Δυο τίτλους και δυο παιχνίδια στο NBA είχε το κυριακάτικο μενού!

226

Πηγή: Fundamentals

Νικητή Champions League και κυπελλούχο Ελλάδος είχε η σημερινή βραδιά, η οποία κλείνει με δυο δυνατά παιχνίδια στο NBA.
Αναλυτικά:

Pinar Karsiyaka – Hereda San Pablo Burgos*: 59-64
May be an image of 4 people, people standing and crowd

Back 2 back από την San Pablo Burgos, που διατηρεί τα σκήπτρα της στο BasketBall Champions League!
Η ομαδάρα του Joan Penarroya κέρδισε σε έναν τελικό για γερά νεύρα, με το θέαμα να πηγαίνει περίπατο, την Pinar Karsiyaka του Ufuk Sarica με 59-64 και κατέκτησε τον 2ο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της, επιβεβαιώνοντας τη δυναμική της και την μεθοδική δουλειά που γίνεται στην ομάδα τα τελευταία χρόνια (έχει και εξαιρετικό πρόσωπο στην ACB).
Κορυφαίοι οι Benite και Renfroe με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα, ενώ ο Amath M’Baye για ξεχώρισε για τους Τούρκους με 17 πόντους και 8 rebounds.
Αξίζουν συγχαρητήρια στην Burgos για το θέαμα που παρουσιάζει και τη συνέπειά της. Πλέον η προσοχή εστιάζεται στη Liga Endesa και στα Playoffs που έπονται, με μια μονομαχία απέναντι στην έτερη έκπληξη του πρωταθλήματος, την Τενερίφη, να φαντάζει αρκετά πιθανή.

 

Κ.Α.Ε Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ* – Προμηθέας: 91-79
May be an image of 4 people and people standingΔίκαια κυπελλούχος Ελλάδος ο Παναθηναϊκός, που κέρδισε στον τελικό με 91-79 τον Προμηθέα. Ήταν το 20ο κύπελλο στην ιστορία των πρασίνων και η 26η συνεχόμενη σεζόν, που η ομάδα κατακτά κάποιον τίτλο, επίτευγμα, αν μη τι άλλο, αξιοσημείωτο.
Κορυφαίος και πανάξιος MVP ο Παπαπέτρου με 25 πόντους, 5 εξ αυτών κομβικοί, όταν ο Προμηθεύς επέστρεψε στο -3, 5 rebounds και 4 assists, σπουδαία η βοήθεια των Hezonja και Μήτογλου με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα, ενώ αμφότεροι είχαν από 6 rebounds.
Εξαιρετική η τριάδα των Clavell (23 πόντοι) και αφών Grant (18 o ψηλός και 17 με 6 τελικές ο Jerian) για τον Προμηθέα, όμως η υπόλοιπη ομάδα δεν έδωσε την απαραίτητη ώθηση για να γίνει σήμερα ένα ιστορικό upset.
Πιθανότατα οι δυο ομάδες να συναντηθούν ξανά στα Playoffs του πρωταθλήματος.

Boston Celtics (35-33) – Miami Heat (37-31): 124-130
Jimmy Butler Drops 26 Points as Heat Hold off Jayson Tatum, Celtics for WinΜε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Jimmy Butler, που τελείωσε το παιχνίδι με 26 πόντους, 8 rebounds και 11 assists το Miami πήρε μια πάρα πολύ σημαντική νίκη στη Μασαχουσέτη επί των Celtics με 124-130 και αύξησε τη διαφορά της από τους “κέλτες” σε απόσταση 2 νικών. Οι περσινοί φιναλίστ με αυτή τη νίκη έκαναν αποφασιστικό βήμα για μια θέση στην 6άδα της Ανατολής, ενώ, όπως όλα δείχνουν, η ομάδα του Brad Stevens θα διεκδικήσει την παρουσία της στην postseason μέσω των Play-In.
Σημαντική βοήθεια στον Butler παρείχαν οι Robinson, Adebayo και Ariza με 22, 20 και 19 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τους ηττημένους ο Fournier με 30 και ο Tatum με 29 ήταν οι καλύτεροι. Το Miami πήγε στα αποδυτήρια με 26 πόντους διαφορά, όμως η χαλάρωση και η αντεπίθεση των γηπεδούχων, που είχαν αντίπαλο τον χρόνο στο τέλος, έφερε το τελικό αποτέλεσμα σε αρκετά μικρότερη διαφορά.

Los Angeles Clippers (45-23) – New York Knicks (38-30): 100-106
NY Knicks: Derrick Rose proves he can be x-factor in win over Pelicans
Με ηγέτη τον Derrick Rose, που ερχόμενος από τον πάγκο είχε 25 πόντους, 6 rebounds και 8 assists, η Νέα Υόρκη πέρασε με μεγάλο “διπλό” από το Staples Center, κερδίζοντας τους Clippers με 100-106.
Η ομάδα του Tom Thimodeau είχε τα ηνία στο σκορ καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και έφτασε δίκαια στην 38η φετινή της νίκη, η οποία την διατηρεί στην 4η θέση της Ανατολής. Άξιοι συμπαραστάτες οι Reggie Bullock με 24 πόντους, Julius Randle με 14, ισάριθμα rebounds και 5 assists και R.J Barrett με 18 και 7 “σκουπίδια”. Κορυφαίος ο Leonard με 27 πόντους για τους γηπεδούχους, που παραμένουν 3οι στη Δύση. Κλειδί το σκορ των πάγκων των δυο ομάδων, με τους μεν Knicks να παίρνουν 43 πόντους από τις “ρεζέρβες” τους και τους δε Clippers 28.

Πηγή: Fundamentals