Γεροφώτης: «Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό»

201

Για το παιχνίδι (27/01) με Ερμή Λαγκαδά: «Καταρχάς, να ξεκινήσω λέγοντας ότι στο πρωτάθλημα δεν είχαμε την πορεία που περιμέναμε σε όλον τον 1ο γύρο, ήμασταν πολύ χαμηλά σε σχέση με αυτά που είχαμε στο μυαλό μας. Είχαμε πολλές ατυχίες με τραυματισμούς, όμως, που μας πήγαν πολύ πίσω. Δείχνουμε αυτήν τη στιγμή καλύτερο πρόσωπο, να είμαστε πιο συγκεντρωμένοι και πιο σοβαροί στα παιχνίδια. Στα δύο τελευταία παιχνίδια ήμασταν αρκετά καλά. Είναι ένα ντέρμπι με τον Ερμή εδώ στη Θεσσαλονίκη, ο Ερμής είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, που δουλεύει σωστά. Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε το παιχνίδι, όπως και οποιοδήποτε άλλο και να τελειώσουμε το πρωτάθλημα για να μπορέσουμε να μπούμε στην εξάδα που είναι οι θέσεις των play-offs».

Για τη νίκη με τη ΧΑΝΘ: «Εμείς τακτικά ήμασταν πάρα πολύ καλοί στο συγκεκριμένο παιχνίδι, φαινόταν και μέσα στη βδομάδα ότι ήμασταν καλά. Τα παιδιά που έχω στην ομάδα είναι πολύ ποιοτικοί παίκτες και έμπειροι. Μέχρι στιγμής, είτε λόγω τραυματισμών είτε συγκυριών, δεν κατάφεραν να δείξουν αυτό που μπορούσαν μέσα στο γήπεδο. Καταφέραμε μέσα στη ΧΑΝΘ να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και βγήκε αυτό που βγήκε. Όποιος έχει παρακολουθήσει τα δικά μας παιχνίδια, θα έχει δει ότι παίζουμε καλά για ένα-δύο δεκάλεπτα, αλλά δεν ολοκληρώναμε ποτέ το παιχνίδι σωστά».

Για τον λόγο που επέστρεψε στους Μαχητές: «Καταρχάς, το κομμάτι που είναι πολύ σημαντικό είναι ότι εδώ είναι το σπίτι μου, είμαι δίπλα στο γήπεδο. Το δεύτερο κομμάτι είναι τα παιδιά της διοίκησης, με τα οποία έχω εξαιρετικές σχέσεις. Δεν χρειάστηκε πάρα πολύ για να με πείσει, με έπεισε ότι πέρα από το κομμάτι του ανδρικού η δουλειά που γίνεται στις υποδομές είναι εξαιρετική. Είναι όλο το κομμάτι από κάτω προς τα πάνω, σιγά-σιγά να το φέρουμε στην πρώτη ομάδα. Θα προσπαθήσουμε του χρόνου να το κάνουμε ακόμα πιο έντονα».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Φέτος το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δύσκολο, δηλαδή πιο ανταγωνιστικός ο όμιλος μας σε σχέση με τον περσινό και τον προπέρσινο. Αυτό βοήθησε ότι οι όμιλοι από τέσσερις έγιναν τρεις. Οι ομάδες στον βορρά πρέπει να αρχίσουν να πηγαίνουν στο επίπεδο των ομάδων της Αθήνας και του κέντρου, που θεωρητικά κάνουν καλύτερα και πιο δυνατά ρόστερ και φέτος το δείχνουν αυτό το πράγμα. Φέτος πραγματικά το πρωτάθλημα είναι πολύ πιο δυνατό και ανταγωνιστικό».