Δυο νίκες στο BCL και μια ήττα στο EuroCup ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων αυτή την εβδομάδα

312

Πηγή: Fundamentals

Π.Α.Ο.Κ και Προμηθέας δεν κατάφεραν να φέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και έτσι οι ελληνικές ομάδες έκλεισαν με 2/4 αυτή την εβδομάδα για το Champions League και το EuroCup. Αναλυτικά:

• EB Pau-Lacq-Orthez – Α.Ε.Κ: 67-79

Με τον κόσμο στο πλευρό της η “Ένωση” πέρασε από την έδρα της Orthez με 67-79 και έφτασε τις 6 νίκες σε 8 αναμετρήσεις.
Πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου ο Keith Langford με 15 πόντους, όμως ο Λίνος Χρυσικόπουλος με 14, ο Howard Sant-Roos με 10, 9 rebounds, 3 assists και 4 κλεψίματα και ο Jonas Maciulis με ένα ακόμα πολύ γεμάτο παιχνίδι ήταν οι πραγματικοί πυλώνες της κιτρινόμαυρης νίκης. Ο “δικέφαλος” πήρε από νωρίς το προβάδισμα στο ματς (11-27 η πρώτη περίοδος) και δεν κοίταξε ποτέ πίσω, χωρίς να θέλξει με την απόδοσή του. Χωρίς να είναι ιδιαίτερα εύστοχη η Α.Ε.Κ, έλεγξε τον ρυθμό του αγώνα μέσα από την άμυνά της, κυριαρχώντας στο rebound και υποπίπτοντας σε λιγότερα λάθη από τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν τον Cornelie με 15 πόντους ως πρώτο σκόρερ και τον άλλοτε Super Scorer της EuroLeague, Justin Dentmon να ακολουθεί με 12.
Συνεχίζει λοιπόν στην 2η θέση του Β’ ομίλου, υστερώντας στην ισοβαθμία με τη Hapoel Jerusalem, την οποία θα αντιμετωπίσει την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ σε ένα ματς-φωτιά για την κορυφή του ομίλου!

• Besiktas Sompo Sigorta – Π.Α.Ο.Κ: 98-83

Ο Π.Α.Ο.Κ άργησε να ξυπνήσει στην Τουρκία και μοιραία ηττήθηκε για δεύτερη φορά φέτος από την Besiktas του Dusko Ivanovic με 98-83.
O Shaquielle McKissic (πρώην συμπαίκτης του Zach Auguste στην Usak) με 24 πόντους, 5 rebounds, 4 assists και 2 κλεψίματα ήταν ο κορυφαίος για τους νικητές, ενώ οι Gotcher, Akpinar και Theodore ήταν επίσης διψήφιοι με 12, 13 και 12 αντίστοιχα. Ο “δικέφαλος του βορρά” είχε 13 λιγότερα rebounds και επέτρεψε πολύ υψηλά ποσοστά στους αντιπάλους του (61.5% στο δίποντο και 54.8% στο τρίποντο), ενώ δεν μπόρεσε να τρέξει αποτελεσματικά το γήπεδο, παρά τα 10 κλεψίματα που έκανε και τα 20 λάθη της Besiktas.
Κορυφαίος για την ομάδα του “Μπίδη” ο Antwaine Wiggins με 25 πόντους, 8 rebounds και 7 κλεψίματα.
Οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται στην 5η θέση του 4ου ομίλου με ρεκόρ 3-5 και την επόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσουν στην Πυλαία την ουγγρική Falco Szombathely, που έχει ρεκόρ 4-4 και από την οποία είχαν χάσει στον πρώτο γύρο με 11 πόντους.

• Περιστέρι WinMasters – Gaziantep: 87-79

Με τον Kingsley Moses να πραγαμτοποιεί σπουδαία εμφάνιση με 17 πόντους και 12 rebounds, το Περιστέρι του Νίκου Παπανικολόπουλου πήρε την 5η νίκη του σε 8 ματς με 87-79 επί της τούρκικης Gaziantep και βρίσκεται στην 4η θέση του Γ’ ομίλου του FIBA Basketball Champions League, ισοβαθμώντας με την τρίτη Nizhny.
Οι “πρίγκιπες” κυριάρχησαν στα rebounds και στις κατοχές και με την αποτελεσματικότητά τους στα σουτ δύο πόντων (19/31 ήτοι 61.29%) είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης από νωρίς, χωρίς όμως να μπορέσουν να “κλειδώσουν” το ματς νωρίτερα από τα τελευταία λεπτά.
Από τους φιλοξενούμενους ο Stevan Jelovac ηγήθηκε στο σκορ με 18 πόντους, με τους Jason Rich και Ivan Buva να ακολουθούν με 17 και 15 πόντους αντίστοιχα.
Το Περιστέρι την επόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει στη Λετονία για να αντιμετωπίσει τη VEF Riga.

• Segafredo Virtus Bologna – Προμηθέας Πάτρας: 88-75

Για το EuroCup, ο Προμηθέας λύγισε στην Μπολόνια και ηττήθηκε με 88-75 από την τοπική Virtus, υστερώντας πλέον σε πιθανή ισοβαθμία των δυο ομάδων και κυνηγώντας ουσιαστικά τη 2η θέση του ομίλου.
Μόνο οι Babb και Fieler με 17 και 20 πόντους αντίστοιχα, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων από την ομάδα του Μάκη Γιατρά, η οποία αγωνίστηκε χωρίς τον βασικό της εγκέφαλο, Langston Hall κι εκτός από την ευστοχία της στα τρίποντα για ακόμα ένα ματς στη διοργάνωση (46.4% με 13/28) ηττήθηκε σε κάθε στατιστική κατηγορία. Ο Frank Gaines έκανε μεγάλη ζημιά στην άμυνα των Πατρινών, κερδίζοντας 6 φάουλ, τα οποία έστειλαν σε κάθε περίπτωση τον Αμερικανό Guard στη γραμμή των βολών, εκεί όπου αστόχησε μόλις σε μια από τις 12 συνολικές του προσπάθειες. Kyle Weems με 14 και Marcos Delia με 12 οι έτεροι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Sasa Djordjevic, η οποία είναι ένα εκ των φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και την έξοδο στη EuroLeague.
Ο Προμηθεύς πλέον βρίσκεται στην 4η θέση του ομίλου, όντας ισόβαθμος με Monaco και Andorra με ρεκόρ 6-3, ενώ μια νίκη παραπάνω έχει η Virtus, που ταξιδεύει στη χώρα των Μονεγάσκων. Θυμίζουμε, πως είχε κερδίσει πολύ δύσκολα τη Monaco στην Ιταλία με 77-75, ενώ οι Γάλλοι έχουν δυο νίκες απέναντι στον Προμηθέα, ο οποίος υποδέχεται την Ανδόρα στην Πάτρα. Όλα τα σενάρια είναι ορθάνοιχτα, με την ελληνική ομάδα να ευελπιστεί σε δική της νίκη με ταυτόχρονη ήττα της Monaco, σενάριο το οποίο την οδηγεί στη 2η θέση. Με νίκη της Monaco ο Προμηθέας δεν μπορεί να πάρει καλύτερη θέση από την 3η, ενώ αν ηττηθεί από την MoraBanc Andorra, είναι σε κάθε περίπτωση 4ος.

Πηγή: Fundamentals