Γιατί το μασάζ είναι σημαντικό για έναν αθλητή ;;

1036
Athlete's Muscles Professional Massage Treatment after Sport Workout Fitness and Wellness

Ιστορική αναδρομή 

Υπάρχουν καταγραφές από αρχαίους πολιτισμούς όπως την Αίγυπτο, Μεσοποταμία .Κίνα,Ιαπωνία και Ελλάδα στους οποίους το μασάζ είχε κεντρικό θεραπευτικό ρόλο.Ένας γνωστός Σουηδός ιατρός της εποχής ο Περ Χένρικ Λινκ με τη χρήση των εντριβών ως μέσο θεραπείας δημιούργησε το γνωστό σε όλους μας σουηδικό μασάζ, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε αθλητές. 

Για ποιο λόγο να κάνω μασάζ ? 

 

1. Ανακούφιση πόνου 
2. Μείωση του άγχους και του στρες 
3. Αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος 
4. Χαλάρωση και ευεξία Εφόσον μειωθεί η σύσπαση των μυών και ‘’αφεθεί’’ το μυαλό. 
5. Εξάπλωση της θετικής ενέργειας μέσω της απελευθέρωσης ενδορφινών * 

*Ενδορφίνες = ορμόνες της ευτυχίας 

Γιατί πρέπει να σου γίνει συνήθεια το αθλητικό μασάζ? 

Όλοι οι αθλητές αυτό που θέλουμε είναι να βελτιωνόμαστε και ν’ ανεβαίνουμε ένα σκαλί παραπάνω σε καθημερινή βάση. Το μασάζ βοηθά να πετύχουμε το στόχο μας αυτό καθώς διατηρεί τους μύες μας στην επιθυμητή αθλητική κατάσταση ώστε ν ανεβάζουμε τις επιδόσεις μας. Το σώμα ενός αθλητή καταπονείται καθημερινά και χρειάζεται αποτοξίνωση, μέσω του μασάζ όπως προαναφέρθηκε ενισχύεται η ροή του αίματος και κατ’ επέκταση παρέχεται οξυγόνο στους ιστούς πράγμα το οποίο συμβάλλει  στη διαδικασία της αποτοξίνωσης. Τέλος ποιος αθλητής δε θέλει να βελτιώσει τη κινητικότητα του ? 

Γενικά :

 Η αντίληψη ότι το μασάζ είναι μια πολυτέλεια ή ότι απευθύνεται αποκλειστικά σε ευκατάστατα άτομα είναι πια ξεπερασμένη. Το μασάζ δεν έχει ηλικία ή φύλο, απευθύνεται σε όποιον αγαπά και σέβεται τον εαυτό του. Όλα τα αθλήματα και αγωνίσματα χρειάζονται όχι μόνο τη σωματική υποδομή αλλά και το μυαλό. Κάντε αυτό το δώρο στον εαυτό σας. 

Ανούσιες πληροφορίες που αξίζει να συγκρατήσεις :

Η λέξη massage είναι γαλλική και σημαίνει τριβή της μάλαξης. Στα αραβικά το massa σημαίνει άγγιγμα, χειρισμός ενώ στα λατινικά το ρήμα μασσείν σημαίνει ζυμώνω.