Γκόρι και Αντριουσκεβίτσιους άνοιξαν τον φετινό «χορό»

658

Μάρκους Γκόρι και Μαρτίνας Αντριουσκεβίτσιους βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής 27 Νοεμβρίου στην σχολή εκμάθησης καλαθοσφαίρισης ΗΟΟΡ του Γιώργου Μασλαρινού απολαμβάνοντας την παρουσία τους σε αυτήν και ανοίγοντας τον χορό των φετινών επισκέψεων.

 

Αμφότεροι οι δύο παίκτες του ΠΑΟΚ φρόντισαν να είναι συνεπείς στο ραντεβού του λίγες ώρες μετά την νίκη επί του ΑΓΟΡ μοιράζοντας τον χρόνο τους με τους μαθητές – παίκτες της HOOP αλλά και αμέτρητα αυτόγραφα με χαμόγελα.

 

Γκόρι και Αντριουσκεβίτσιους τους μοιράσανε συμβουλές με γνώμονα την πλούσια εμπειρία τους ειδικά ο Αμερικανός φόργουορντ αλλά και ο υψηλόσωμος με ύψος 2.18μ. διεθνής Λιθουανός σέντερ ενώ απάντησαν στις ερωτήσεις που δέχθηκαν για το μπάσκετ αλλά και επί προσωπικού.

 

Στο περιθώριο της εκδήλωσης ο ιθύνων νους της σχολής εκμάθησης καλαθοσφαίρισης ΗΟΟΡ, Γιώργος Μασλαρινός, δεν έκρυψε πως: «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή ως HOOP ότι έχουμε μαζί μας δύο παίκτες όπως ο Γκόρι με πολύ μεγάλη καριέρα στην Ευρώπη όπου έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων και την Ευρωλίγκα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά και τον Αντριουσκεβίτσιους που έχει όλο το μέλλον μπροστά τους. Θα πρέπει δε να τους πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για το ότι μοιράζονται τον πολύτιμο χρόνο τους μαζί μας».

 

Ο Μάρκους Γκόρι απευθυνόμενος στους μαθητές – παίκτες της HOOP αφού τους ευχαρίστησε που τον δέχθηκαν στην παρέα τους τους έκανε ξεκάθαρο ότι: «Είστε πολύ τυχεροί που έχετε την δυνατότητα από αυτήν την ηλικία που είστε να διδάσκεστε το μπάσκετ», για να θυμηθεί: «Στην δική σας ηλικία δεν είχα κανέναν να μου διδάξει μπάσκετ με αποτέλεσμα να ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στα 14 μου.

 

Με σκληρή προπόνηση όμως έφθασα ψηλά και είναι σίγουρο ότι αν συνεχίσετε να δουλεύετε σκληρά θα φθάσετε και εσείς σε υψηλό επίπεδο. Μέσα από το μπάσκετ μου δόθηκε η ευκαιρία να σε πολλά μέρη και χώρες γνωρίζοντας πολύ κόσμο. Το μπάσκετ μπορεί να σας βοηθήσει να γνωρίσετε τον κόσμο.

 

Όταν ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ στα 14 μου δεν ήξερα το παραμικρό για το άθλημα αλλά στην πορεία και μέσα από την σκληρή καθημερινή δουλειά στις προπονήσεις ήθελα να φθάσω γίνω ένας από τους καλύτερους παίκτες και πιστεύω ότι τα κατάφερα σε σημαντικό βαθμό. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι δεν τα παράτησα σε κανένα σημείο αυτά τα 21 χρόνια ακόμη και όταν πολύ μου λέγανε ότι δεν θα τα καταφέρω και πιστεύω ότι τους διέψευσα».

 

Κι όσο για την παρουσία του στον ΠΑΟΚ ο Αμερικανός φόργουορντ είπε: «Πρόκειται για έναν σημαντικό σταθμό στην καριέρα μου. Μου αρέσει ότι παίζω αρκετά λεπτά ενώ είναι πρόκληση για μένα το ότι γνωρίζω πως είναι πολύ δύσκολο να κερδίσουμε το ελληνικό πρωτάθλημα. Μου αρέσει όμως να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο για να φθάσω όσο πιο ψηλά γίνεται».

