Εγκαινιάστηκε η Έκθεση του ελληνικού μπάσκετ!

546

Εγκαινιάστηκε πριν από λίγη ώρα η έκθεση του ελληνικού μπάσκετ στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Εκθέματα από εθνικές και συλλογικές διακρίσεις, κορυφαίων αθλητών όπως του Νίκου Γκάλη, του Δημήτρη Διαμαντίδη, του Θοδωρή Παπαλουκά και άλλων εκθέτονται από σήμερα και για τουλάχιστον μέχρι τον Δεκέμβριο το 2012!
Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε ο… μπασκετικός δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Υπάρχουν πολλά εκθέματα, φανέλες, μετάλλια, κύπελλα και άλλα αντικείμενα που έχουν ξεχωριστή σημασία το καθένα στην πορεία του ελληνικού μπάσκετ όλα αυτά τα χρόνια. Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο οποίος χάρισε την πρώτη του φανέλα ως παίκτης του Άρη και το μετάλλιό του από την κατάκτηση του κυπέλλου Σαπόρτα με το Μαρούσι. “Για μένα τα εκθέματα αυτά έχουν πολύ μεγάλη συναισθηματική αξία και αντιπροσωπεύουν μια πολυετή προσπάθεια που έχω κάνει μέσα στα γήπεδα. Είναι η πρώτη μου φανέλα που φόρεσα ως παίκτης του Άρη πριν 40 χρόνια. Είναι κομμάτι συλλεκτικό. Έγινε από το κατάστημα του κυρίου Κώστα Καραμανλή, που είναι 90 χρονών και είναι ακόμα εν ζωή και τον είδα πρόσφατα στην Αθήνα και είναι μάλλινη και οι αριθμοί και το όνομα είναι ραμμένα στο χέρι. Έχω πει πως αν κάποια στιγμή ο Άρης κάνει μουσείο θα του τη χαρίσω. Και το μετάλλιο του Σαπόρτα που κατέκτησα με το Μαρούσι και όλα αυτά συνοδεύονται από φωτογραφίες για να δένουν με το αντικείμενο”, είπε ο τεχνικός του Άρη.
Υπάρχουν οι φανέλες του Παπαλουκά, του Διαμαντίδη, του Χατζηβρέττα με την Εθνική ομάδα, του Λευτέρη Κακιούση, υπάρχουν τα σορτσάκια του Νίκου Γκάλη με την Εθνική, τον Άρη, αλλά και το Σίτον Χολ, τα κύπελλα Κυπελλούχων και Κόρατς του Άρη και του ΠΑΟΚ και πολλά άλλα αντικείμενα…