Εθνική Ανδρών: Ήττα από τις Η.Π.Α. με 69-53 – “Τελικός” με την Τσεχία τη Δευτέρα (9/9, 11.30)

368

Η Εθνική Ανδρών δεν τα κατάφερε απέναντι στις ΗΠΑ. Ηττήθηκε 69-53 και πλέον το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην αναμέτρηση με την Τσεχία τη Δευτέρα (9/9, 11.30), στο οποίο η Ελλάδα αναζητά τη νίκη με +12 για να μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Διαιτητές: Γκλίσιτς (Σερβία), Πασκουάλ (Φιλιππίνες), Λίσζκα (Πολωνία)

Δεκάλεπτα: 19-17, 38-25, 54-37, 69-53

Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Αντετοκούνμπο 15 (13ρ), Αντετοκούνμπο Θ. 1, Μπουρούσης 3, Καλάθης 5, Λαρεντζάκης, Μάντζαρης 3, Παπαγιάννης, Παπανικολάου, Παπαπέτρου 7, Πρίντεζης 6, Σλούκας 13, Βασιλόπουλος

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα πατώντας εδώ.

Θανάσης Σκουρτόπουλος:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, συγχαρητήρια στις ΗΠΑ και τον κόουτς Πόποβιτς. Η τακτική μας δούλεψε αρκετά, αλλά όχι όσο θα θέλαμε, γιατί στην επίθεση ήμασταν άστοχοι, ακόμη και στις βολές. Δεν βρήκαμε λύσεις στην επίθεση και δεν καταφέραμε να μείνουμε κοντά στο σκορ Η προσοχή μας τώρα είναι στην Τσεχία και θα πρέπει να παλέψουμε για να πάρουμε την πρόκριση. Σίγουρα υπάρχει η πίεση να κερδίσουμε ένα ματς με 12 πόντους, αλλά αντιμετωπίζουμε μια ομάδα με ευρωπαϊκό στυλ κι όχι τις ΗΠΑ. Πιστεύω πως θα είμαστε έτοιμοι για να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή για μας, θα πρέπει να παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε για να προκριθούμε.

Γιώργος Παπαγιάννης:

«Προσπαθήσαμε να κάνουμε το παιχνίδι μας, αλλά οι ΗΠΑ επέβαλαν το δικό τους στυλ και είχαν το προβάδισμα. Τους δώσαμε εύκολα σουτ, χάσαμε κάποια αμυντικά ριμπάουντ και πήραν τη νίκη».

Γκρεγκ Πόποβιτς (ομοσπονδιακός τεχνικός Η.Π.Α.):

«Αντιμετωπίσαμε μια έμπειρη ομάδα, που είναι καλά προπονημένη και ήταν δύσκολο το έργο μας. Προσπαθήσαμε να είμαστε όσο πιο ενεργητικοί μπορούσαμε στην άμυνα και λειτούργησε. Όταν έχεις δώδεκα παίκτες που δεν έχουν παίξει ποτέ μαζί, χρειάζεσαι χρόνο. Κάθε μέρα που περνά οι παίκτες μαθαίνουν και καλύτερα το παιχνίδι μας».

Κέμπα Γουόκερ (Παίκτης Η.Π.Α.):

«Είχαμε ένα καλό πλάνο, το εφαρμόσαμε και πήραμε μια σημαντική νίκη. Εγώ περίμενα καιρό την ευκαιρία να παίξω, είμαι χαρούμενος και προσπαθώ όπως μπορώ να βοηθήσω τη χώρα μου να κάνει το καλύτερο. Είμαι ενθουσιασμένος με αυτό το γκρουπ παικτών».