Γιασάρης: «Ξεκάθαρος ο στόχος εξαρχής»

680

Ο Ερμής Αγιάς έγραψε ιστορία, καθώς πήρε το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ κι έτσι από του χρόνου θα αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στις Εθνικές κατηγορίες.

Η ομάδα της Λάρισας ήταν από την αρχή το φαβορί και το απέδειξε τελειώνοντας τη σεζόν χωρίς ήττα. Ο τεχνικός της ομάδας, Γρηγόρης Γιασάρης μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ.

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑΘ και τα συναισθήματα που υπάρχουν: «Πρώτα απ’ όλα ήταν μία μεγάλη επιτυχία για το μπάσκετ της περιοχής. Είμαστε χαρούμενοι γιατί δώσαμε χαρά κι ελπίδα στον κόσμο της Αγιάς. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της ομάδας και σίγουρα για πολλούς ήταν η επιβράβευση για τους κόπους των προηγούμενων ετών.

Για να γίνουν όλα αυτά υπήρχε η τεράστια βοήθεια του προέδρου, Θοδωρή Ριζούλη και των συνεργατών του. Δίχως αυτούς δεν θα είχαμε την δυνατότητα να δουλέψουμε σε τέτοιες συνθήκες. Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο της Αγιάς και της Λάρισας που όταν τον χρειαστήκαμε ήταν δίπλα μας».

Για το στόχο που υπήρχε στην αρχή της σεζόν: «Ο στόχος ήταν από την αρχή ξεκάθαρος. Η άνοδος. Με τέτοιο υλικό θα ήταν ανόητο να θέσουμε κάποιον άλλο στόχο. Θεωρώ ότι δίκαια οι αντίπαλοι μάς έδωσαν τον τίτλο του φαβορί και πιστεύω ότι από την μεριά μας ανταποκριθήκαμε πλήρως στον τίτλο αυτό, άλλωστε αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι τερματίσαμε το πρωτάθλημα χωρίς ήττα».

Για τη νέα σεζόν και την πρόκληση της Γ’ εθνικής: «Σίγουρα είναι μία πρόκληση. Το διάστημα αυτό ξεκαθαρίζουμε το ρόστερ που έχουμε και βρισκόμαστε σε φάση ανανεώσεων και αποχωρήσεων. Θεωρώ ότι στις θέσεις που θα χρειαστούμε παίκτες θα γίνουν κάποιες ποιοτικές προσθήκες που θα είναι ικανές να μας βοηθήσουν για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της Γ’ εθνικής.

Είναι νωρίς να πούμε για στόχους γιατί δεν ξέρουμε ούτε πως θα είμαστε εμείς ούτε πως θα είναι οι άλλες ομάδες, όμως σίγουρα στόχος θέλουμε να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να βγάζουμε προς τα έξω δείγματα σοβαρής και πειθαρχημένης ομάδας σε όλα τα επίπεδα τόσο εντός όσο κι εκτός παρκέ».

Για τη συνεργασία με παίκτες όπως οι Κόμματος και Δαουλάρης: «Σίγουρα είναι μεγάλη χαρά η συνεργασία με τέτοιους παίκτες που έχουν παραστάσεις από το υψηλότερο επίπεδο. Κάθε προπονητής κερδίζει από τέτοιες συνεργασίες και σίγουρα ανεβάζει το πρεστίζ του συλλόγου. Το ακόμα πιο σημαντικό είναι ότι η παρουσία τέτοιων αθλητών ωθεί τα παιδιά της επαρχίας να ασχολούνται με το μπάσκετ».