Εθνική Ανδρών: Προκρίθηκε στους “16” του κόσμου επικρατώντας με 103-97 της Νέας Ζηλανδίας

318

Η Ελλάδα έκανε αυτό που ήθελε και έπρεπε. Επικράτησε της Νέας Ζηλανδίας 103-97 στην τελευταία μέρα της Α’ Φάσης και βρίσκεται στις 16 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το επόμενο βήμα θα γίνει στη Σενζέν. Εκεί όπου το Σάββατο (7/7) θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ και τη Δευτέρα (9/7) την Τσεχία, αναζητώντας τις νίκες που θα τις δώσουν την πρόκριση για τους οχτώ της διοργάνωσης. Οι ώρες διεξαγωγής των αγώνων αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα από τη FIBA.

Διαιτητές: Βάθκεθ (Πουέρτο Ρίκο), Λεζκάνο (Αργεντινή), Χιουάνγκ (Κορέα)

Δεκάλεπτα: 28-19, 51-44, 71-66, 103-97

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Αντετοκούνμπο 24 (10ρ, 6 α), Αντετοκούνμπο Θ. 10, Μπουρούσης 3, Καλάθης 14, Λαρεντζάκης 9, Παπανικολάου 7 (6ρ, 4 α), Παπαπέτρου 16, Πρίντεζης 13, Σλούκας 7 (5ρ, 7 α), Βασιλόπουλος

Θανάσης Σκουρτόπουλος: «Ήταν ένα δύσκολο ματς για μας μετά την ήττα από την Βραζιλία. Έπρεπε να κερδίσουμε μια πολύ επικίνδυνη ομάδα, που μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά. Παίξαμε άμυνα με αλλαγές, αυτό λειτούργησε αρκετά καλά και είχαμε μια αρκετά καλή βραδιά στην επίθεση. Πήγαμε σε υψηλό σκορ και δεν νιώσαμε μεγάλο κίνδυνο. Πάμε στους 16 και πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα νέο τουρνουά, έχουμε τα ματς με τις ΗΠΑ και την Τσεχία και πρέπει να κερδίσουμε και τα δύο για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Η Τσεχία είναι πολύ σοβαρή ομάδα, έχασε από τις ΗΠΑ αλλά ήταν πολύ ανταγωνιστική. Μπορεί να κάνει ζημιά σε όλους. Οι ΗΠΑ παρότι λείπουν παίκτες έχει εξαιρετικό ρόστερ, το προπονητικό τους τιμ είναι ακόμη καλύτερο και πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για να διεκδικήσουμε τη νίκη απέναντι σε αυτή τη σπουδαία ομάδα.

Πρέπει να προσέξουμε και την υγεία του Γιάννη με το χρόνο που παίζει. Σήμερα με το small ball που έπαιξε η Νέα Ζηλανδία έπαιξε παραπάνω χρόνο, κυρίως στο ‘5’, βρήκε χώρους και πήρε πολλές αποφάσεις. Απέναντι στις ΗΠΑ ξέρει πώς παίζουν και είναι ώρα να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το παιχνίδι του».

Νικ Καλάθης: «Ήταν μια καλή νίκη για μας. Τα επόμενα δύο ματς είναι νοκ άουτ για την Εθνική. Η Νέα Ζηλανδία είναι ιδιαίτερη ομάδα. Τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έκαναν ένα πολύ καλό παιχνίδι. Τα αδέρφια Γουέμπστερ μας έκαναν ζημιά, έβαλαν πολλά μεγάλα σουτ και πάντα ήταν δύσκολοι αντίπαλοι. Εμείς πήγαμε καλά στην επίθεση, ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο) έπαιξε πολύ καλά, ο Ιωάννης (σ.σ. Παπαπέτρου) έβαλε κάποια μεγάλα σουτ και όλοι βγήκαν μπροστά. Τώρα ανυπομονούμε την πρόκριση για την επόμενη φάση. Εμείς ακολουθούμε τον Γιάννη (σ.σ. Αντετοκούνμπο), είναι μεγάλη η επιρροή του και στις δύο πλευρές του παρκέ. Εμείς δεν φοβόμαστε κανέναν, οι ΗΠΑ είναι μεγάλη ομάδα αλλά θα είμαστε έτοιμοι. Η Τσεχία είναι επίσης καλή ομάδα, κέρδισε την Τουρκία και θα έρθει με καλή ψυχολογία. Εμείς ανυπομονούμε για ένα διαφορετικό τουρνουά πλέον και θα προσπαθήσουμε για δύο νίκες».

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατώντας εδώ.