Δημητρίου: «Στόχος η άνοδος για την Ελβετία 2005»

249

Ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος, ο κόουτς της Ελβετίας 2005 Γιώργος Δημητρίου παραχώρησε στο Δημήτρη Λιόλιο (υπεύθυνο γραφείου τύπου της ομάδας) μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη. Απολαύστε την…

Τι σας έκανε να επιλέξετε τη θέση του προπονητή στην Ελβετία 2005 BC;

«Με τον πρόεδρο της ομάδας ήμασταν συμπαίκτες, αλλά και αντίπαλοι, παλαιότερα. Το πάθος που έχουμε και οι δύο για το άθλημα και η όρεξη να κάνουμε  κάτι που θα μείνει μετά από καιρό έκαναν ευκολότερη την απόφαση μου να κοουτσάρω την Ελβετία».

Τι να περιμένει κάποιος που θα έρθει να δει την ομάδα στο γήπεδο;

« Θα δει ένα μπάσκετ γρήγορο, με δυνατή άμυνα, πάθος και ενέργεια και μια ομάδα δεμένη εντός και εκτός παρκέ, που θα παλεύει από το πρώτο έως το τελευταίο δευτερόλεπτο για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για φέτος;

«Στόχος μας είναι ο κάθε παίκτης που έρχεται  για προπόνηση, αγώνα ή οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση της ομάδας να έρχεται με χαρά. Θέλω ο κάθε παίκτης να φεύγει από το γήπεδο  σωματικά κουρασμένος και ψυχικά  ξεκούραστος. Αν το πετύχουμε αυτό, όλα τ’ άλλα είναι θέμα δουλειάς, συνέπειας, διάρκειας μέσα στην χρονιά και φυσικά τύχης. Φυσικά, ο μεγαλύτερος μας στόχος και απώτερος σκοπός μας είναι να ανέβει η ομάδα κατηγορία».

Πιστεύετε ότι το οικογενειακό κλίμα που επικρατεί θα βάλει και αυτό το λιθαράκι του στην επίτευξη των στόχων σας;

«Υπάρχουν ομάδες με πολύ καλούς παίκτες στο ρόστερ τους, αλλά δεν πετυχαίνουν λόγω του κακού κλίματος που επικρατεί στις τάξεις τους. Ο σεβασμός μεταξύ παικτών, προπονητή και διοίκησης πρέπει να είναι δεδομένος για να βγάλουμε αυτό που πρέπει στο γήπεδο και νομίζω ότι το κλίμα είναι καλό, έχει φανεί από την περασμένη  αγωνιστική χρονιά».

Είστε ευχαριστημένος με το ρόστερ της ομάδας;

«Επιθυμούσα από την αρχή να μείνει στην ομάδα ο περσινός κορμός γιατί πίστευα και πιστεύω ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στα ζητούμενα μου. Επιπλέον, ήθελα να έρθουν κάποια παιδιά που θα κάνουν τη διαφορά. Όλοι οι νέοι παίκτες που ήρθαν, με τις εικόνες που έχουν από τις διάφορες κατηγορίες και την μπασκετική τους αξία θα δώσουν τεράστια βοήθεια στην ομάδα. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος από το ρόστερ που έχω να διαχειριστώ».