά αυτό το διάστημα και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε με νίκη. Η Φινλανδία είναι καλή και σκληρή ομάδα και έχει ενθουσιασμό και εμπειρίες. Είναι ένα δύσκολο ματς, αλλά οι παίκτριές μου είναι αποφασισμένες να ξεκινήσουν με νίκη τους αγώνες στο γήπεδό μας. Πρέπει να έχουμε ηρεμία και συγκέντρωση όσον αφορά στο αμυντικό κομμάτι. Η Φινλανδία παίζει επιθετική άμυνα, πιέζει πολύ και πρέπει να αντιδράσουμε με ηρεμία. Επιθετικά στηρίζεται σε τρεις παίκτριες και πρέπει να τις περιορίσουμε. Τέλος θέλω να καλέσω τους φιλάθλους να έρθουν στο γήπεδο. Τα κορίτσια χρειάζονται την στήριξή τους».

*Στο άλλο ματς του ομίλου που συμμετέχει η εθνική θα παίξουν Λουξεμβούργο – Λετονία.
*Στην 1η αγωνιστική του ομίλου μας έχουν γίνει μέχρι στιγμής τα παιχνίδια: Λετονία – Ιταλία 71-52 και Φινλανδία – Λουξεμβούργο 114-54.