Δυο νίκες σε τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια για τις ελληνικές ομάδες σε BCL και EuroCup.

274

Πηγή: Fundamentals

Α.Ε.Κ και Περιστέρι έφεραν δυο ροζ φύλλα από τις ελληνικές ομάδες, που αγωνίζονται σε Basketball Champions League και EuroCup. Δεν τα κατάφεραν Προμηθέας και Π.Α.Ο.Κ. Αναλυτικά:

• Π.Α.Ο.Κ – Falco Szombathely: 80-89

Ο Π.Α.Ο.Κ γνώρισε οδυνηρή ήττα στο “παλατάκι” από την ουγγρική Szombathely με 80-89 και με ρεκόρ 3-6 βρίσκεται στην τελευταία θέση του 4ου ομίλου.
Οι 31 πόντοι του Adam Smith δεν ήταν αρκετοί για την ομάδα του “Μπίδη”, η οποία είχε μόλις 8 τελικές σε όλο το ματς και επέτρεψε το 11/22 από την περίμετρο στους φιλοξενούμενους οι οποίοι είχαν σημαντική βοήθεια από τους οπαδούς τους, σε αντίθεση με την αποκαρδιωτική εικόνα, που επικρατούσε στις εξέδρες των γηπεδούχων. Οι νικητές είχαν τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και άλλους τρεις με 9 πόντους, ενώ από το ημίχρονο είχαν πάρει μια διαφορά ασφαλείας 14 πόντων.
Την επόμενη αγωνιστική ο “δικέφαλος του βορρά” θα αντιμετωπίσει τη Neptunas στην Klaipeda της Λιθουανίας.

• VEF Riga – Περιστέρι WinMasters: 64-71

Νέα νίκη για τους πρίγκιπες, που πέρασαν νικηφόρα από τη λετονική Ρίγα με 64-71 επί της τοπικής VEF Riga.
O Yannick Moreira με 19 πόντους και 10 rebounds ήταν ο κορυφαίος παίκτης για τους νικητές, ενώ οι Hatcher και Βασιλόπουλος ακολούθησαν με 15 έκαστος. Οι φιλοξενούμενοι επιβλήθηκαν σε σχεδόν κάθε στατιστική κατηγορία, ενώ ήταν και πιο εύστοχοι τόσο εντός παιδιάς, όσο και από τις προσωπικές. Το Περιστέρι έχει βελτιωθεί ακόμα περισσότερο από τη μέρα που ανέλαβε ο Νίκος Παπανικολόπουλος και με ρεκόρ πια 6-3 βρίσκεται στην 4η θέση του 3ου ομίλου σε ισοβαθμια με την 3η Nizhny και μια ανάσα από την πρόκριση στην επόμενη φάση.
Πολλά μπράβο στην ομάδα των δυτικών προαστίων.
Μετά τις γιορτές το Περιστέρι θα υποδεχτεί στο “Ανδρεάς Παπανδρέου” την πρωτοπόρο του ομίλου Iberostar Tenerife.

• Α.Ε.Κ – Hapoel Bank Yahav Jerusalem: 91-78

Δεν θα πρέπει μέσα σε όλον αυτόν τον χαμό να προσπεράσουμε χωρίς αναφορά τη μεγάλη νίκη της Α.Ε.Κ επί της Hapoel Jerusalem.
Η “Ένωση” κατάφερε να δώσε έκταση στη νίκη της με το 91-78 να έρχεται δύσκολα στο τέλος, αν και η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε τον έλεγχο του αγώνα καθ’ όλη του τη διάρκεια. Η τριάδα των Sant-Roos, Langford και Maciulis με 18, 18 και 16 πόντους αντίστοιχα ήταν και πάλι ο κεντρικός άξονας στο παιχνίδι των κιτρινόμαυρων, όμως ο Κουβανός Forward ήταν ο μεγάλος ηγέτης τους, καθώς τελείωσε το ματς με 6/10 σουτ, 3/4 βολές, 7 rebounds και 6 assists, ενώ δεν κάθισε στον πάγκο ούτε ένα δευτερόλεπτο, γράφοντας 40:00 στο χρόνο συμμετοχής του! Μεγάλη υπόθεση τα μόλις 7 λάθη της ΑΕΚ στο ματς. Για την ομάδα του πρώην πράσινου, Oded Kattache, o TaShawn Thomas είχε 21 πόντους και 9 rebounds.
Στην πρώτη θέση του Β’ ομίλου με ρεκόρ 7-2 πια η Α.Ε.Κ, που την επόμενη εβδομάδα θα ταξιδέψει στο Βέλγιο, για να αντιμετωπίσει την Antwerp.

• Προμηθέας Πάτρας – MoraBanc Andorra: 66-80

Ο Προμηθέας λύγισε στο β’ μέρος και ηττήθηκε με 66-80 στην Πάτρα από τη MoraBanc Andorra, στα πλαίσια της 10ης και τελευταίας αγωνιστικής της πρώτης φάσης ομίλων του EuroCup.
Οι Πατρινοί δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα κι επέτρεψαν 18/28 σουτ δυο πόντων στους φιλοξενούμενους (64.3%), οι οποίοι είχαν τους Hannah και Walker ως κορυφαίους με 15 και 16 πόντους αντίστοιχα. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά χάνει μεγάλο μέρος της δυναμικής της χωρίς τον βασικό της εγκέφαλο, Langston Hall. 4η θέση στον όμιλο λοιπόν για τον Προμηθέα και 2η για την Andorra. Την πρώτη θέση κατέλαβε η Virtus, που κέρδισε τη Monaco στη Γαλλία, ρίχνοντας τους Μονεγάσκους στην 3η θέση.

Πηγή: Fundamentals