Γυναικείο:Κοινή πρόταση των έξι σωματείων στην ΕΟΚ

765

Κοινή πρόταση για την Α1 (διεξαγωγή –μετακινήσεις – τηλεοπτική κάλυψη –χορηγοί) θα υποβάλλουν στην ΕΟΚ τα έξι από τα δώδεκα σωματεία (ψ) σε σχέση με προτάσεις που κάνουν βάσει των όσων ζητήθηκαν από τους παράγοντες της Ομοσπονδίας στην τελευταία συνάντηση που είχαν πριν μερικές εβδομάδες . Στην συνάντηση δεν πήγαν Αθηναϊκός και Ελληνικό ενώ ο ΔΑΣΑΛ βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερο καθεστώς όπως όλοι γνωρίζουν τον τελευταίο καιρό . Φυσικά δεν παρέστησαν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης, Άρης και ΠΑΟΚ αλλά και ο Ολυμπιακός Βόλου που είχαν δώσει όμως προφορική συναίνεση και άλλωστε σε όλες τις προτάσεις υπάρχουν ρητές αναφορές σε αυτές . Πάντως τα σωματεία της συμπρωτεύουσας έχουν αποφασίσει να τηρήσουν σκληρή γραμμή σε σχέση με την συμμετοχή τους (τίθεται θέμα ακόμη και αποχώρησης ) αν δεν πάρουν κάποια χρήματα για τις μετακινήσεις τους στην Αθήνα που είναι πολλές και επώδυνες οικονομικά . Στο κείμενο απουσιάζει οποιαδήποτε σύγκλιση για θέμα αριθμού αλλοδαπών αθλητριών όπως και τρόπο βοήθειας των Εθνικών ομάδων και ιδιαίτερα των γυναικών κάτι που σημαίνει ότι το μπαλάκι …εστάλη ήδη στην ΕΟΚ.

Ακόμη από τα σωματεία που συγκεντρώθηκαν , διαψεύστηκαν τουλάχιστον ως αστείες οι φήμες που μίλαγαν περί δημιουργίας Λίγκας . Οι εκπρόσωποι ανέφεραν ότι οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και στο γυναικείο μπάσκετ ειδικότερα , δεν επιτρέπουν καν τέτοιες σκέψεις και η προσπάθεια να υπάρχουν κοινές απόψεις και συνισταμένες , κάποιοι για λόγους που χρήζουν διερεύνησης τις κατατάσσουν σε υπόγειες(;) κινήσεις. Και κατέληξαν : Η ανοησία είναι ανίκητη εκτός αν δεν είναι ανοησία …Τέλος πάντων η κοινή πρόταση έχει ως εξής :

 

Σύστημα διεξαγωγής πρωταθλήματος

Θεωρούμε πως η μορφή και το σύστημα διεξαγωγής των πλέϊ οφ και πλέϊ άουτ θα πρέπει να παραμείνει ως έχει . Η μόνη αλλαγή που θα πρέπει να γίνει είναι στο σύστμα διεξαγωγής των πλέϊ οφ κιαι πλέϊ άουτ θα πρέπει να κρίνονται στις δύο νίκες χωρίς όμως να να γίνεται μεταφορά των αποτελεσμάτων της κανονικής περιόδου . Με αυτόν τον τρόπο όλες οι συμμετέχουσες ομάδες θα έχουν τουλάχιστον ένα εντός και ένα εκτός έδρας παιχνίδι .Για να αντιμετωπιστεί το δυσβάσταχτο κόστος των μετακινήσεων που έχουν να αντιμετωπίσουν οι ομάδες που προέρχονται από την Βόρεια Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου και του Ολυμπιακού Βόλου) προετείνονατι οι παρακάτω λύσεις :

