Δημήτρης Γαλάνης: “Με ημερομηνία λήξεως όσοι ζουν στο ψέμα”

677

Η συνεργασία του Δημήτρη Γαλάνη με τη Καβάλα δεν κράτησε για πολύ. Μόλις τρεις αγωνιστικές και συνολικά είκοσι ημερολογιακές ημέρες κατάφεραν οι δύο πλευρές να συμπορευθούν. Ο 40χρονος τεχνικός θέλησε να τοποθετηθεί για τη λήξη της συνεργασίας του με την ομάδα της Καβάλας μέσω προσωπικής δήλωσης που απέστειλε στον ΣΕΠΚ (sepk.gr).

Αναλυτικά η δήλωση του προπονητή Δημήτρη Γαλάνη:

«Μέσω του ΣΕΠΚ θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πάντες από την ομάδα της Καβάλας και να πω δύο-τρεις κουβέντες για αυτή την εμπειρία.
Υπάρχουν δύο βασικά συμπεράσματα σε σχέση με την περίπτωση αυτή. Τα υπόλοιπα, ως.. ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.
Το πρώτο συμπέρασμα αφορά τα στεγανά και τις στρεβλώσεις του κομματιού που λέμε Ελληνικό Basketball. Αναπόφευκτα συγκρούεσαι ,και αν όχι μετωπικά, απλά… ενοχλείς. Αντίπαλοι κάθε λογής. Θα πρέπει να οπλιστείς με πολύ υπομονή, αξιοπρέπεια και θάρρος. Να προσπαθήσεις να προσέξεις και να επιλέξεις αντίπαλο! Να επιλέξεις το στυλ του, γιατί η δημαγωγία προκαλεί δημαγωγία και αυτό επιφέρει φτήνια. Άνθρωποι που ανέξοδα εκφέρουν άποψη, κριτική, δημιουργούν καταστάσεις, εκβιάζουν, εκμεταλλεύονται.
Δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι η αλήθεια σκοτώνει. Από τους Chicago Bulls του S.Skails, την Εθνική Ισπανίας του Scariolo, την Valencia του Φ.Κατσικάρη και άλλων πολλών, μέχρι το τελευταίο τοπικό οι αρχές του Αθλητισμού και του Basketball είναι ίδιες: σεβασμός, δομή, αρχές προπόνησης, conditioning, δομημένο scouting, σοβαρή αξιολόγηση. Αυτό δεν αλλάζει πουθενά και πάνω σε αυτά χτίζεις, βελτιώνεσαι και για το λόγο αυτό λέγεσαι… OMAΔΑ.
Ό,τι διαστρεβλώνεται από τα παραπάνω είναι απλά κακό αντίγραφο, φτηνό κι έχει ημερομηνία λήξεως. Όπως ημερομηνία λήξεως έχουν διαχρονικά όλοι αυτοί που λένε ψέματα ή ζουν στο ψέμα γιατί δεν έχουν ζήσει τη χαρά της αλήθειας (γνώση, δουλειά, υπομονή, αφοσίωση).
Η Καβάλα είναι καλή ομάδα γιατί ηγείται από έναν άνθρωπο που βασικό του κίνητρο είναι η αγάπη για τον τόπο του. Απομένει να βρει τα συστατικά αυτά που θα την οδηγήσουν ψηλά .Εύχομαι το καλύτερο.

Με τιμή
Γαλάνης Δημήτριος»