“Εάν μπορούσε να έρθει ο Γιάννης, θα ήταν εδώ!”

479

“Αν μπορούσε ο Γιάννης, θα ήταν εδώ, δεν είναι ότι δεν ενδιαφέρεται”, ξεκαθάρισε για την απουσία του Αντετοκούνμπο, ο ομοσπονδιακός προπονητής Θανάσης Σκουρτόπουλος, το απόγευμα της Τετάρτης (05/09) στην πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής στο ΟΑΚΑ.

Στη Media Day της Εθνικής και με φόντο τους δύο αγώνες με τη Σερβία (13/09) και τη Γεωργία (16/09) στο “παράθυρο” Σεπτεμβρίου, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019, ο Σκουρτόπουλος εξήγησε ότι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με το ΝΒΑ, είναι εξαιρετικά δύσκολος ο ερχομός των παικτών.

“Είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι ο Γιάννης θα είναι εδώ το Σεπτέμβριο, αλλά οι συγκυρίες δεν βοήθησαν. Είναι δύσκολο. Έχουμε επαφή, δεν είναι ότι δεν ενδιαφέρεται.

Η έναρξη του ΝΒΑ νωρίτερα και οι εξελίξεις στους Bucks με το νέο γήπεδο δεν βοήθησαν να έρθει. Η διάθεσή του είναι δεδομένη.

Αν μπορούσε θα ήταν εδώ και θα ήμασταν υπερπλήρεις. Επαναλαμβάνω ότι έχουμε επαφή, δεν υπάρχει θέμα. Εμείς θέλουμε πάντα την καλύτερη ομάδα. Αν μπορέσει να έρθει, θα έρθει”, εξήγησε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

Δεν είναι όμως, μόνο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, με ένα πρόβλημα που ασφαλώς και δεν αφορά μόνο την Ελλάδα. Ο προπονητής της Εθνικής μας δεν έκρυψε ότι οι Εθνικές ομάδες είναι ουσιαστικά αδικημένες από το ΝΒΑ.

“Από τον Φεβρουάριο έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια με τα παιδιά στην Αμερική.

Η κατάσταση στο ΝΒΑ έχει γίνει χειρότερη όσον αφορά τη FIBA. Κάναμε προσπάθεια για τον Τάιλερ, για τον Κουφό… Το αποκορύφωμα είναι αυτό που γίνεται με τον Γιάννη. Είναι άσχημη κατάσταση. Πρέπει να προσαρμοστούμε.

Το στάτους του στο ΝΒΑ μεγαλώνει. Βελτιώνεται συνεχώς. Είναι στους καλύτερους και είναι σημαντικός σε αυτό το πρότζεκτ που λέγεται ΝΒΑ”. 

Για το εάν αισθάνεται καλύτερα που έχουν ανταποκριθεί σε αυτό το “παράθυρο” παίκτες των ομάδων της Euroleague, ο Σκουρτόπουλος απάντησε:

“Η αξία του καθενός είναι πολύ μεγάλη, το ξέρουμε. Η συγκέντρωση και η διάθεση θα μετρήσουν για να έρθουν τα αποτελέσματα.

Όλα τα παιδιά θέλουν να πετύχουν το καλύτερο.  Κάποιοι έρχονται από το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας με τις ομάδες τους και κάποιοι δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τις προπονήσεις.

Εμείς πρέπει μέσα σε τέσσερις προπονήσεις και δύο φιλικά να ετοιμάσουμε το πρόσωπο που θα πρέπει να έχει η Εθνική Ελλάδας.

Κάποια παιδιά έχουν βγάλει ήδη ένα βαρύ πρόγραμμα. Θα πρέπει να είναι άνετοι και να παίξουν καλά σε αυτά τα ματς”.

Όσο για τους παίκτες που δεν κλήθηκαν στην προετοιμασία για τους δύο αγώνες του Σεπτεμβρίου, ο Σκουρτόπουλος ήταν σαφής, μιλώντας για μια μεγάλη βάση, γύρω από την Εθνική, η οποία φτάνει στους 25 παίκτες!

“Τους ευχαριστώ ξανά για ό,τι έχουν προσφέρει.

Είμαι πολύ χαρούμενος που όλοι αυτοί οι παίκτες έχουν δημιουργήσει μια καλή βάση 25 παικτών, η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να βοηθήσει την Εθνική.

Είναι επιτυχία από μόνη της”.

Από Πέμπτη ο Πρίντεζης

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Γιώργος Πρίντεζης δεν πήρε μέρος στην σημερινή προπόνηση εξαιτίας του θανάτου του παππού του, όμως από την Πέμπτη (6/9) θα ενσωματωθεί κανονικά στην προετοιμασία της Εθνικής.