*Κάλυψη κατά προτεραιότητα από την Ομοσπονδία του κόστους των επιπλέον μετακινήσεων που απαιτούνται για τις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας (συμπεριλαμβανομένου του Ολυμπιακού Βόλου)
*Λήψη ειδικής μέριμνας κατά την κλήρωση του πρωταθλήματος ώστε οι ομάδες να μετακινούνται ανά δύο στην Θεσσαλονίκη/Αθήνα . Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξει σημαντική ελάφρυνση στα έξοδα μετάβασης των ομάδων . Επιπρόσθετα οι αγώνες του Ολυμπιακού Βόλου (τόσο εντός όσο και εκτός έδρας ) να έχουν ώρα έναρξης μετά τις 17.00 ώστε να καθίσταται δυνατή η αυθημερόν μετακίνηση των σωματείων εκατέρωθεν.
*Χρήση κατά προτεραιότητα των εσόδων που θα ποροκύψουν από κεντρικές χορηγίες για την κάλυψη του κόστους των επιπλέον μετακινήσεων που απαιτούνται για τις ομάδες της Βορείου Ελλάδας (συμπερλαμβανομένου και του Ολυμπιακού Βόλου)
Επιπλέον η βράβευση της πρωταθλήτριας ομάδας θα πρέπει να γίνεται στο γήπεδο μετά το τέλος του τελευταίου αγώνα των play off και όχι κατά την διάρκεια της κλήρωσης της επόμενης αγωνιστικής περιόοδου σε κάποιο αθηναϊκό ξενοδοχείο.
Εκπροσώπηση των ομάδων στην επιτροπή πρωταθλήματος

Στην επιτροπή πρωταθλήματος θα πρέπει να μετέχουν και εκπρόσωποι των ομάδων . Πιο συγκεκριμένα να μετέχουν δύο μέλη οριζόμενα από την Ομοσπονδία και τρία μέλη εκπρόσωποι τωνν σωματείων . Οι εκπρόσωποι των σωνματείων θα εκλέγονται από τα ίδια τα σωματεία και θα έχουν μονοετή θητεία .

Τηλεοπτική /Διαδικτυακή προβολή του πρωταθλήματος

Ζωτικής σημασίας αποτελεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή των αγώνων τόσο από τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης (εφημερίδες, τηλεόραση , ραδιόφωνο) όσο και από το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (facebook twitter). Για τον λόγο αυτό προτείνουμε την δημιουργία επιτροπής η οποία θα επιφορτιστεί με το έργο αυτό . Πιο συγκεκριμένα η επιτροπή θα πρέπει να εξετάσει τα παρακάτω :

*Εύρεση τηλεοπτικής στέγης για την μετάδοση ζωντανών η και μαγνητοσκοπημένων παιχνιδιών
*Εύρεση διαδικτυακής στέγης για την μετάδοση ζωντανών η και μαγνητοσκοπημένων παιχνιδιών με χρήση της τεχνολογίας live streaming
*Υποχρεωτική ανάρτηση όλων των παιχνιδιών στο διαδίκτυο
*Μετάδοση των αγώνων από στατιστική υπηρεσία ΖΩΝΤΑΝΑ από κάθε γήπεδο με play by play όπως στους αγώνες του ΕΣΑΚΕ
*Δημιουργία ιστοσελίδας αφιερωμένης στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών . Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας θα προέρχεται από τους υπεύθυνους τύπου του κάθε σωματείου ενώ η διαχείρισή του θα γίνεται από άτομο κοινά αποδεκτό από όλα τα σωματεία . Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται η καλύτερη προβολή των δραστηριοτήτων των σωματείων αλλά και των χορηγών τους .

Εύρεση κεντρικών χορηγών

Θα πρέπει να δημιουργηθεί μία επιτροπή , η οποία θα αναζητήσει κεντρικούς χορηγούς για όλες τις ομάδες , Οι χορηγίες αυτές θα μπορούν να αφορούν ενδεικτικά τους παρακάτω τομείς :
*Χορηγός ονομασίας πρωταθλήματος . Ο κοινός χορηγός θα μπορεί να διαφημίζεται σε όλους τους αγωνιστικούς χώρους με δικά του διαφημιστικά η banner .
*Κοινός χορηγός στις εμφανίσεις όλων των ομάδων (πλάτη σορτς) πέραν του κεντρικού χορηγού που διαθέτει κάθε ομάδα .
*Τοποθέτηση του σήματος της ΕΟΚ σε κάθε εμφάνιση με τίτλο «Α1 γυναικών ΕΟΚ» ώστε να δοθεί ανάλογο κύριος στο πρωτάθλημα . Υποχρεωτική αναγραφή των επωνύμων των παικτριών στις εμφανίσεις .
*Κοινός χορηγός για τις μπάλες αλλά και για τις εμφανίσεις , εφόσον καλύπτει βασικές ανάγκες των σωματείων .

Ενίσχυση Υποδομών
Συμμετοχή δύο (2) παικτριών κάτω των 21 ετών (γεννημένες 1991 η νεότερες) στην δωδεκάδα των σωματείων .

 

πηγή:grbasket.gr