 

Ο Μαρτίνας Αντριουσκεβίτσιους αναφερόμενος στην δική του ενασχόληση με το μπάσκετ παραδέχθηκε ότι: «Για μένα ήταν πολύ πιο απλά τα πράγματα αφού στην χώρα μου την Λιθουανία το μπάσκετ είναι πιο ισχυρό ακόμη και από την θρησκεία. Παίζουμε από μικρά παιδιά στις αλάνες ενώ από μικρό παιδί ήμουνα ψηλός κάτι που με βοήθησε στο να παίξω μπάσκετ.

 

Από την στιγμή που ασχολήθηκα επαγγελματικά με το μπάσκετ η ζωή μου άλλαξε αφού περιλάμβανε πολύ προπόνηση αλλά σε καμία περίπτωση δεν το μετάνιωσα γιατί το μπάσκετ με έσωσε από πολλά προβλήματα. Με τις καθημερινές προπονήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο στην Αμερική και η αγάπη μου για το μπάσκετ το μόνο που θυσίασα ήταν τα μαθήματά μου με αποτέλεσμα να αργήσω να πάρω τα διπλώματά μου.

 

Στα 19 μου έγινα ντραφτ στο ΝΒΑ από τους Ορλάντο Μάτζικ και από εκείνη την ηλικία άρχισα να ζω ανεξάρτητος από την οικογένειά μου. Βλέποντας όμως την ζωή μου να εξελίσσεται αυτό που κατάλαβα για το μπάσκετ ήταν η αγάπη μου για αυτό και από την πρώτη στιγμή ήθελα να κερδίζω σε κάθε παιχνίδι μου αν και γνωρίζω ότι αυτό μόνο εύκολο δεν είναι».

 

Στην ερώτηση για την αγαπημένη του ομάδα αυτές που έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα απάντησε: «Πάντα η αγαπημένη μου ομάδα είναι αυτή όπου αγωνίζομαι και στην προκειμένη περίπτωση την στιγμή αυτή η αγαπημένη μου ομάδα είναι ο ΠΑΟΚ και θέλω πάντα να κερδίζει. Όταν τελειώσω την καριέρα μου θα αποφασίσω τότε ποια θα είναι η αγαπημένη μου ομάδα από αυτές που θα έχω αγωνιστεί».

 

Ο Γκόρι χαμογέλασε όταν ένας μαθητής – παίκτης της ΗΟΟΡ του ζήτησε να δείξει το μπράτσο του κάτι που δεν το αρνήθηκε σηκώνοντας με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του το δεξιό του μανίκι. Ακόμη ο Αμερικανός φόργουορντ του ΠΑΟΚ θυμήθηκε τις ομάδες που έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη με τελευταία τον ΠΑΟΚ.

 

Όσο για τον Αντριουσκεβίτσιους που εμφανίστηκε με καπέλο έδωσε την εξήγηση πως το έκανε για τον λόγο ότι το πρωί όταν ξύπνησε διαπίστωσε πως χρειάζεται κούρεμα αλλά δεν προλάβαινε. Επίσης ο Λιθουανός σέντερ του ΠΑΟΚ τόνισε πως έχει αγωνιστεί στο ΝΒΑ με τις φανέλες των Κλίβελαντ Καβαλίερς και Σικάγο Μπουλς και παραδέχθηκε πως αν και του αρέσει να τριπλάρει δεν είναι και η καλύτερη ενέργεια λόγο του ύψους του σε αντίθεση με το να καρφώνει στο αντίπαλο καλάθι ή να ρίχνει τάπα σε αντίπαλό του.

 

Τέλος στην από κοινού ερώτηση για τους αγαπημένους τους παίκτες από το ΝΒΑ ο Γκόρι απάντησε πως είναι οι: «Σον Κεμπ, Σακίλ Ο΄Νιλ και Πένι Χάρνταγουέι», ενώ για τον Αντριουσκεβίτσιους οι: «Χακίμ Ολάζουον, Άρβιντας Σαμπόνις (σ.σ. στην σχολή του οποίου έκανε τα πρώτα του μπασκετικά βήματα) και Λάρι Μπερντ».