Γ’ Εθνική (Βορράς) : Οι κορυφαίοι της 5ης αγωνιστικής

338

Ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική της Γ’ Εθνικής (Βορρά), και το basketa.gr σας παρουσιάζει την κορυφαία πεντάδα στον 1ο και το 2ο όμιλο Βορρά, αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής.

3ος όμιλος

1.Μπάμπης Ημερίδης (ΓΑΣ Μελίκης)

Ο ΓΑΣ Μελίκης κατέκτησε την τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής πανηγυρίζοντας του ΦΟ Αριδαίας με 70-55, με τον Μπάμπη Ημερίδη να είναι ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης. Ο 41χρονος παίκτης ήταν εξαιρετικός στο συγκεκριμένο παιχνίδι, έχοντας 18 πόντους με 1 τρίποντο, με αποτέλεσμα να «τραβήξει» και τους συμπαίκτες του προς την επιτυχία.

2.Δημήτρης Μπογδάνος (Ολυμπιακός Βόλου)

Στα 44 του ο Δημήτρης Μπογδάνος συνεχίζει να βομβαρδίζει τα καλάθια των αντιπάλων. Στην πρώτη νίκη του Ολυμπιακού Βόλου στο πρωτάθλημα του 3ου ομίλου σταμάτησε στους 19 πόντους  με 2 τρίποντα. Ο έμπειρος γκαρντ έχει αγωνιστεί στον Γ.Σ. Λάρισας, τον Ιωνικό Ν. Φιλαδέλφειας, το Πανόραμα Θεσσαλονίκης, τον Α.Σ. Τρίκαλα, την Ολύμπια Λάρισας, την Μεταμόρφωση Βόλου, στην Νίκη Βόλου στην Β Εθνική και στο Ηράκλειο στην Β’ Εθνική, πριν επιστρέψει στον ΓΣ Λάρισας. Ο παίκτης βρίσκεται από την περσινή σεζόν στον Ολυμπιακό Βόλου, τον οποίο βοήθησε να ανέρθει από την Α1 ΕΣΚΑΘ στις Εθνικές κατηγορίες.

3.Δημήτρης Δουρούκης (ΣΚ Ιωάννινων)

Το ΣΚ Ιωαννίνων συνεχίζει την πορεία του στα ψηλά της κατηγορίας καθώς προσπέρασε σβηστό τον Αριστοτέλη Φλώρινας. Οι παίκτες του coach Χαλκιά φαίνεται πως είχαν στο… μυαλό τους το παιχνίδι του κυπέλλου Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ στο Δ.Α.Κ. Κοζάνης «Ι.Σκαρκαλάς» την ομάδα του Γ.Σ.Κ. Λασσάνη Κοζάνης, παρόλα αυτά το IBC έφτασε στην τέταρτη νίκη του στο πρωτάθλημα. Ένας εκ των κορυφαίων της αναμέτρηση ήταν ο 26χρονος Δημήτρης Δουρούκης, ο οποίος έφτασε τους 20 πόντους με 4 τρίποντα.

4.Γιώργος Παρασκευάς (Νίκη Βόλου)

Η Νίκη Βόλου έκανε την ανατροπή απέναντι στους Τιτάνες Παλαμά και κατέκτησε τη νίκη στην Καρδίτσα με 80-76. Μάλιστα πέντε παίκτες του Θεσσαλικού συνόλου έγραψαν διψήφιο αριθμό πόντων. Αυτός που ξεχώρισε όμως ήταν ο Γιώργος Παρασκευάς, ο οποίος αν και τραυματίας αποφάσισε να αγωνιστεί στο συγκεκριμένο ματς. Ο 34χρονος με γκολ φάουλ έδωσε ξανά το προβάδισμα στην ομάδα του με 69-66, ολοκληρώνοντας την ανατροπή και έχοντας συνολικά 12 πόντους.. Έτσι έγινε το επιμέρους 13-0 με τη Νίκη Βόλου να πανηγυρίζει και τον 34χρονο πάουερ φόργουορντ να παίζει καθοριστικό ρόλο στη νίκη με τον πρόεδρο της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ, Μπάμπης Τουτουντζόγλου, να του δίνει τα εύσημα στο φινάλε, αναφέροντας στα αποδυτήρια της ομάδας : «Συγχαρητήρια σε όλους και δίπλα συγχαρητήρια στον Γιώργο Παρασκευά, γιατί έπαιξε με ένα πόδι».

5.Κώστας Τσότσος (Αίολος Τρικάλων) 

Ο Αίολος συνεχίζει την αήττητη πορεία του στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου του Βορρά. Το σύνολο των Τρικάλων δείχνει απόλυτα συγκεντωμένο στο στόχο του, με τον Κώστα Τσότσο να είναι ένας από αυτούς που ξεχώρισαν στην αναμέτρηση κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας. Ο 39χρονος είχε 14 πόντους στο 5ο ματς της ομάδας του. Ο Κώστας Τσότσος ξεκίνησε από την Ξάνθη και έχει φορέσει τις φανέλες του Κολοσσού Ρόδου, του Πανερυθραϊκού, του Ικάρου Καλλιθέας, του Ερμή Λαγκαδά, της Ολυμπιάδας Πατρών, της Δόξας Λευκάδας, της Ένωσης Ιλίου, του Ηρακλή, του Ιπποκράτη Κω, της Καστοριάς, της Ακράτας και του ΝΕΟΛ.

