Εθνική Ανδρών: “Αυτοκτόνησε” στο Β’ημίχρονο και ηττήθηκε στον πόντο από τη Βραζιλία

327

Την πρώτη της ήττα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας γνώρισε η Εθνική Ανδρών, καθώς ηττήθηκε με 79-78 από τη Βραζιλία.

Η Ελληνική ομάδα, παρότι προηγήθηκε πριν τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου με έως και 17 πόντους, το κακό δεύτερο ημίχρονο της στοίχισε τη νίκη και πλέον στοχεύει στον πρώτο “τελικό” ενάντια στη Νέα Ζηλανδία την Πέμπτη, όπου με νίκη η Εθνική μας ομάδα προκρίνεται στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας.

Κορυφαίος παίκτης στη σημερινή αναμέτρηση ήταν αδιαμφισβήτητα ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος πέρασε στο παρκέ στο 7:16 με τον δείκτη του σκορ στο 11-14 αντί του Γιάννη Αντετοκούνμπο κι άλλαξε τις ισορροπίες του ματς, σκοράροντας 14 συνεχόμενους πόντους για το 22-28 στο 13:45!

Θανάσης Σκουρτόπουλος:

«Δημιουργήσαμε προβλήματα από μόνοι μας. Κάναμε πολλές αλλαγές, βιαστήκαμε και το πληρώσαμε. Στην επίθεση ήμασταν πολύ άστοχοι. Δεν ήταν αρκετοί οι 80 πόντοι. Η άμυνά μας δεν ήταν αυτή που έπρεπε. Στο “ένας εναντίον ενός” είχαμε θέμα. Δουλεύαμε εκτός ισορροπίας. Ακόμα και στην τελευταία φάση, άλλα είχαμε πει, άλλα έγιναν.

Μας στεναχωρεί, γιατί θέλαμε κι εμείς να περάσουμε στην επόμενη φάση από τώρα. Βάζει κάποιο άγχος αυτό, γιατί θα παίξουμε ένα παιχνίδι για πρόκριση. Υπάρχει η εμπειρία κι η επικοινωνία που χρειάζεται για τη συνέχεια.

Δεν μας βγήκαν πράγματα. Δεν τα καταφέραμε και το πληρώσαμε»

Κώστας Παπανικολάου:

«Το πιο κρίσιμο σημείο ήταν τα 3 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου (23-40). Ήμασταν στο +17. Όταν γίνεται κάτι τέτοιο, πρέπει να το διαχειρίζεσαι. Στο 2ο ημίχρονο δεχθήκαμε 49 πόντους. Είμαστε αμυντική ομάδα, αλλά τώρα δεν το δείξαμε. Είχαμε 3 βολές με τον Κώστα, αστόχησε στην τελευταία τι να κάνουμε, αυτό είναι το μπάσκετ, συμβαίνουν αυτά, δυστυχώς ερίμαστε εμείς στην άσχημη θέση τώρα. Προχωράμε.

Δεν ήμασταν το ίδιο δυνατοί και δεν είχαμε την ίδια πίστη, όπως στο ξεκίνημα. Δεν υπάρχει δικαιολογία, είμαστε επαγγελματίες. Μας έκανε κακό το +17. Αν θέλεις να λέγεσαι καλός, πρέπει να το τελειώνεις στους 20 πόντους κι όχι στους 10. Όλες οι ομάδες είχαν αδυναμίες. Δεν έχει τελειώσει κάτι ακόμα. Να δούμε τα λάθη μας και να συνεχίσουμε.

Πρέπει να τα αφήσουμε όλα πίσω. Αύριο ξημερώνει μια νέα μέρα».

Διαιτητές: Κόντε (Ισπανία), Χουάνγκ (Κορέα), Ζαστσούκ (Ουκρανία)

Δεκάλεπτα: 15-19, 30-40, 56-53, 79-78

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Αντετοκούνμπο Γ. 13, Αντετοκούνμπο Θ., Μπουρούσης 4, Καλάθης 16, Παπαγιάννης 4, Παπανικολάου 5, Παπαπέτρου 7, Πρίντεζης 20, Σλούκας 9 (11α)

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατώντας εδώ.