Γούνας και Δούκας στον Πανσερραϊκό

197

 

Η διοίκηση του Πανσερραϊκού ανακοίνωσε την ένταξη στο δυναμικό της ομάδας δυο νεαρών Σερραίων καλαθοσφαιριστών που ξεκίνησαν την ενασχόληση τους με το αγαπημένο μας άθλημα από τα «σπλάχνα» της.

Ο Στέλιος Γούνας (19 ετών, 2.03μ., powerforward-center) και ο Βασίλης Δούκας (20 ετών, 1,98μ., small forward) αγωνίστηκαν και διακρίθηκαν πέρυσι στο πρωτάθλημα της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. με την αναπτυξιακή ομάδα της ιστορικής ΑΕΣ και είναι οι πρώτοι «καρποί» της συμπόρευσης των δυο σωματείων που δίνει την ευκαιρία την ευκαιρία στους ταλαντούχους αθλητές της πόλης να αποκτήσουν αγωνιστικές εμπειρίες υπό την εποπτεία του κοινού προπονητικού επιτελείου και να κάνουν το μεγάλο «άλμα» προς την αντρική ομάδα των «λιονταριών», η οποία θα αγωνιστεί φέτος στο εθνικό πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής.

Ο Στέλιος ξεκίνησε το μπάσκετ το 2013 στην Ακαδημία του Πανσερραϊκού. Το 2016 μεταπήδησε στους Μαχητές Πειραματικό Πεύκων, ενώ την επόμενη χρονιά αγωνίστηκε ως δανεικός στην ΠΚ Νεάπολης. Το 2018 επέστρεψε στα Πεύκα και ήταν φιναλίστ στο πρωτάθλημα Κ20 της Θεσσαλονίκης, ενώ έφτασε ως τα ημιτελικά με το εφηβικό τμήμα της ομάδας στην αντίστοιχη διοργάνωση. Τη σεζόν 2019-2020 επέστρεψε στην πόλη, μεταγράφηκε στην Α.Ε.Σ. και αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε πρωτάθλημα ανδρών.

Ο Βασίλης, φόρεσε για πρώτη φορά το 2013 τη φανέλα με το «λιοντάρι» ως παίδας, ενώ αργότερα και για δύο χρόνια (2016-2018) αγωνίστηκε στην εφηβική και ανδρική ομάδα της ΧΑΝΘ. Την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε στους Ίκαρους και πέρυσι στην Α.Ε.Σ. Την τριετία 2013-2016 είχε συμμετοχές στα κλιμάκια παίδων και εφήβων της Εθνικής Ομάδας.