Διαμαρτυρία του προπονητή της Βεργίνας Κώστα Βλόστου

606

Ο προπονητής της ομάδας της Βεργίνας  που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β’ ΕΚΑΣΘ ανδρών, Κώστας Βλόστος με την παρακάτω επιστολή διαμαρτύρεται και παράλληλα προβληματίζεται για ένα περιστατικό που συνέβει στον αγώνα της ομάδας του με τον Φίλιππο, την Παρακευή  3/2/2012.Συγκεκριμένα αναφέρει:

Την Παρασκευή 3/2/2012 βρέθηκα με την ομάδα μου, σε ένα απο τα γήπεδα της πόλης μας, για να συμμετάσχουμε σε ένα αγώνα της Β’ ΕΚΑΣΘ ανδρών.
Στην λήξη της 3ης περιόδου ο αθλητής Νο11 της αντίπαλης ομάδας, στο κέντρο του γηπέδου, μπροστάστα βλέμματα όλλων των συμμετοχόντων (διαιτητών,γραμματείας,αθλητών, προπονητών και των θεατών) απείλησε φραστικά “ότι θα σπάσει τα μούτρα ενός αθλητή μου, αν ξαναπαίξει έτσι…. άμυνα”!, κουνώντας επιδεικικά το δάκτυλο του.
Διαμαρτυρήθηκα στον διαιτητή ότι πρέπει τουλάχιστον να κάνει μια σύσταση στον εν λόγω αθλητή.Η απάντηση του ήταν να με χρεώσει με δύο τεχνικές ποινές και να με αποβάλλει απο τον αγώνα.Κατα την αποχώρηση μου απο το γήπεδο και φανερά εκνευρισμένος για την έκβαση των γεγονότων, αποκάλεσα τους διαιτητές καραγκιόζηδες και πολύ σωστά, ο διαιτητής είχε την ευαισθησία να το γράψει στο φύλλο αγώνος.
Οταν τελείωσε ο αγώνας, ο παρατηρητής είχε την ευγενή καλοσύνη να μου πει ότι όταν ο ίδιος μίλησε με τον διαιτητή για το περιστατικό, τον διαβεβαίωσε ότι αυτός δεν άκουσε τίποτα.(Ηταν άραγε σε άλλο γήπεδο;)
Οσο καλοπροαίρετα κι ανα προσπαθήσω να λειτουργήσω και να δεχτώ αδυναμία του διαιτητή, σας πεταφέρω την απορία ενός 16χρονου αθλητή, ο οποίος στην διάρκεια του αγώνα , ενώ το παιχνίδι παιζόταν,  αντιλήφθηκε ότι το Νο15 της αντίπαλης ομάδας να απειλεί με τον ίδιο και χειρότερο τρόπο άλλον αθλητή της ομάδας μας.Απευθύνθηκε λοιπόν στον διαιτητή, ρωτώντας:“Τι γίνεται εδώ;” και η απάντηση που πήρε ήταν:“μικρέ παίζε μπάσκετ, μην ασχολείσαι”.
Ευτυχώς ο νεαρός αθλητής με ενημέρωσε για το θέμα όταν απομακρυνθήκαμε απο το γήπεδο και  έτσι διαπιστώσαμε για άλλη μία φορά πόσο επιλεκτική ήταν η όραση και η ακοή του εν λόγω διαιτητή ο οποίος είχε τα μισά ίσως χρόνια, απο την ηλικία ορισμένων αντιπάλων μας.

Ομως στην απορία του νεαρού αθλητή απαντώ:Οτι όλοι εμείς οι εμπλεκόμενοι με το άθλημα είμαστε υποκριτές!γιατί ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές, κλείνουμε τα μάτια προκλητικότατα σε τέτοιες καταστάσεις και βγαίνουμε μετά σε διάφορες εκδηλώσεις για να δηλώσουμε ότι καταδικάζουμε την βία, ότι προάγουμε το ευ αγωνίζεσθαι και διαπαιδαγωγούμε τους νέους μας!
Μακάρι να είναι η τελευταία Παρασκευή  που συμβαίνουν αυτά τα κωμικοτραγικά, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δυστυχώς και την επόμενη Παρασκευή, την επόμενη Δευτέρα, πάλι τα ίδια θα γίνουν και στον τέλος θα προβληματιζόμαστε πως έφθασε εδώ η κοινωνίας μας, όταν όλοι εμείς, αυτά παραδίδουμε σαν μαθήματα  με την καθημερινότητα μας στους 16χρονους που μας Παρακολουθούν και έχουν απορίες.

 

Κωνσταντίνος Βλόστος
Καθηγητής Φυσικής Αγωγής-Προπονητής Καλαθοσφαίρισης