Γ2: Έκανε «περίπατο» στο ντέρμπι ο Θερμαϊκός

231

Σε… υγιεινό περίπατο μετέτρεψε ο Θερμαϊκός τη μάχη για την πρώτη θέση του ομίλου επικρατώντας 75-38 των Μύθων Χαλάστρας και εξασφάλισε έτσι το εισιτήριο για το φάιναλ φορ της Γ2 ΕΚΑΣΘ Ανδρών.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα των νικητών: “Οι ασπρόμαυροι “έδειξαν τα δόντια τους” από την αρχή και τρέχοντας ένα σερί 19-4, δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για τον τελικό νικητή. Στο ίδιο τέμπο και το υπόλοιπο του αγώνα με τους “σιδηροδρομικούς” να διατηρούν το ρυθμό, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν τη διαφορά στους δέκα πόντους (29-19). Η συνέχεια εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία για το Θερμαϊκό, ανεβάζοντας τον δείκτη της διαφοράς σε δυσθεώρητα ύψη (42π.). Για τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι Αλέξης Κωτσάκης σημειώνοντας νταμπλ-νταμπλ με τέσσερα τρίποντα, Παναγιώτης Χατζηαποστολίδης (84% ευστοχία), ενώ στη μάχη των ριμπάουντ κυριάρχησαν οι Αλβανός-Μπαχαράκης μαζεύοντας 30 “σκουπίδια” συνολικά.

Υ.Γ. Αναφέρεται στο φύλλο αγώνα: 1:30 πριν από τη λήξη του αγώνα υποβλήθηκαν με “D” οι αθλητές των Μύθων Σαριτσιώτης και Κανάκας όταν αντάλλαξαν ύβρεις με οπαδούς του Θερμαϊκού. Τα δελτία τους δεν κρατήθηκαν.

Από την πλευρά του Θερμαϊκού σημειώνεται πως παρά την προσπάθεια των φιλοξενουμένων να “τινάξουν στον αέρα” το παιχνίδι όταν πια αυτό είχε κριθεί με σκοπό να το κερδίσουν… “στα χαρτιά”, επικράτησαν οι ψυχραιμότεροι.

Τονίζεται επίσης πως οι φίλαθλοι των Μύθων ήταν εξαιρετικοί στη συμπεριφορά και παρουσία τους στο γήπεδο, ερχόμενοι σε πλήρη αντίθεση με κάποιους παίκτες της ομάδας τους…

Τέλος, αποστασιοποιούμαστε από την επιλογή των διαιτητών να μην κρατηθεί το δελτίο του αθλητή Σαριτσιώτη (#24), αφού ο προαναφερόμενος διαπληκτίστηκε έντονα έως χειροδικίας με οπαδούς”.

Δεκάλεπτα: 20-9, 40-21, 64-26, 75-38. Διαιτητές: Μαραθιώτης, Τοκμακίδης.

Θερμαϊκός (Νέτας): Κωτσάκης 19(4), Οικονόμου 10(2), Μπαχαράκης 8(18ρ.), Αλβανός 1(12ρ. 4κοψ.), Πολυμέρου 15(2), Χατζηαποστολίδης 12(2) Αγγελόπουλος 7 (3κλ.), Γκρεκίδης 3 (5ασ.).

Μύθοι (Καβακλιώτης): Μπουλιόπουλος 2, Μουρατίδης 2, Δήμτσης 7(1), Χασιώτης 9, Φαλέγκας 3, Μπαλάνος 6(2), Σαριτσιώτης 4, Κανάκας 3, Καβακλιώτης, Μίσιαρης 2.