Βασιλακόπουλος: “Το μπάσκετ είναι εδώ!”

316

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος ενόψει της τελικής φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, που ξεκινάει την Παρασκευή στην Καβάλα, αναφερόμενος στο αδιέξοδο που έφθασε η χώρα μας και κατά συνέπεια και το μπάσκετ, αλλά ταυτόχρονα έδωσε το σύνθημα για ανάκαμψη.

“Καλωσορίζουμε στον ελληνικό βορρά, στην Καβάλα, τα νιάτα του ελληνικού μπάσκετ. Η διοργάνωση της Τελικής Φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων κορυφώνει μία ακόμη διαδικασία περιφερειακής ανάπτυξης.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μαχόταν και μάχεται για την πρόοδο του μπάσκετ . Με τη συνδρομή των υγιώς σκεπτόμενων φίλων του θα συνεχίσει, να μάχεται σε καιρούς χαλεπούς. Και μάλιστα, κόντρα σε δυνάμεις οι οποίες εξυπηρετούν άλλους χώρους κι άλλα συμφέροντα.

Υπήρξε σπάταλη κι επιπόλαιη διαχείριση του πλούτου που εισέρευσε στο ελληνικό μπάσκετ. Φτάσαμε στην υπερεκμετάλλευση και στη συνέχεια στις αθρόες ελληνοποιήσεις παρόλο που η Ομοσπονδία απέρριπτε τις αιτήσεις. Αποτέλεσμα; Τελμάτωσε η παραγωγική διαδικασία. Χάθηκαν γηγενή ταλέντα. Βυθίστηκε η ανάπτυξη.

Σε εθνικό επίπεδο επανήλθαμε στα μεγάλα σαλόνια του Παγκόσμιου αθλητικού στερεώματος. Οι εθνικές Ομάδες μας σε όλα τα επίπεδα πρωταγωνιστούν επειδή οι Σύλλογοι επιμένουν ελληνικά. Καλλιεργούν το άθλημα. Παράγουν ταλέντα. Και τις στελεχώνουν. Οι ομάδες με μικρούς σε ηλικία παίκτες διαμορφώνουν τις μεγάλες προοπτικές για το ελληνικό μπάσκετ.

Οι κίνδυνοι όμως, παραμονεύουν. Η οικονομική κρίση, η επίθεση από το Στοίχημα το οποίο προωθεί με όλους τους τρόπους το ποδόσφαιρο και η μείωση κονδυλίων απειλούν το άθλημα μας. Κύρια πηγή εσόδων την δεκαετία του ’90 ήταν η τηλεόραση. Αυτά τα χρήματα κατασπαταλήθηκαν. Δεν επενδύθηκαν. Οι φωνές μας κατά της νεοπλουτίστικης αντίληψης ήταν φωνές βοώντων εν τη ερήμω!

Φτάσαμε στα σημερινά αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης, από την εποχή της τηλεόρασης περάσαμε πλέον στην εποχή του τζόγου!

Ο αγώνας της Ελληνικής Καλαθοσφαιρικής Ομοσπονδίας συνεχίζεται με την δική σας υποστήριξη. Το μπάσκετ είναι εδώ!”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΕΟΚ.

Επιπλέον, το δικό τους χαιρετισμό απηύθυναν και οι εξής:

