«Δεν υπήρχε κανένας λόγος για να αποχωρήσει η Ελβετία»

1207

Δηλώσεις σχετικά με το χθεσινό περιστατικό παραχώρησε ο προπονητής του Μέγα Αλέξανδρου Μελισσοχωρίου.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Οποιοσδήποτε που ασχολείται με το μπάσκετ, θα θεωρούσε φυσιολογικό να επιτεθεί στον αντίπαλο πάγκο μιας ομάδας παίκτης του οποίου η ομάδα προηγείται στο σκορ με 10 πόντους, δύο λεπτά πριν το τέλος του αγώνα χωρίς να έχει προκληθεί;

Δυστυχώς οι παίκτες της Ελβετίας από τα μέσα του τρίτου δεκαλέπτου, όπου η διαφορά ήταν στο -11 (46-35), ξεκίνησαν να προκαλούν, βρίζοντας συνεχώς συγκεκριμένους παίχτες του Μελισσοχωρίου και με συνεχόμενες διαμαρτυρίες προς τους διαιτητές για τυχόν λανθασμένα σφυρίγματα.

Αποκορύφωμα αυτής της κατάστασης δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του αγώνα με το σκορ στο 61-51, παίχτης από τον πάγκο της Ελβετίας να σηκωθεί προκλητικά και να βρίσει τον αθλητή του Μελισσοχωρίου Χαλκιά αποκαλώντας τον «άντε γαμ…», με αποτέλεσμα ο Χαλκιάς να επιτεθεί προς τον αντίπαλο πάγκο (κίνηση απολύτως κατακριτέα) παρά την προσπάθεια των συμπαικτών του να τον εμποδίσουν.

Οι διαιτητές όπως όφειλαν αποχώρησαν στα αποδυτήρια και αφού ηρέμησαν τα πράγματα επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο επέβαλλαν σωστά τις ποινές, αποβάλλοντας τον αθλητή του Μελισσοχωρίου Χαλκιά (λόγω της επίθεσης στον αντίπαλο πάγκο) και τον προπονητή Νέτσικα (σύμφωνα με τον κανονισμό έφυγε από τον πάγκο του, ασχέτως από το γεγονός ότι πήγε να χωρίσει τους παίχτες των 2 ομάδων) και αποφάσισαν την συνέχεια του αγώνα. Σε αυτό το σημείο η Ελβετία, σε ένα παιχνίδι που ήταν σχεδόν τελειωμένο με το σκορ στο 61-51, ζήτησε να αποχωρήσει από τον αγώνα χρησιμοποιώντας ψευδείς δικαιολογίες περί απειλών σε ένα γήπεδο όπου οι φίλαθλοι στον αριθμό ήταν δύο (ένας κάτοικος Μελισσοχωρίου και ένας τραυματίας παίχτης της Ελβετίας)!!!

Οι διαιτητές «έκλεισαν» το φύλλο αγώνος κατοχυρώνοντας το παιχνίδι, σύμφωνα με τον κανονισμό υπέρ του Μελισσοχωρίου με σκορ 20-0.

Υ.Γ. : Η ομάδα του Μελισσοχωρίου ευχαριστεί τους διαιτητές του αγώνα κ.κ. Τζεκάκη και Γαβρίδη για την άψογη διαιτησίας τους και την ορθή χρήση των κανονισμών, καθώς και για την αληθή συμπλήρωση του φύλλου αγώνος παρά τις προσπάθειες της φιλοξενούμενης Ελβετίας να διαμορφώσει καταστάσεις».