Προπονητής

Γιώργος Κοσμάτος (Νίκη Βόλου)

Στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι της αγωνιστικής ο Γιώργος Κοσμάτος κατάφερε να κάνει τις σωστές επιλογές, προκειμένου η ομάδα του να πραγματοποιήσει την ανατροπή και να πανηγυρίσει τη νίκη με ανατροπή στην έδρα των Τιτάνων Παλαμά. Η επιτυχία της Νίκης έδειξε να έρχεται και από τον πάγκο της ομάδας, αφού οι σωστές επιλογές έκαναν την άμυνα να μην δεχτεί καλάθια στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού, ενώ στην επίθεση οι παίκτες του coach Κοσμάτου έτρεξαν ένα σερί 13-0, φτάνοντας στην ανατροπή.

4ος όμιλος

1.Παντελής Γεωργιανός (Πανσερραϊκός)

Μετά από αρκετά χρόνια στους Ίκαρους Σερρών, ο Παντελής Γεωργιανός αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο και να μετακομίσει στον Πανσερραϊκό. Σιγά σιγά βρίσκει τα πατήματα τους με τους «κόκκινους» και αποτελεί κίνδυνο για τους αντιπάλους. Στο παιχνίδι με το ΔΕΚΑ ο 28χρονος γκαρντ είχε με 21 πόντους και 2 τρίποντα.

2.Αναστάσιος Κωνσταντινίδης (Κένταυρος Καλλικράτειας)

Ο Κένταυρος Καλλικράτειας «ζευγάρωσε» τις νίκες του στο πρωτάθλημα του 2ου ομίλου του βορρά κατακτώντας τη νίκη του Μαντουλίδη με 85-81. Στο παιχνίδι στο οποίο εξελίχθηκε σε ντέρμπι ο 19χρονος Αναστάσιος Κωνσταντινίδης ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές για την ομάδα του, βοηθώντας τους γηπεδούχους να κατακτήσουν τη νίκη, συμβάλλοντας με 23 πόντους. Ο ταλαντούχος γκαρντ αποκτήθηκε φέτος από τα Αστέρια και αποτελεί έναν από του πολλά υποσχόμενους αθλητές στο Βορρά.

3.Νίκος Αζίζης (Μακεδονικός)

Ο Νικος Αζίζης ήταν ένας από τους βασικούς λόγου που ο Μακεδονικός παρέμεινε αήττητος στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής. Η ομάδα του κατέκτησε την εκτός έδρας νίκη έναντι της Ελπίδας Αμπελοκήπων, με τον 22χρονο να σημειώνει 15 πόντους με 3 τρίποντα. Ο Νίκος Αζίζης πέρσι αγωνίστηκε με τη φανέλα του Α.Ο. Πολυγύρου, ενώ έχει αγωνιστεί στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ, τους Μαχητές Πεύκων, την Ανατόλια και την Κ.Σ.Γέφυρας.

4.Γιάννης Κακιούζης (Ίκαροι Σερρών)

Ο Γιάννης Κακιούζης αποτελεί τον στυλοβάτη των Ίκαρων Σερρών και αυτό το αποδεικνύει με την πολύπλευρη προσφορά του σε κάθε παιχνίδι της ομάδας. Ο πολύπειρος και ποιοτικός πάουερ φόργουορντ στο ματς κόντρα στον Ζέφυρο  έκλεισε ταμείο στους 29 πόντους δείχνοντας να μην έχει αντίπαλο μέσα στην ρακέτα των δυο πλευρών.

5.Απόστολος Κουτσογιάννης (Ασπίδα Ξάνθης)

Η Ασπίδα Ξάνθης έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα του 4ου ομίλου απέναντι στην ΜΕΝΤ. Η ακριτική ομάδα μπήκε αποφασισμένη για την νίκη και έτσι κατέκτησε το πρώτο της θετικό αποτέλεσμα. Πρώτος σκόρερ από πλευράς γηπεδούχων ήταν ο Απόστολος Κουτσογιάννης ο οποίος σταμάτησε τους 22 πόντους. Ο αρχηγός «μίλησε» στο συγκεκριμένο ματς και η ομάδα τον ακολούθησε προκειμένου να πανηγυρίσει.

Προπονητής

Γιάννης Στεφανίδης

Ο Γιάννης Στεφανίδης μετά την απόφαση του να κρεμάσει πέρυσι τα παπούτσια του θέλησε να υπηρετήσει το άθλημα από το πόστο του προπονητή. Έτσι η Ασπίδα Ξάνθης, στην οποία σταμάτησε ως αθλητής, του έδωσε πέρσι την ευκαιρία και φέτος ανανέωσε την συνεργασία μαζί του. Η ομάδα του την 5η αγωνιστική πανηγύρισε για πρώτη φορά φέτος κατακτώντας μια βαθμολογική αλλά και ψυχολογική επιτυχία.

Πηγή: www.basketa.gr