Γεωργιάδης: Δεν μπορούμε να υποστούμε σε μια τέτοια ταλαιπωρία

596

Τις τελευταίες ημέρες είναι γνωστό ότι έχει ξεσπάσει μία μάχη μεταξύ της ΕΚΑΣΘ με τον Σύνδεσμο Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Θεσσαλονίκης. Βασικότερη αιτία είναι η μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στη πληρωμή των διαιτητών μιας και έχουν να πληρωθούν από τις 1/3/2010.

Ο πρόεδρος του ΣΔΚΘ, Γιώργος Γεωργιάδης μίλησε στο «Northbasket» γι’ αυτό το θέμα: «Το προηγούμενο διάστημα η ΕΚΑΣΘ μας ενημέρωσε τι θέλει να μας πληρώσει τις αποζημιώσεις του Οκτωβρίου και το Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους αλλά και ότι έχει επιπλέον ένα ποσό της τάξης των 15.000€ το οποίο θέλει να διαθέσει για την εξόφληση μέρους των οδοιπορικών. Εμείς τους προτείναμε ότι θα ήταν καλύτερα αυτό το ποσό να το διαθέσουν στην εξόφληση κάποιων μηνών από τα χρωστούμενα για να μειωθεί και το χρέος και όχι για τα οδοιπορικά κάτι όμως που δεν αποδέχτηκαν.

Μάλιστα άξιο αναφοράς αποτελεί το πρωτοφανές γεγονός ότι η Ένωση θέλει να κάνει αυτές τις πληρωμές από τα γραφεία της, οδηγώντας τα μέλη μας σε απίστευτη ταλαιπωρία. Μέχρι τώρα τα λεφτά δίνονταν από την ΕΚΑΣΘ στον σύνδεσμο μας και εμείς μέσω του «e-banking» τα τοποθετούσαμε στους λογαριασμούς των διαιτητών, κρατώντας το ποσό που μας αναλογεί για τη βιωσιμότητα του συνδέσμου. Με αυτό τον τρόπο τα μέλη μας απέφευγαν τη ταλαιπωρία».

Ο κ. Γεωργιάδης συνέχισε λέγοντας: «Μας ενημέρωσαν την Πέμπτη στις 18:00 να παρευρεθούμε γραφεία της ΕΚΑΣΘ για να συζητήσουμε και να βρούμε μία λύση. Εφόσον η Ένωση επιμένει σε αυτή της την απόφαση, τότε θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας οι οποίες μπορεί να είναι από ξαφνικές αποχές, μέχρι ολική αποχή από τα πρωταθλήματα.

Μόλις πληροφορηθήκαμε αυτή την απόφαση της ΕΚΑΣΘ, η αντίδραση μας ήταν άμεση και σαν πρώτο μέτρο ξεκινάμε τα ματς με δέκα λεπτά καθυστέρηση. Κανένα από τα 150 μέλη μας δεν πήγε να πληρωθεί από τα γραφεία της ΕΚΑΣΘ, κάτι που αποδεικνύει τον σεβασμό τους στην απόφαση που πήρε το διοικητικό συμβούλιο του ΣΔΚΘ αλλά και ότι είμαστε όλοι μια γροθιά. Ευελπιστούμε να βρεθεί μία λύση και να συνεχίσουν να λειτουργούν τα πράγματα όπως λειτουργούσαν μέχρι τώρα γιατί δεν μπορούμε να υποστούμε σε μια τέτοια ταλαιπωρία».