Γκίμας: «Ένα παιχνίδι όπως όλα το ντέρμπι με τον ΑΟΚ»

562

Δύο ομάδες της Βέροιας θα συναντηθούν μεταξύ τους, στο «Δημήτρης Βικέλας», αλλά ο Δημήτρης Γκίμας δεν βλέπει τίποτα το ξεχωριστό στην αναμέτρηση.

Ο Φίλιππος θα υποδεχθεί τον ΑΟΚ την Κυριακή (29/10, 17.00), στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 1ου Ομίλου Βορρά της Γ’ Εθνικής, με τον προπονητή του να εξηγεί:

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι. Η αντίπαλη ομάδα έχει δύο ήττες στις λεπτομέρειες, αλλά έχει παίκτες έμπειρους που παίζουν πολλά χρόνια στην κατηγορία και σίγουρα ξέρουν πώς να ξεπερνούν τέτοιες καταστάσεις. Κατά τα λοιπά, είναι για εμάς ένα παιχνίδι όπως όλα, με μόνη ιδιαιτερότητα ότι οι δύο ομάδες είναι από την ίδια πόλη. Κι αυτό όμως έχει ξαναγίνει στο παρελθόν, δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε θα είναι η τελευταία φορά».

Για το χαρακτήρα του ντέρμπι, που έχει το ματς, ξεκαθάρισε: «Δεν υπάρχει κάτι το ξεχωριστό, εκτός εάν θέλουμε να ζούμε υποδυόμενοι τους σπουδαίους σε έναν φτωχό μίζερο μικρόκοσμο, όπου νομίζουμε ότι όλοι ασχολούνται γύρω από δύο ομάδες Γ’ Εθνικής. Δεν είμαστε ούτε Άρης-ΠΑΟΚ ούτε Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Επειδή νομίζω κανείς από όλους μας δεν θέλει να αποτελέσει τον παλιάτσο ενός αυτοσχέδιου ανοργάνωτου τσίρκου, θα ασχοληθούμε μόνο με το μπάσκετ. Και θα ήταν ευχή μου να έλθουν στο γήπεδο συμπολίτες μας φίλοι του μπάσκετ κι όχι του κουτσομπολιού και του καφενείου. Ασφαλώς και θα αγωνιστούμε για τη νίκη. Όπως πάντα έχουμε πίστη και θέλουμε να προχωρήσουμε».