«Βράζει» για τη διαιτησία η Δόξα Πεύκων

583

Από το χθεσινό πρόγραμμα του δεύτερου ομίλου της Γ΄ Εθνικής ξεχώριζε το ντέρμπι των πρωτοπόρων ανάμεσα στη Δόξα Πεύκων με τον Ιωνικό Ιωνίας. Αυτοί που «χαμογέλασαν» στο τέλος ήταν οι φιλοξενούμενοι οι οποίοι πλέον απολαμβάνουν τη μοναξιά της κορυφής. Πάντως η ομάδα των Πεύκων έχει πολλά παράπονα από τη διαιτησία του Πολυχρονιάδη όπου θεωρούν ότι υπέπεσε σε λανθασμένες αποφάσεις οι οποίες τους έθεσαν εκτός διεκδίκησης της νίκης στα τελευταία λεπτά.

Το «northbasket» επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Δόξας Πεύκων Παναγιώτη Καλογιούρη ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε: «Ο αγώνας σε όλη τη διάρκεια του ήταν σκληρός και ανταγωνιστικός. Στο 37’ το σκορ ήταν 67-67 με το διαιτητή Πολυχρονιάδη σε εκείνο το σημείο να χρεώνει λανθασμένα εκτός φάσης με επιθετικό φάουλ τον βασικό μας σέντερ Καρούζο. Ο παίκτης μας ζήτησε από το διαιτητή να τους εξηγήσει το λόγο και στη συνέχεια εκείνος τον χρέωσε με τεχνική ποινή. Έτσι η ομάδα του Ιωνικού ευστόχησε στις βολές και με καλάθι στην έξτρα επίθεση ουσιαστικά «κλείδωσε» τη νίκη. Γενικά έχουμε παράπονα με τη συνολική αντιμετώπιση της διαιτησίας προς το βασικό μας σέντερ (Καρούζος), καθώς χρεώθηκε με πέντε φάουλ που όλα δόθηκαν εκτός φάσης.

Αυτό το ματς ήταν σαν τελικός για όλους μας και θα έπρεπε να δοθεί πιο πολύ προσοχή από τη διαιτησία. Όμως ένας θεωρητικά «έμπειρος» διαιτητής με αυτή του την απόφαση «τίναξε» το παιχνίδι στον αέρα. Επειδή είναι πάγια τακτική μας να είμαστε κόσμιοι στον αγωνιστικό χώρο και οι φίλαθλοι μας είναι μπασκετικοί και κυρίως γονείς με τα παιδιά τους, δεν θέλουμε μερικοί να το θεωρήσουν αυτό σαν μειονέκτημα και να μας υποτιμούν. Είναι κρίμα όταν ένας διαιτητής κρίνει έναν αγώνα ή μια χρονιά με ένα σφύριγμα με το οποίο γελούσε και ο πιο φανατισμένος φίλαθλος του Ιωνικού!».

Συνέχισε λέγοντας: «Επίσης θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Ιωνικό Ιωνίας για τη δύσκολη νίκη που πέτυχε και τον φέρνει μόνο και πρωτοπόρο στη βαθμολογία. Τους ευχόμαστε καλή άνοδο και ελπίζουμε να σεβαστούν την ιστορία τους και την ηθική που δείχνουν. Εμείς συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά που θα μας φέρει όσο ψηλότερα γίνεται στο τέλος του πρωταθλήματος».