Βαχαροπούλου: «Εμπιστοσύνη στα παιδιά»

490

Τα τελευταία χρόνια ο Θερμαϊκός Θέρμης διαπρέπει στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΘ γυναικών, όμως φέτος δείχνει έτοιμος για την υπέρβαση. Μετά από 7 αγωνιστικές η ομάδα της Θέρμης παραμένει αήττητη.

Η προπονήτρια της ομάδας, Μαρία Βαχαροπούλου, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την πορεία του Θερμαϊκού, για τον τελικό του κυπέλλου ΕΚΑΣΘ που θα διεκδικήσει το τρόπαιο αλλά και τριετή συνεργασία της με τους «πράσινους».

Who is who

Η Μαρία Βαχαροπούλου είναι πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου από το τμήμα «Επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού» με ειδικότητα στη καλαθοσφαίριση με βαθμό πτυχίου “Άριστα”. Η προπονητική της καριέρα ξεκίνησε το 1990 όταν συνεργάστηκε για πέντε χρόνια με τον Μέγα Αλέξανδρο στα τμήματα κορασίδων και νεανίδων. Τη σεζόν 1996-97 δεν άλλαξε ομάδα, ωστόσο αναβαθμίστηκε αναλαμβάνοντας στα μέσα της σεζόν το γυναικείο του Μέγα Αλέξανδρου.

Από το 1997 έως το 1999 βρέθηκε να κοουτσάρει το γυναικείο και το αντρικό της Χαλκιδόνας, προτού αποχωρήσει για να αναλάβει το γυναικείο και το τμήμα κορασίδων του Ηρακλή (1999-2001).

Τη περίοδο 2002-03 συνεργάστηκε με την γυναικεία ομάδα της Ελπίδας Τούμπας, ενώ ένα χρόνο μετά επέστρεψε και πάλι στον Μέγα Αλέξανδρο. Τη διετία 2004-06 καθοδηγούσε το γυναικείο του Ναύαρχου Βότση καταφέρνοντας μάλιστα να πάρει την άνοδο στην Α’ ΕΚΑΣΘ αήττητη. Από το 2009 μέχρι σήμερα συνεργάζεται με τον Θερμαϊκό Θέρμης έχοντας αναλάβει το γυναικείο αλλά και το αντρικό τμήμα. Όσα δήλωσε:

Για την αήττητη μέχρι τώρα πορεία του Θερμαϊκού Θέρμης: «Η ομάδα δούλεψε καλά όλο αυτό το διάστημα. Το καλοκαίρι ενισχυθήκαμε με 7 παίκτριες, οι οποίες βλέποντας την περσινή πορεία της ομάδας επέλεξαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στη Θέρμη. Βρισκόμαστε ήδη στην 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος και μπροστά μας έχουμε την Δόξα Δρυμού. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε το ντέρμπι με τον δεύτερο ΕΟΣ και ακόμα δύο παιχνίδια για τον πρώτο γύρο. Είμαστε αισιόδοξοι για τη συνέχεια.

Έχουμε ακόμα 4 παιχνίδια και θα θέλαμε να τελειώσουμε αήττητοι τον πρώτο γύρο. Αυτή τη πορεία την περίμενα γιατί καθημερινά δουλεύουμε σκληρά. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά που στελεχώνουν την ομάδα, στο καλό κλίμα που υπάρχει και στη δουλειά που κάνουμε όλοι μαζί».

Για το τελικό του Κυπέλλου ΕΚΑΣΘ με τον Ναύαρχο Βότσης: «Η διαφορά των δύο ομάδων δεν αντικατοπτρίζεται στο σκορ που νικήσαμε στο μεταξύ μας παιχνίδι για το πρωτάθλημα. Ο Βότσης είναι από τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν και θεωρώ ότι θα βρεθεί στο φάιναλ φορ.

Είναι ένα ντέρμπι στο οποίο θα κατεβούμε για να κάνουμε το καλύτερο και να πάρουμε το κύπελλο. Μας ενδιαφέρει ο θεσμός και θέλουμε να τον κατακτήσουμε. Ο Βότσης είναι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος, τον σεβόμαστε και θα χαρούμε να προσφέρουμε ένα θέαμα αντάξιο ενός τελικού. Θέλουμε να το χαρούν όσοι βρεθούν γήπεδο».

Για τους στόχους που θέτει στο φετινό πρωτάθλημα: «Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι με διάθεση να δουλέψουμε καλά. Θέλαμε να έχουμε καλό κλίμα και μία άριστη συνεργασία βλέποντας παράλληλα κάθε ματς ξεχωριστά. Αυτά μέχρι τώρα τα έχουμε καταφέρει και πλέον ο στόχος μας είναι να είμαστε μέσα στο final 4, δηλαδή μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες. Τον Απρίλιο θα διεκδικήσουμε ότι μας αξίζει κι αν αυτό είναι το πρώτο γιατί να μην το πάρουμε; Τα οικονομικά δεδομένα δεν επιτρέπουν τα πολλά όνειρα οπότε πάμε βήμα βήμα».

Για τη συνεργασία της με την ομάδα της Θέρμης: «Εγώ έχω και το αντρικό οπότε η συνεργασία μου είναι διπλή. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένη από την ομάδα, η οποία σε χαλεπούς καιρούς ανταποκρίνεται πολύ καλά απέναντι στα παιδιά και σε εμένα. Κάνει το καλύτερο δυνατό. Η εξαμελής επιτροπή για το τμήμα του μπάσκετ ανταποκρίνεται με εξαιρετικό τρόπο σε όλες τις καταστάσεις που μπορούν να προκύψουν».