Δημήτρης Ροδάς : “Η προσπάθεια των παικτών είναι συγκινητική”

817

Την προσπάθεια των παικτών του ΑΟΚ Χανιά εκθειάζει ο προπονητής της ομάδας, Δημήτρης Ροδάς, μιλώντας στο athlitiko. «Οι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες της ομάδας που η προσπάθειά τους είναι μεγάλη και συγκινητική», τονίζει μεταξύ άλλων.

 

Ο 43χρονος προπονητής είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, με ειδικότητα στην Καλαθοσφαίριση και εκτός από αθλητής του μπάσκετ σε νεαρή ηλικία, ήταν και πρωταθλητής του στίβου (στα 100, 200 και 400 μέτρα).

Rodas proponisi

Αναλυτικά τα όσα δηλώνει στο athlitiko:

 Ένα σχόλιο για την παρουσίαση της ομάδας.

«Ήταν ένα όμορφο και οικογενειακό κλίμα, στο οποίο είχε πολύ ζεστασιά. Ήρθε αρκετός κόσμος κοντά μας, ο οποίος άκουσε τις νέες ιδέες και ευχαριστούμε όλους όσοι ήρθαν κοντά μας».

rodas papamakarios

Πού οφείλεται η εξαιρετική πορεία της ομάδας;

«Αρχίσαμε να δουλεύουμε με ένα σταθερό προπονητικό πλάνο αξιοποιώντας τις ικανότητες του κάθε παίκτη. Η ομάδα πλαισιώνεται από ένα team εξαιρετικών συνεργατών, τον Assistant coach, Ηλία Κατσιάνου, τον γυμναστή του συλλόγου, Μάριου Μαρακάκη, τον φυσιοθεραπευτή, Κωνσταντίνου Ξυφτιλή και την Ιωάννα Μαργώνη. Οι πρωταγωνιστές όμως είναι οι παίκτες της ομάδας που η προσπάθειά τους είναι μεγάλη και συγκινητική. Ξεκινήσαμε κάνοντας τρεις μόλις προπονήσεις πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και καταφέραμε με σκληρή δουλειά υπομονή και επιμονή να διεκδικούμε μία θέση στην τετράδα. Αξιοσημείωτη είναι η βοήθεια των παικτών που δεν αγωνίζονται φέτος στο πρωτάθλημα, οι οποίοι συνέβαλαν ώστε να δημιουργηθεί ένα κλίμα οικογενειακό με υγιή ανταγωνισμό στις προπονήσεις. Η στήριξή τους είναι πολύ σημαντική».

rodas

Ποιες είναι οι πιθανότητες να εξασφαλίσει την άνοδο ο ΑΟΚ Χανιά;

«Πρόκειται για ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Υπολείπονται τρεις αγωνιστικές για τη λήξη της κανονικής περιόδου και θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες για να εξασφαλίσουμε μία θέση στην τετράδα. Αν μπούμε στην τετράδα προχωράμε βήμα βήμα και μέχρι το τέλος θα δείξει πού μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα. Πιστεύω ότι η προσπάθεια όλων μας θα ανταμειφθεί».

Πού θα κριθεί η άνοδος;

«Η αλλαγή του κανονισμού όπου πλέον παίζουν ρόλο τα αποτελέσματα της κανονικής σεζόν για τις ομάδες που συμμετέχουν στα μπαράζ, καθώς και η αγωνιστική κατάσταση που θα βρεθεί η κάθε ομάδα είναι που θα κρίνουν τα αποτελέσματα. Και μην ξεχνάμε τον παράγοντα τύχη που πάντοτε παίζει σημαντικό ρόλο σε τέτοια παιχνίδια».

Υπενθυμίζεται ότι το επόμενο παιχνίδι του ΑΟΚ Χανιά είναι στις 5 Μαρτίου με το Δειλινό.

Πηγή: athlitiko.gr