Αποχωρεί απο το πρωτάθλημα η Χαλκηδόνα!-Καταγγέλει τους αθλητές

712

Ο ΓΑΣ Χαλκηδόνα μετά απο συνεδρίαση του Δ.Σ. αποφάσισε την αποχώριση της ανδρικής ομάδας απο το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.
Η ανακοίνωση αναφέρει:
Η Διοίκηση του Γ.Α.Σ. Χαλκηδόνας, μετά από συνεδρίαση του Δ.Σ., αποφάσισε να προχωρήσει στην καταγγελία των παρακάτω αθλητών του ανδρικού τμήματος καλαθοσφαίρισης:Σιατατίδη Γεωργίου, Μωυσιάδη Νικολάου, Νταράκη Θεόδωρου, Σφέϊκου Θρασύβουλου, Κλουτζού Νικολάου, Παπαβασιλείου Δημητρίου, Παπακωνσταντίνου Νικολάου, Γαλανίδη Ελευθερίου,Τοπάλη Αμαρίλντο Ντρισίμ διότι από την Τετάρτη 30/11/2011, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τον Σύλλογο και να απέχουν απόλες τις υποχρεώσεις της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της ΒΕθνικής Ανδρών της Ε.Ο.Κ.Οι ανωτέρω αθλητές επικαλέστηκαν ως αιτία της ενέργειάς τους αυτής, την κάτι παραπάνω από ένα μήνα καθυστέρηση καταβολής, εκ μέρους της διοίκησης του Συλλόγου, των οδοιπορικών τους, θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί παραβίαση των όρων συνεργασίας, οδηγώντας τους παράλληλα, όπως ανέφεραν ορισμένοι εξ αυτών, σε οικονομική «εξαθλίωση», αντιμετωπίζοντας πλέον θέμα «επιβίωσης».
Στη συζήτηση που ακολούθησε της απόφασής τους, μεταξύ του Προέδρου του Συλλόγου και των ιδίων, εκ μέρους του Προέδρου τέθηκαν υπόψη τους τα οικονομικά δεδομένα του Συλλόγου, αναφέροντάς τους ότι είναι θέμα ημερών η είσπραξη της ετήσιας οικονομικής επιχορήγησης του Δήμου, των οδοιπορικών τόσο της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου όσο και τμήμα των οδοιπορικών της τρέχουσας περιόδου, λέγοντάς τους χαρακτηριστικά ότι όλα αυτά τα ποσά προορίζονται για τους ίδιους. Τους έθεσε υπόψη τους επίσης το γεγονός ότι ο Σύλλογος μέχρι εκείνη την στιγμή έχει πραγματοποιήσει τις περισσότερες από τις μακρινές μετακινήσεις με αποτέλεσμα την πρόωρη επιβάρυνση των οικονομικών του, επίσης ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν ήδη πάρει κάποιο ποσό έναντι των οδοιπορικών τους, καθώς και ότι η στάση τους αυτή θα έχει ως συνέπεια ο Σύλλογος να υποστεί περαιτέρω οικονομική ζημιά, καθότι δεν θα τηρηθούν οι συμφωνίες με τους χορηγούς του Συλλόγου και με τους επιχειρηματίες που επέλεξαν την διαφήμισή τους μέσω του Συλλόγου, και κυρίως την αγωνιστική ζημιά που θα υποστεί ο Σύλλογος καθότι η αποχώρησή του από το πρωτάθλημα θα τον οδηγήσει στα τοπικά πρωταθλήματα. Στα ανωτέρω πρέπει να προστεθούν και οι ζημιές από την μείωση των ποσών των επιχορηγήσεων που λαμβάνει ετησίως ο Σύλλογος είτε από τον Δήμο είτε από την Γ.Γ.Α. καθώς και η ζημιά που θα υποστεί η εικόνα του Συλλόγου μετά από δέκα και πλέον ετών αγώνες της Διοίκησης και του φίλαθλου κόσμου της Χαλκηδόνας να φέρουν τον Σύλλογο σ’ αυτό το επίπεδο.
Όλα αυτά δεν ήταν αρκετά να πείσουν τους προαναφερόμενους αθλητές ώστε να δείξουν υπομονή και κατανόηση αλλά και να αδυνατούν να αντιληφθούν ότι στην σημερινή οικονομική πραγματικότητα που βιώνουμε, η ενασχόληση με το άθλημα της καλαθοσφαίρισης δεν είναι πλέον μέσο βιοπορισμού και φυσικά μην λαμβάνοντας υπόψη τους την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην πλειονότητα των Συλλόγων των Εθνικών Κατηγοριών, καθώς επίσης και να μην αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για την κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας (7 αγώνες – 6 ήττες). Κατόπιν όλων των παραπάνω και επειδή ο Σύλλογος σέβεται τους θεσμούς, τα συναγωνιζόμενα σωματεία και επειδή δεν επιθυμεί τον διασυρμό του αθλήματος περιφέροντας στα γήπεδα το Εφηβικό Τμήμα του, δηλώνουμε την αποχώρησή μας από το Πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών.
Κλείνοντας νοιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας κατ’ αρχή τον φίλαθλο κόσμο της Χαλκηδόνας που μας συμπαραστάθηκε τόσα χρόνια, καθώς και τους χορηγούς και επιχειρηματίες που στήριξαν οικονομικά τον Σύλλογο όλο αυτό το διάστημα, ευχόμενοι στα υπόλοιπα εναπομείναντα ηρωικά σωματεία να μην βρεθούν ποτέ στον δρόμο τους τέτοιας ποιότητας «αθλητές».

 

Χαλκηδόνα, 7 Δεκεμβρίου 2011

Το Δ.Σ. του Γ.Α.Σ. Χαλκηδόνας