Βαχαρίδης: «Τελικός το Σαββατιάτικο ματς με την Καστοριά»

659

Τα Προκριματικά Βορρά για το Πανελλήνιο Παίδων βρίσκονται σε μια πολύ σημαντική στροφή με τα παιχνίδια που έχουν έχουν γίνει να παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον και τις ομάδες να δίνουν το 100% των δυνατοτήτων τους προκειμένου να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο εισιτήριο για την επόμενη φάση και να βρεθούν στο Πανελλήνιο.

Μια εξ αυτών των ομάδων είναι η Ασπίδα Ξάνθης η οπιά τις πρώτες δυο αγωνιστικές ξεπε΄ρασε τα εμπόδια του Πιερικού Αρχέλαου και του ΑΟ Αίολου Τρικάλων αντίστοιχα. Με τις νίκες αυτές το συγκρότημα του coach Χρήστου Βαχαρίδη, θέτει σε γερές βάσεις το ονομά του για την κατάκτηση του προνομιούχου εισιτηρίου για το Πανελλήνιο Παίδων.

Το Northbasket.gr επικοινώνησε με τον Χρήστο Βαχαρίδη τεχνικό της Ασπίδας Ξάνθης, με τον ίδιο να μας λέει τα εξής:

«Σε αυτή την φάση των αγώνων που βρισκόμαστε, τα παιχνίδια μπορώ να πω πως πηγαίνουν περισσότερο στην δύναμη και όχι τόσο στην τεχνική που έχει η κάθε ομάδα. Δηλαδή δεν θα δείς σε ένα παιχνίδι ναυπάρχουν πολλά τεχνικά χαρακτηριστικά στις δύο ομάδες, αυτό που επικρατεί είναι η θέληση και το πάθος των παιδιών για την νίκη στο παρκέ. Συνηθως νικήτρια είναι η ομάδα που θα επικρατήσει σε δύναμη και πάθος απέναντι στην αντίπαλο της. Προσωπικά πιστεύω πως εμείς είμασταν ικανοί αλλά ίσως και τυχεροί στα πρώτα δυο παιχνίδια. Το ότι είμαστε τυχεροί δεν το λέω για το γεγονός ότι κερδίσαμε αλλά για τις διαφορές που εξασφαλίσαμε καθώς μπορεί στην τελική κατάταξη να φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες. Σε ότι έχει να κάνει με την συνέχεια του μίνι πρωταθλήματος αυτού, θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι του Σαββάτου που έχουμε απέναντι στην Καστοριά μια πολύ δυνατή ομάδα όπως έχει δείξει. Θα το χαρακτήριζα τελικό διότι αν καταφέρουμε να κερδίσουμε εκτιμώ πως με το 1,5 πόδι είμαστε στο Πανελλήνιο».