Δεμερτζής: Σημαντική κάθε νίκη σε αυτή τη φάση

401

Με τον Απόστολο Δεμερτζή στη τεχνική ηγεσία, ο Αριστοτέλης Επανομής δίνει τη μάχη του για να εξασφαλίσει μαθηματικά τη παραμονή του στη κατηγορία της Α’ ΕΚΑΣΘ. Ο έμπειρος προπονητής που στην αναμέτρηση της Δευτέρας με τον ΕΟΣ, συμπλήρωσε ένα ολόκληρο γύρο στο πάγκο της ομάδας παραχώρησε συνέντευξη στο «Northbasket».

Για την εκτός έδρας νίκη επί του συλλόγου της Σταυρούπολης ο κόουτς ανέφερε: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι μιας και αντιμετωπίζαμε εκτός έδρας μία ομάδα που έχει τον ίδιο ακριβώς στόχο με εμάς, τη παραμονή. Από αυτό το ματς κρατάμε μόνο το τελικό αποτέλεσμα αφού από την εμφάνιση δεν έμεινα ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Χάσαμε αρκετά λέι-απ και πολλούς αιφνιδιασμούς και συγχρόνως την ευκαιρία να φτάσουμε πιο εύκολα στην επικράτηση. Γενικά σε αυτή τη φάση του πρωταθλήματος που βρισκόμαστε, κάθε νίκη αποκτά μεγάλη σημασία αφού οι περισσότεροι σύλλογοι έχουν βγάλει τα κομπιουτεράκια και κάνουν τους υπολογισμούς τους για να δουν πόσους βαθμούς χρειάζονται για να παραμείνουν στη κατηγορία».

Στη συνέχεια ο Δεμερτζής αναφέρθηκε στους τομείς που έχει αλλάξει η ομάδα του από τότε που ανέλαβε: «Ο πρώτος και ο βασικότερος τομέας όπου έχουμε βελτιωθεί σημαντικά είναι η αμυντική μας λειτουργία. Σχεδόν σε όλα τα ματς που έχουμε δώσει έχουμε καταφέρει να μειώσουμε το μέσο όρο των πόντων που δεχόμαστε. Από εκεί και πέρα έχουμε αλλάξει και τον επιθετικό μας προσανατολισμό μέσα στο παιχνίδι.

Αντιθέτως αυτό που έχει μείνει ίδιο είναι ότι δεν υπάρχει μεγάλη συμμετοχή στις προπονήσεις. Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αρκετά παιδιά απουσιάζουν και αυτό αναγκαστικά δεν μου επιτρέπει να δουλέψω έτσι όπως ακριβώς θα ήθελα. Επίσης απουσιάζει από τον Ιανουάριο ο Φαίδων Βογιατζής που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία ενώ θα μας λείψει για το επόμενο διάστημα και ο Ιορδάνης Φωτιάδης που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο χέρι».

Για τη βαθμολογική συγκομιδή που έχει η ομάδα  του έως τώρα δήλωσε: «Είμαι αρκετά ικανοποιημένος από τα όσα έχουμε πετύχει έως τώρα. Αν εξαιρέσουμε την ήττα από το Μακεδονικό όπου μας πλήγωσε αλλά και αυτή με τα ΑΚΘ Αστέρια στο πρώτο γύρο, όλα τα υπόλοιπα ήταν εντός προγράμματος. Μας στοίχησε και η απουσία για ένα μήνα από την αγωνιστική δράση των Τουβετζίδη και Διαμαντή. Αν εξαιρέσουμε τον Τουβετζίδη που είναι έμπειρος, όλα τα υπόλοιπα παιδιά είναι νεαρά σε ηλικία αλλά παρόλα αυτά έχουμε πάει αρκετά καλά έως τώρα στο πρωτάθλημα».

Όσον αφορά το κρίσιμο εντός έδρας ματς που ακολουθεί με τα ΑΚΘ Αστέρια, ο Απόστολος Δεμερτζής σχολίασε: «Είναι ένα πολύ κρίσιμο και κομβικό παιχνίδι για εμάς. Είμαστε ένα βαθμό πίσω από τα Αστέρια οπότε με μία ενδεχόμενη νίκη τους φτάνουμε στη βαθμολογία. Οι αντίπαλοι μας διαθέτουν μία πολύ καλή και δουλεμένη ομάδα που έχει πετύχει μεγάλες νίκες φέτος. Εμείς θα δώσουμε τα πάντα αρχικά για να κατακτήσουμε το ροζ φύλλο και στη συνέχεια αν μπορούμε να καλύψουμε τη διαφορά των εννέα πόντων όπου είχαμε ηττηθεί στο πρώτο γύρο. Αυτό που με φοβίζει είναι ότι έως τώρα δεν έχουμε καταφέρει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, κάτι που ευελπιστούμε να αλλάξει από τη προσεχή Δευτέρα».

Για το φετινό πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΘ ανέφερε: «Το πρωτάθλημα φέτος είναι δύο ταχυτήτων. Στη πρώτη υπάρχουν 4-5 ομάδες που θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους το εισιτήριο της ανόδου και από εκεί και πέρα όλοι οι υπόλοιποι σύλλογοι προσπαθούν να εξασφαλίσουν τη παραμονή τους στη κατηγορία. Το θετικό είναι ότι όλα τα ματς είναι αμφίρροπα κάτι που κάνει άκρως ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Είναι ένα ωραίο πρωτάθλημα και καλό θα είναι για όλους εμάς που ασχολούμαστε και αγαπάμε αυτό το άθλημα να προσπαθήσουμε να το κρατήσουμε ψηλά και να το στηρίξουμε. Είναι αυτό που μας επιτρέπει να ξεχνάμε τα προβλήματα που ταλανίζουν όλη τη χώρα και που μας δίνει μία διαφυγή από όλα αυτά».

Στο τέλος ο έμπειρος τεχνικός που μετά από διακοπή πέντε χρόνων ασχολήθηκε και πάλι με το ανδρικό μπάσκετ, αναφέρθηκε στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του ανδρικού και γυναικείου μπάσκετ: «Οι διαφορές που υπάρχουν είναι καθαρά σωματικές γιατί από τεχνικής πλευράς όλα είναι ίδια. Γενικά στο ανδρικό παίζεται πιο θεαματικό μπάσκετ γιατί οι παίκτες είναι πιο αλτικοί, υπάρχει πιο πολύ δύναμη όπως και περισσότερα τρίποντα. Πιστεύω όμως ότι και στο γυναικείο γίνεται μία φιλότιμη προσπάθεια και προσπαθούν για το καλύτερο».

 

Γιώργος Κυπραίος