Γουνιώτης: «Βάζουμε πάλι τον Σοχό στο μπασκετικό χάρτη της Θεσσαλονίκης»

187

Ο προπονητής του Εθνικού Αστέρα Σοχού (Γ1 ΕΚΑΣΘ), Δημήτρης Γουνιώτης, έκανε τη δική του παρέμβαση στην εκπομπή «Κάθε πόλη μια μπασκέτα» του EOK WebRadio με τον Αργύρη Παγαρτάνη. Αναλυτικά είπε:

Για τον Εθνικό Αστέρα Σοχού: «Η ομάδα είναι απ’ το 1986 στην Ένωση της Θεσσαλονίκης. Είχε σταματήσει τη λειτουργία της λίγο πριν τον covid και επαναλειτουργεί εδώ και 2 χρόνια κανονικά, έχοντας ανδρικό αγωνιστικό τμήμα και ακαδημίες. Ο Σοχός είναι ένα χωριό 2 χιλιάδων κατοίκων, απέχει 52 χιλιόμετρα απ’ τη Θεσσαλονίκη, οπότε δεν είναι εύκολα προσβάσιμο για τα παιδιά του χωριού και της ευρύτερης περιοχής να μάθουν και να παίξουν μπάσκετ κάπου πιο μακριά απ’ τον Σοχό, οπότε έτσι αποφασίστηκε με την επαναλειτουργία της ομάδας να γίνουν και οι ακαδημίες. Ήδη αριθμούμε 40 παιδιά. Εμείς είχαμε στόχο να φέρουμε ένα χωριό στον μπασκετικό “χάρτη” της Θεσσαλονίκης και πιστεύω πως το καταφέρνουμε αυτό».

Για τη φιλοσοφία τους: «Η ομάδα το 2022 φτιάχτηκε με παίκτες που έχουν παίξει σε εθνικές κατηγορίες. Ανεβήκαμε πέρυσι πολύ εύκολα στη Γ1 ΕΚΑΣΘ, φέτος είμαστε 3οι και αν μείνουμε υγιείς θα ξανανεβούμε πιστεύω. Το σημαντικό είναι πως η ομάδα και η διοίκηση παρουσιάζει ένα πρότζεκτ κι ένα όραμα που κάνει την απόσταση να μην τη σκέφτεται κάποιος για να έρθει στην ομάδα. Η διοίκηση είναι πάντα δίπλα μας, απ’ το πιο μικρό στο πιο μεγάλο, κάτι που δε βρίσκεις εύκολα. Ένας παίκτης έχει χιλιάδες επιλογές να πάει στη Θεσσαλονίκη, αλλά για να έρχεται στον Σοχό σημαίνει ότι βλέπει κάποια πράγματα. Φέτος καταφέραμε να φέρουμε και 5 παιδιά απ’ τη Θεσσαλονίκη, όπου ο μεγαλύτερος είναι 23-24 χρονών, μιας και δε θέλουμε να κάνουμε μια ομάδα μιας χρήσης, θέλουμε να έχει μέλλον».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Ο κόσμος έχει “αγκαλιάσει” το εγχείρημα αυτό, το γήπεδο σε κάθε ματς γεμίζει και με ανθρώπους απ’ την τοπική κοινωνία, αλλά και με παιδιά που έρχονται με τους γονείς τους. Μας στηρίζουν σε κάθε αγώνα, δεν έχω κανένα παράπονο. Το χωριό ζει για το μπάσκετ».

Για το γηπεδικό κομμάτι: «Ευτυχώς δεν έχουμε γηπεδικό πρόβλημα, μπορούμε να παίρνουμε ό,τι ώρα θέλουμε το γήπεδο και όσες ώρες θέλουμε χωρίς να μας περιμένει ή να κάνει παράπονα κάποιος. Το γήπεδο είναι του Σοχού και δε μπαίνει καμία άλλη ομάδα».