Γυμνόπουλος: «Οι νεάνιδες του Παναθλητικού έχουν κάνει step-up σε όλους τους τομείς»

132

Ο προπονητής νεανίδων του Παναθλητικού, πρωταθλήτρια ομάδα ΕΚΑΣΘ νεανίδων, Φοίβος Γυμνόπουλος, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Τα παιδία παίζει» του με τον Αργύρη Παγαρτάνη και τον Δημήτρη Μελίσση. Αναλυτικά είπε:

 

Για το πρωτάθλημα και την πορεία του Παναθλητικού:

 

«Καταρχάς, ο Παναθλητικός είναι για 4η συνεχόμενη χρονιά πρωταθλητής νεανίδων στην ΕΚΑΣΘ, αλλά φέτος είχαμε συμφωνήσει με τη διοίκηση να έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση για το πώς θα οργανώσουμε το προπονητικό πλάνο και τα όλα τα τεχνικά που θέλαμε να ακολουθήσουμε για το αναπτυξιακό κομμάτι. Αυτό που είπαμε από την αρχή και συμφωνήσαμε είναι ότι θα θέλαμε στα αναπτυξιακά τμήματα να βάλουμε σαν προτεραιότητα την ανάπτυξη, την εξέλιξη και την βελτίωση. Αν όλα αυτά μπορούσαν να έρθουν και με αποτελέσματα θα ήταν το ιδανικότερο, όπως και έγινε. Για εμάς το σημαντικότερο κομμάτι είναι ότι τα κορίτσια έχουν κάνει step up στη βελτίωση τους, στα ατομικά χαρακτηριστικά και κοντά σε αυτό ήρθε η επιτυχία του Παναθλητικού στις νεάνιδες. Η διοίκηση λειτουργεί σε πάρα πολύ υψηλά πρότυπα σε σχέση με την οργάνωση και την τεχνογνωσία».

 

Για την εξέλιξη:

 

«Αν τυχόν προσπαθείς να εξελιχθείς κάθε μέρα, να γίνεις καλύτερος στα ατομικά σου χαρακτηριστικά, να τα βελτιώνεις, αν έχεις σωστή νοοτροπία είναι πολύ πιθανό να έρθει και η διάκριση. Η διαφορετική σειρά τουλάχιστον εμένα σαν προπονητή δεν με βρίσκει σύμφωνο και δεν την ακολουθούμε. Να μην είναι αυτοσκοπός. Αν το κάνουμε αυτοσκοπό το πρωτάθλημα στις αναπτυξιακές ηλικίες βάζουμε μια έξτρα πίεση στα παιδιά που ίσως δεν μπορούν να τη διαχειριστούν, τα ζορίζουμε παραπάνω, τα φορτώνουμε άγχος και βάρος, τα οποία σε αυτές τις ηλικίες μόνο δυσλειτουργίες μπορούν να φέρουν».

 

Για τις δυσκολίες που υπάρχουν στις νεάνιδες:

 

«Έχουμε την ατυχία ότι τα 6-7 παιδιά απ’ τις νεάνιδες, που ακολουθούν και το τμήμα γυναικών που πρωταγωνιστεί στην Α2 και έχουν βασικό ρόλο και στις δύο, έχουν Πανελλαδικές εξετάσεις. Βάζουν 2 στόχους πολύ μεγάλους και θα πρέπει σωστή διαχείριση του χρόνου τους και εμείς πολύ σωστή διαχείριση στην ψυχοσύνθεσή τους και στο πώς θα μπορούμε να κρατάμε τα παιδιά φρέσκα πότε με πίεση πότε με χαλάρωση για να μπορούν να ανταπεξέρθουν και στους 2 στόχους».