Γκούμας: Σκοπός μας μία καλή εμφάνιση

656

Σημαντική βαθμολογική ανάσα πήρε τη περασμένη Κυριακή ο Αίαντας Ευόσμου με την εκτός έδρας νίκη του επί της Αναγέννησης/Φλόγας. Ο σύλλογος της δυτικής Θεσσαλονίκης αν και δεν πραγματοποίησε ιδιαίτερα καλή εμφάνιση, σε κρίσιμα σημεία επέδειξε ψυχραιμία και έφτασε σε αυτή τη σημαντική επικράτηση.

Ο προπονητής του Αίαντα Στέργιος Γκούμας μίλησε στο «Northbasket» γι’ αυτό το ματς. Συγκεκριμένα τα όσα ανέφερε: «Από αυτό το παιχνίδι κρατάμε μόνο το αποτέλεσμα γιατί η εμφάνιση μας δεν ήταν καλή. Αν και μπήκαμε δυνατά, στη συνέχεια κυριευθήκαμε από άγχος και δώσαμε την ευκαιρία στους αντιπάλους μας να ξεφύγουν στο σκορ.

Στη τελευταία κρίσιμη περίοδο, ανεβάσαμε κατακόρυφα την απόδοση μας, είχαμε περισσότερες δυνάμεις από τη Φλόγα και εκεί πιστεύω ότι κρίθηκε η νίκη. Είναι ένα αποτέλεσμα το οποίο μας βοηθάει πολύ και μας επιτρέπει να κοιτάμε με περισσότερη αισιοδοξία τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Επόμενος αντίπαλος των Θεσσαλονικιών το Ηράκλειο, με τον κόουτς Γκούμα να δηλώνει: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Το Ηράκλειο διαθέτει μία πολύ καλή ομάδα που δικαίως βρίσκεται τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Σκοπός μας είναι να πραγματοποιήσουμε μία καλή εμφάνιση γιατί το τελευταίο διάστημα δεν παίζουμε καλά. Από εκεί και πέρα, θα διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν για τη νίκη».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το ματς με τους Κρητικούς, ο Αίαντας αντιμετώπισε χθες το απόγευμα σε φιλική αναμέτρηση τον Πιερικό/Αρχέλαο. Η ομάδα έδειξε αρκετά καλά στοιχεία ενώ δεν αγωνίστηκαν οι Τζινόπουλος και Αμούτζιας που ταλαιπωρούνται από ίωση. Πάντως και οι δύο υπολογίζονται κανονικά για το παιχνίδι της Κυριακής.

 

Γιώργος Κυπραίος