Γαλάνης: Η νίκη μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια

433

Η νίκη του Σαββάτου επί του Πανελευσινιακού έχει διπλή σημασία για τον Πιερικό/Αρχέλαο. Από τη μία ο σύλλογος έμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση της παραμονής και από την άλλη άπαντες πήραν τεράστια ψυχολογική ανάσα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Ο κόουτς των ασπρόμαυρων Δημήτρης Γαλάνης δήλωσε γι’ αυτό το αποτέλεσμα: «Όλες οι προηγούμενες μάχες μας δίδαξαν κάτι. Ακόμα και αυτές που χάσαμε. Για να πραγματοποιήσεις την οποιαδήποτε νίκη χρειάζεσαι δύναμη, θέληση και απέραντη ικανότητα αφοσίωσης. Αυτή η νίκη μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια».

Ο άμεσος συνεργάτης του Χρήστος Ξηρομερίτης ανέφερε με τη σειρά του: «Μετά από τέσσερα ανεπιτυχή αποτελέσματα, είχαμε μπροστά μας την μεγάλη πρόκληση να παίξουμε κόντρα στην Ελευσίνα, μια ομάδα πλήρη, γεμάτη εμπειρία και με πολύ ισχυρό κίνητρο. Όλη την εβδομάδα που πέρασε είχαμε να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και την πίεση του αποτελέσματος.

Μείναμε όμως ενωμένοι και συγκεντρωμένοι και αυτό πιστεύω ότι φάνηκε σε όλη τη διάρκεια του Σαββατιάτικου αγώνα. Στον αθλητισμό δεν υπάρχουν μυστικά επιτυχίας. Η συνταγή είναι γνωστή και χιλιοειπωμένη: Δουλειά, αυτοσυγκέντρωση, προσήλωση στο στόχο και ενότητα. Το Σάββατο αποκτήσαμε ξανά αυτοπεποίθηση και προχωράμε».