Γ. Χατζηβασιλειάδης: “Νέα ομάδα η Αναγέννηση Φλόγας, θέλει χρόνο”

589

Σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε αποκλειστικά στο “Northbasket.gr” ο άσος της Αναγέννησης Φλόγας, Γιώργος Χατζηβασιλειάδης μίλησε για την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του, τη συνέχεια του πρωταθλήματος, τα ατομικά του χαρακτηριστικά, ενώ δεν απέφυγε να σχολιάσει την ΕΚΑΣΘ αλλά και την κατάσταση που βρίσκεται το μπάσκετ στην πόλη.

– Τι σημαίνει για εσένα να φοράς αυτή τη φανέλα;

Η ομάδα μου όπως όλοι γνωρίζετε είναι μία από τις ιστορικές ομάδες αυτής της πόλης, καθώς έχει αγωνιστεί για πολλά χρόνια σε εθνικές κατηγορίες. Αποτελείται από μια διοίκηση που αγαπούν πραγματικά το μπάσκετ και μόνο, και από έναν προπονητή τον οποίο πραγματικά θέλω να ευχαριστήσω μια και μου δίνεται η ευκαιρία δημόσια, που αν δεν δουλέψεις μαζί του δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει προπονητής.

– Νιώθεις έτοιμος να ανταποκριθείς σε μία ομάδα με τόσο μεγάλη δυναμική;

Αν και είχα μείνει εκτός δράσης για 1,5 χρόνο λόγω ενός σημαντικού προβλήματος, τους τελευταίους οκτώ μήνες έχω δουλέψει πάρα πολύ σε ατομικό επίπεδο και με την βοήθεια του κόουτς στις προπονήσεις έχω φτάσει σε ένα σημείο που νιώθω πάρα πολύ καλά.

– Για ποιο λόγο πιστεύεις πως έχετε μείνει πίσω στη βαθμολογία;

Η ομάδα το καλοκαίρι πήρε 12 καινούργιους παίκτες και κράτησε μόνο δύο από την προηγούμενη χρονιά. Άρα είμαστε μια καινούργια ομάδα και όπως ξέρετε για να αρχίσει να παίζει μια καινούργια ομάδα έτσι όπως την θέλει ο προπονητής της απαιτείται κάποιο χρονικό διάστημα. Οπότε είναι απολύτως φυσιολογικό και σε συνδυασμό με το δύσκολο πρόγραμμα που είχαμε να μείνουμε λίγο πίσω στην βαθμολογία. Άλλα όσο περνάει ο καιρός παίζουμε καλύτερα και αυτό πιστεύω έχει φανεί τον τελευταίο μήνα.

– Ποια είναι τα δυνατά και ποια τα αδύνατα σημεία σου;

Δύσκολη ερώτηση. Αλλά επειδή είμαι αντικειμενικός τα δυνατά μου σημεία πιστεύω πως είναι η ενέργεια και το πάθος που βγάζω στο παρκέ και τα αδύνατα πιστεύω πως είναι ο χαρακτήρας μου.

– Γενικότερα πιστεύεις πως υπάρχει ταλέντο στο ελληνικό μπάσκετ;

Εννοείται πως υπάρχει και πάρα πολύ μάλιστα. Αυτό άλλωστε φαίνεται και από τους τίτλους που έχουμε σαν χώρα, όχι μόνο στην εθνική ανδρών αλλά και στις μικρότερες εθνικές.

– Πιστεύεις πως δίνονται γενικότερα ευκαιρίες στα νέα παιδιά;

Πιστεύω πως δίνονται ευκαιρίες ειδικά στην σημερινή εποχή έτσι πως είναι και η οικονομική κατάσταση στην χώρα μας, αλλά όχι επειδή το θέλουν αλλά επειδή αναγκάζονται, και αυτό οφείλεται σε μερικούς ανθρώπους οι οποίοι είναι στο χώρο αυτό, που κανονικά δεν έπρεπε να τους αφήνουν να περνούν ούτε  έξω από τα γήπεδα.

– Πες μου μία ιδανική πεντάδα για το ΝΒΑ και μία εκτός αυτού…

Για το NBA: 1)  Ντέρικ Ρόουζ, 2) Ντουέιν Γουέιντ, 3) Καρμέλο Άντονι, 4) Μπλέικ Γκρίφιν, 5) Ντουάιτ Χάουαρντ.

Εκτός NBA: 1) Βασίλης Σπανούλης, 2) Χουάν Κάρλος Ναβάρο, 3) Κώστας Παπανικολάου, 4) Κάιλ Χάινς, 5) Αντε Τόμιτς.

– Το μπασκετικό σου πρότυπο όταν ήσουν μικρός;

Allen Iverson

– Ποια είναι η γνώμη σου για την διοργανώτρια αρχή (ΕΚΑΣΘ);

Πιστεύω πως σύμφωνα με τα δεδομένα που επικρατούν γενικότερα στο χώρο του μπάσκετ και ειδικότερα στο ερασιτεχνικό σε σχέση με άλλους νομούς η ΕΚΑΣΘ είναι πολύ οργανωμένη και να σου πω την αλήθεια  είναι πιο οργανωμένη από όσο την περίμενα.

– Το σχόλιό σου για το μπάσκετ της Θεσσαλονίκης;

Ενώ είναι η πόλη όπου ουσιαστικά ξεκίνησε το μπάσκετ και έχει βγάλει και τον μεγαλύτερο αθλητή σε αυτό τον χώρο, αντί να κάνει βήματα προς τα εμπρός αντιθέτως κάνει προς τα πίσω. Και αυτό φαίνεται στις ομάδες που την εκπροσωπούν στην Α1. Η Θεσσαλονίκη έχει να δει παιχνίδι Ευρωλίγκα πάρα πολλά χρόνια και αυτό λέει πάρα πολλά.