Διαμάχη ανάμεσα στον ΓΑΣ Μελίκης και τον Ιωάννινα BC σχετικά με τον μεταξύ τους αγώνα. Διαβάστε τις ανακοινώσεις των ομάδων

235

Ο ΓΑΣ Μελίκης εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Προς κάθε υπεύθυνο κριτή – διαιτητή που θα έρχεται στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Μελίκης, απαιτούμε από εδώ και στο εξής σεβασμό και ίση μεταχείριση.

Ο σεβασμός σε ένα σύλλογο που στο μπασκετικό στερέωμα υπάρχει εδώ και σαράντα χρόνια και καταφέρνει να βρίσκεται στις Εθνικές Κατηγορίες τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια θα απαιτείται κύριοι.

Όταν μεγάλοι, πληθυσμιακά και ιστορικά Σύλλογοι καταρρέουν, εν μέσω οικονομικής κρίσης ,εμείς στηριζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια στις δικές μας δυνάμεις καταφέρνουμε να δημιουργούμε και υπεραξίες στο άθλημα.

Υπεραξίες που υπηρετούν το μπάσκετ σε όλα τα μήκη της Ελλάδος.

Οι άνθρωποι του συλλόγου και οι εξωτερικοί μας συνεργάτες – χορηγοί δεν είναι έρμαια κανενός που θέλει να περάσει ένα ήσυχο απόγευμα στο χωριό…

Γι αυτό Κύριοι θα σέβεστε».

Απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση του ΓΑΣ Μελίκης, εξέδωσε ο Iωάννινα BC που αναφέρει:

«Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε στο διαδίκτυο την ανακοίνωση της ομάδας του ΓΑΣ Μελίκης αναφορικά με τη διαιτησία στο παιχνίδι της Κυριακής με την ομάδα μας.

Πέραν του ότι την κρίνουμε ανεδαφική στην ουσία της, θα θέλαμε να παρατηρήσουμε ότι το IBC σαν νέο σωματείο με μόλις 5 χρόνια πορείας, τον σεβασμό θέλει να τον κερδίζει και όχι να τον απαιτεί.

Με αυτή την αρχή, θεωρούμε ότι η ανακοίνωση του ΓΑΣ Μελικής μειώνει την προσπάθεια των ίδιων των αθλητών της που κατάφεραν να γυρίσουν ένα χαμένο παιχνίδι, αλλά επίσης απαξιώνει την προσπάθεια και την δίκαιη νίκη του νεοφώτιστου IBC με φράσεις όπως «…Οι άνθρωποι του συλλόγου και οι εξωτερικοί μας συνεργάτες – χορηγοί δεν είναι έρμαια κανενός που θέλει να περάσει ένα ήσυχο απόγευμα στο χωριό…», αφήνοντας σαφείς αιχμές για την ομάδα μας η οποία επέδειξε υποδειγματική συμπεριφορά φιλοξενούμενου σωματείου.

Από την πλευρά μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους του ΓΑΣ Μελίκης για την άψογη φιλοξενία και να δεσμευτούμε πως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα στο παιχνίδι του 2ου γύρου, θα κάνουμε τα πάντα για να ανταποδώσουμε ώστε να περάσουν ένα ήσυχο απόγευμα στην πόλη».

Μετά από ώρες υπήρξε νέα ανακοίνωση από τη Μελίκη:

«Για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια η διοίκηση του συλλόγου έρχεται στην δυσάρεστη θέση να απαντήσει σε μια δήλωση που είδε το φως της δημοσιότητας από τον σύλλογο των Ιωαννίνων και αφορούσε το ματς της Κυριακής.

Κύριοι λοιπόν της πόλης, δεν είναι καθόλου ανεδαφική η ανάρτηση του συλλόγου μας. Όπως γράψατε για το θέμα της φιλοξενίας δεν υπήρξε κανένα θέμα, Κερκίδα-αθλητές-παράγοντες όλα όπως πρέπει.

Για το πραγματικό όμως θέμα που ο σύλλογος μας αντιμετώπισε καμιά κουβέντα ή μάλλον σφυρίζετε αδιάφορα.

Ο σεβασμός κύριοι φυσικά κερδίζεται όταν έχεις να κάνεις με ίσους όρους. … και εμείς αυτό, δεν το είχαμε στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Αυτό βέβαια δεν αφορά εσάς αλλά μόνο την ομάδα μας. Και γι αυτό εμείς από εδώ και στο εξής θα προσπαθήσουμε να το διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο.

Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια που αφορούσαν την φιλοξενία , μακάρι να λέμε και εμείς τα ίδια στον 2ο γύρο.

Όσο αφορά την μείωση της προσπάθειας των αθλητών μας από την ανάρτηση μας,
μάλλον δεν θέλετε να την σχολιάσουμε γιατί τα παιδιά τα ίδια γνωρίζουν με ποιους έχουν να κάνουν και τι πρεσβεύει ο σύλλογος μας και η διοίκηση του.

Ευχαριστούμε πάντως που προσπαθήσατε να μας κάνετε να νιώθουμε ίσοι».