“Δεν συμβιβαζόμαστε μόνο με την συμμετοχή”

717

Αποκλειστική συνέντευξη ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου έδωσε στην ιστοσελίδα μας, NorthBasket.gr, η Λολίτα Λύμουρα, η οποία αναφέρθηκε στον στόχο της Εθνικής σε αυτό το Παγκόσμιο, ενώ έστειλε και το μήνυμα της στον κόσμο που θα τις παρακολουθήσει και θα τις θαυμάσει για ακόμη μια φορά.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

Πλησιάζουν οι μέρες για το τζάμπολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Σε τι επίπεδο ετοιμότητας βρίσκονται οι επίσημες αγαπημένες;

Πνευματικά είμαστε απόλυτα έτοιμες. Δεν παίζουμε κάθε φορά σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το περιμένουμε με αγωνία. Οπότε το μόνο σίγουρο είναι ότι είμαστε απόλυτα συνειδητοποιημένες και σαν ομάδα θεωρώ ότι είμαστε σε καλό επίπεδο ετοιμότητας. Ενσωματώθηκαν τώρα και οι Νικολοπούλου, Σπυριδοπούλου και είμαστε πολύ καλά.

Τι να περιμένουμε από τις μάχες που θα δώσετε σε λιγότερο από ένα μήνα;

Να περιμένετε ότι θα δείτε μαχήτριες. Έχουμε ελληνικό πνεύμα, και άσχημα να παίξουμε ή να μην μας βγει ένα ματς, θα το πολεμήσουμε. Ίσως δεν έχουμε την αθλητικότητα που έχουν άλλες ομάδες αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να ανταπεξέλθουμε με όπλο το μυαλό και τη στρατηγική μας.”

Ποιοι είναι οι στόχοι της Επίσημης Αγαπημένης στο Παγκόσμιο Κύπελλο;

Στόχος είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση. Θα δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά αλλά πρέπει να πάμε οπωσδήποτε στα χιαστί της διοργάνωσης και να διεκδικήσουμε πρόκριση. Δεν συμβιβαζόμαστε μόνο με τη συμμετοχή.”

Αυτή η παρέα που έχετε δημιουργήσει, έχει ταβάνι;

Το ταβάνι μας σχεδόν το τρυπήσαμε πέρυσι αλλά τα μυαλά μας παραμένουν στη θέση τους. Άλλη διοργάνωση τώρα, μοναδική η στιγμή που θα ζήσουμε και ίσως πολλές να μην εχουμε την ευκαιρία να ξαναπαίξουμε σε Παγκόσμιο. Αν το απολαύσουμε και παίξουμε σαν ομάδα, τότε θα μάθουμε κι εμείς ποιο είναι το ταβάνι μας.”

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο που από πέρυσι σας έβαλε ακόμα περισσότερο στα σπίτια του:

Να μας βλέπει και να μας στέλνει θετική ενέργεια. Θέλουμε να δείξουμε ξανά ότι το γυναικείο μπάσκετ αξίζει καλύτερης τύχης και προβολής και είναι μια ακόμα ευκαιρία ώστε να ξαναβάλουμε το ελληνικό μπάσκετ στα σπίτια των Ελλήνων όπως πέρυσι.