Διαβάστε ένα γράμμα απο ένα οπαδό των Σέλτικς για τον Kobe Bryant

387

 

“Φίλε, σε μισούσα.

Μισούσα αυτό το ηλίθιο, ασταμάτητο turnaround σουτ. Μισούσα αυτές τις διεισδύσεις στη στεφάνη που πάντα κατέληγαν σε ένα εντυπωσιακό τελείωμα και συχνά και σε συμπληρωματικές βολές. Μισούσα την αμυντική σου στάση που είχε ως αποτέλεσμα τα κλεψίματά σου.

Το λάτρεψα που σε νίκησα το 2008. Το λάτρεψα που σούταρε οριακά πάνω από 40% στη σειρά. Το λάτρεψα που ο δικός μας, Πολ Πιρς, κέρδισε το βραβείο του MVP των τελικών. Το λάτρεψα που το μπάνερ υπ’αριθμόν 17 ήλθε απέναντι στους δικούς σου Λέικερς.

Σε μίσησα που έχασα από σένα το 2010. Σε μίσησα που είχες 6/24 σουτ αλλά και πάλι πέτυχες 23 πόντους στον έβδομο τελικό. Σε μίσησα που άρπαξες 15 ριμπάουντ και οδήγησες την ομάδα σου σε εκείνον τον τίτλο.

Λάτρεψα που όλα κατέρρευσαν όταν οι Λέικερς προσπάθησαν να φτιάξουν γύρω σου σούπερ ομάδες. Και λάτρεψα που οι Σέλτικς χτίστηκαν ξανά δυνατοί γρήγορα, ενώ οι δικοί σου Λέικερς απέτυχαν ξανά και ξανά.

Σε μίσησα όταν οι Σέλτικς ήταν νοκ άουτ και οι φίλαθλοι κάποτε φώναζαν για σένα “MVP” στο TD Garden.

Σε μίσησα που έπαθες ρήξη αχιλλείου και σου έκλεψαν την ευκαιρία να επιστρέψεις και πάλι στην κορυφαία σκηνή του μπάσκετ. Μίσησα όταν οι Σέλτικς δεν σε περίμεναν και δεν έσπασαν ποτέ αυτή την ισοπαλία 1-1 εναντίον των δικών σου Λέικερς.

Σε λάτρεψα που ανάρρωσες και επέστρεψες. Σε λάτρεψα που έφυγες ως πολεμιστής και που έβαλες 60 πόντους στο τελευταίο σου παιχνίδι.

Μισούσα και λάτρεψα, ως οπαδός των Σέλτικς, που αναφωνούσα “Κόμπι” κάθε φορά που πετούσα κάτι στον κάδο απορριμάτων. Μισούσα και λάτρευα όταν κοινοποίησες αυτή τη φωτογραφία:

Σε λάτρεψα που αντιλήφθηκες τι είναι το” Σέλτικς εναντίον Λέικερς”, ακόμη κι όταν οι δύο ομάδες δεν ήταν στα καλύτερά τους.

Μίσησα πως μετέδωσες τη νοοτροπία του Mamba στον Τζέισον Τέιτουμ το καλοκαίρι του 2018. Η ετυμηγορία ακόμα αναμένεται…

Μίσησα πόσο σεβόμουν το παιχνίδι σου και την θέλησή σου για τη νίκη. Μίσησα που δεν σε μίσησα στην πραγματικότητα, καθόλου, γι’ αυτό.

Λάτρεψα που μετά την καριέρα σου έγινες προσιτός σε όλους σαν πατέρας που πηγαίνει τα παιδιά του στον αθλητισμό. Και που και οι δυο μας έχουμε κόρες που λατρεύουν τα σπορ και έτσι συνδέονται μαζί μας.

Μισώ που οι οπαδοί των Σέλτικς δεν θα έχουν την ευκαιρία να φωνάξουν ποτέ ξανά εναντίον σου. Μισώ που εσύ και η κόρη σου φύγατε από κοντά μας τόσο γρήγορα. Μισώ που τα μάτια μου γεμίζουν με δάκρυα και που σπάει η καρδιά μου για την οικογένειά σου.

Το μισώ που έφυγες.

Αναπαύσου εν ειρήνη, Κόμπι.

Με αγάπη και σεβασμό,

Ένας φίλαθλος των Σέλτικς”.