Ο δήμαρχος Καβάλας Κωνσταντίνος Σιμιτσής

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που φιλοξενούμε στην πόλη μας την τελική φάση του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης εφήβων.
Μέσα από την ευγενή άμιλλα και τον ομαδικό αγώνα για τη νίκη και τη διάκριση οι νεαροί αθλητές διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους, που χαρακτηρίζεται από σώμα γερό, μυαλό οξύ και εύστροφο και ψυχή αγωνιστική, ευαίσθητη και κοινωνικά υπεύθυνη.
Η ανάθεση μιας τόσο σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης στην πόλη μας (για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα χρόνια) καταδεικνύει την απόλυτη εμπιστοσύνη της αθλητικής ηγεσίας (Ε.Ο.Κ.) στην επάρκεια και αποτελεσματικότητα των φορέων της διοργάνωσης (Αντιπεριφέρεια Καβάλας, Δήμος Καβάλας, ΕΚΑΣΑΜΑΘ). Από την άλλη, μαρτυρεί και την πλήρη ικανοποίηση όλων (αθλητών, προπονητών, παραγόντων και επισκεπτών)από την άψογη και ευχάριστη φιλοξενία που βρίσκουν και απολαμβάνουν όλοι στην πόλη μας.
Εύχομαι στους αθλητές να γευτούν τη χαρά της συμμετοχής και της συλλογικής προσπάθειας , σεβόμενοι τους αντιπάλους τους.
Στους προπονητές και στους παράγοντες εύχομαι να συνεχίσουν να διαμορφώνουν καλούς αθλητές και σωστούς πολίτες.
Και στους γονείς να καμαρώνουν τα παλικάρια και τις επιτυχίες τους, εμπνέοντάς τα και ενθαρρύνοντάς τα σε κάθε όμορφη προσπάθειά τους.
Με τη βεβαιότητα ότι θα γίνετε «πρεσβευτές» της πόλεώς μας σας καλωσορίζουμε όλους και σας ευχόμαστε καλά αποτελέσματα και ευχάριστη διαμονή.

Η Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαου Γρανά

Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας η φιλοξενία της τελικής φάσης της διοργάνωσης του εφηβικού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης στην Καβάλα.
Τέτοιου είδους δράσεις που προάγουν τον αθλητισμό και το «ευ αγωνίζεσθε» δίνουν σε όλους μας ελπίδα και δύναμη για να συνεχίσουμε τους αγώνες για το καλό της περιοχής μας. Όταν μάλιστα σε τέτοιους αγώνες μετέχουν έφηβοι αυτό μας γεμίζει ελπίδα για το αύριο της χώρας μας και του τόπου.
Καλώ λοιπόν τους συμμετέχοντες αθλητές να αγωνιστούν όχι μόνο για το καλό της ομάδας τους, αλλά και για το γενικότερο καλό.
Χαιρετίζουμε τέτοιου είδους προσπάθειες, τις στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και ευχόμαστε να έχουν μιμητές και συνεχιστές.
Σας καλωσορίζουμε στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη και στην Καβάλα.
Είστε νέοι, αγωνιστείτε με πάθος για τη νίκη, αγωνιστείτε με πάθος για την πατρίδα μας!

Ο πρόεδρος της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. Νίκος Νικολόπουλος

Η Ένωση Καλαθοσφαιριστών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης χαιρετίζει την ανάληψη της τελικής φάσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Εφήβων 2011-2012 από τον Δήμο Καβάλας.
Δεν είναι πρώτη φορά, που ο Δήμος Καβάλας και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος κος Σιμιτζής δείχνουν τα ιδιαίτερα αισθήματα τους στο μπάσκετ αναλαμβάνοντας μια τέτοια διοργάνωση.
Εμείς δεν έχουμε παρά να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, όσο και στον Δήμαρχο Καβάλας, για την προσπάθεια αυτή, που θα δώσει τη δυνατότητα στους φιλάθλους και όχι μόνο του μπάσκετ της περιοχής μας, να παρακολουθήσουν τις αξιολογότερες ομάδες σε αυτήν την ηλικία.
Στις ομάδες που θα συμμετάσχουν, ευχόμαστε, ότι καλύτερο για την επίτευξη των στόχων τους και ελπίζουμε να παρακολουθήσουμε ένα ωραίο τουρνουά μέσα σε αθλητικά πλαίσια και μέσα από τις προσπάθειες τόσο των διοικήσεων, προπονητών, όσο και αθλητών –πολλοί από τους οποίους αποτελούν το μέλλον του Ελληνικού μπάσκετ – να αναδειχτούν όλα τα ιδεώδη του Αθλητισμού.

πηγη:superbasket.gr