Γυμνόπουλος: Μονόδρομος η νίκη

499

Στον Αίαντα Ευόσμου με τη προχθεσινή τους νίκη επί του Ηρακλή, πήραν μία τεράστια βαθμολογική ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Ο σύλλογος της Δυτικής Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε αρκετά καλή εμφάνιση και έφτασε τις δύο νίκες τη φετινή περίοδο.

Ένας από τους πιο σταθερούς σε απόδοση παίκτες του Αίαντα είναι ο Φοίβος Γυμνόπουλος. Ο 34χρονος γκαρντ μίλησε στο «Northbasket» για τη βαθμολογική συγκομιδή της ομάδας του. Αναλυτικά: «Σίγουρα οι δύο νίκες στις πρώτες επτά αγωνιστικές δεν ικανοποιούν κανένα. Γενικά έχουμε πραγματοποιήσει ένα κακό ξεκίνημα. Ίσως μας έχουν επηρεάσει οι πολλές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ το καλοκαίρι αφού ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο 100% των δυνατοτήτων μας. Με βάση το υλικό που έχουμε θα μπορούσε να τα είχαμε πάει πολύ καλύτερα».

Όσον αφορά τη προχθεσινή νίκη επί του Ηρακλή ανέφερε: «Μπορώ να πω ότι κερδίσαμε σχετικά εύκολα. Αν και δεν πιάσαμε υψηλά στάνταρ απόδοσης, δεν απειληθήκαμε σε κανένα σημείο. Από αυτό το ματς αυτό που μετράει είναι η νίκη η οποία ελπίζουμε να μας δώσει ώθηση για τη συνέχεια».

Για την αναμέτρηση που ακολουθεί με το Αιγάλεω ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής δήλωσε: «Η νίκη είναι μονόδρομος. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική στην έδρα μας και να κερδίσουμε. Είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι και πρέπει να κατακτήσουμε το ροζ φύλλο για να απομακρυνθούμε από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Δεν πρέπει να έχουμε άλλες απώλειες στην έδρα μας».

Στο τέλος ο Γυμνόπουλος αναφέρθηκε στο επίπεδο του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής: «Είναι φανερό ότι χρόνο με το χρόνο πέφτει. Έχουν έρθει πολλοί παίκτες από τη Γ’ Εθνική και ελάχιστοι από τις υψηλότερες κατηγορίες. Επίσης δεν υπάρχουν πολλοί «ψηλοί» σε αυτή τη κατηγορία. Γενικά αν εξαιρέσουμε τον Αίολο Τρικάλων, όλες οι υπόλοιπες ομάδες βράζουν στο ίδιο καζάνι».

 

Γιώργος Κυπραίος