Γιώργος Τραχανάς: Στόχος μας τερματίσουμε δεύτεροι ή τρίτοι

606

Με πέντε αγωνιστικές να υπολείπονται για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος του δεύτερου ομίλου της Β΄ΕΚΑΣΘ, ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας έχει εδραιωθεί στη πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα και θα κάνει τα πάντα για να παραμείνει εκεί. Προπονητής της ομάδας από την αρχή της σεζόν είναι ο Γιώργος Τραχανάς ο οποίος μετράει πάνω από 20 χρόνια προπονητικής καριέρας έχοντας εργαστεί σε ΕΟΣ, ΑΕ Σερρών, Μεσήμβρια, Μακεδόνες Αξιού, Σίνδο και ΑΚΕΤΣ.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στο «Northbasket» για τη πορεία που έχει πραγματοποιήσει ο σύλλογος του έως τώρα: «Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα όσα έχουμε πραγματοποιήσει έως τώρα. Η πορεία μας στο φετινό πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ καλή και ευελπιστούμε να συνεχίσει έτσι. Σημαντικός παράγοντας στα όσα έχουμε πετύχει είναι το ότι υπάρχει μεγάλη παρουσία παικτών στις προπονήσεις. Κάτι που ξέρουμε ότι δεν συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες. Αυτό μου επιτρέπει να δουλεύω όσο καλύτερα μπορώ και σαφώς διευκολύνει το έργο μου».

Για το στόχο που έχει τεθεί από την αρχή της σεζόν ανέφερε: «Όταν ανέλαβα την ομάδα το καλοκαίρι είχαμε θέσει ως στόχο το να τερματίσουμε μέσα στη πρώτη τετράδα. Κάτι που αναθεωρήσαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς αφού πλέον στόχος μας είναι να τερματίσουμε δεύτεροι ή τρίτοι. Τώρα βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση μαζί με τη Ραιδεστό και θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι τέλους να παραμείνουμε εκεί. Είμαστε σε καλή κατάσταση, υπάρχει διάθεση και θέληση από όλους μας και κοιτώντας κάθε ματς ξεχωριστά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι στο δικό μας χέρι το αν θα πετύχουμε».

Στη συνέχεια ο έμπειρος κόουτς αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα και στη συνεργασία με τη διοίκηση: «Στην ομάδα υπάρχει πάρα πολύ κλίμα. Είμαστε όλοι μία παρέα και εντός και εκτός γηπέδου. Η διοίκηση είναι πάντα στο πλευρό μας και δίπλα μας σε οτιδήποτε χρειαστούμε. Κάτι πολύ σημαντικό αν αναλογιστούμε τα προβλήματα που υπάρχουν σε άλλες ομάδες».

Αύριο ο Ποσειδώνας Μηχανιώνας φιλοξενείται από το Αριστοτέλειο. Ο Τραχανάς δήλωσε γι’ αυτό ο ματς: «Σε αυτή τη κατηγορία έχει αποδειχτεί ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Εμείς τη Πέμπτη αντιμετωπίζουμε το Αριστοτέλειο, μία ομάδα η οποία προσπαθεί να παραμείνει στη κατηγορία. Το σύνολο τους έχει αλλάξει αρκετά σε σχέση με όπως ξεκίνησαν το πρωτάθλημα. Στο ματς του πρώτου γύρου μας είχαν κερδίσει οπότε και εμείς θέλουμε να πάρουμε μία ρεβάνς. Για να τα καταφέρουμε θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Στο τέλος ο προπονητής του συλλόγου της Μηχανιώνας αναφέρθηκε στη δυναμικότητα του πρωταθλήματος: «Το φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ ανεβασμένο σε σχέση με πέρσι. Είναι ανταγωνιστικό, δύσκολο και δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Ειδικά ο δεύτερος όμιλος φημίζεται για τη σκληρή άμυνα που παίζεται από όλες τις ομάδες. Εύχομαι το επίπεδο της Β’ ΕΚΑΣΘ να παραμείνει έτσι και τα υπόλοιπα χρόνια γιατί γίνονται ωραίες αναμετρήσεις».

 

Γιώργος Κυπραίος