Βασιλακόπουλος: «Πρόθεσή μας είναι να ολοκληρωθούν όλα τα πρωταθλήματα ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι»

378

Για την κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά η ανθρωπότητα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ «Πρώτη Σελίδα» με τον Μπάμπη Πλάγο, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργος Βασιλακόπουλος, που αναφέρθηκε στο Ελληνικό μπάσκετ, στην Εθνική ομάδα και στην κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή ΦΙΜΠΑ.

Για τις εγχώριες διοργανώσεις

Ενοχλημένος φάνηκε ο πρόεδρος της ΕΟΚ από το γεγονός ότι δεν προσκλήθηκε στην τηλεδιάσκεψη του ΕΣΑΚΕ, στην οποία αποφασίστηκε η διακοπή του πρωταθλήματος. Η όποια απόφαση, τόνισε, θα πρέπει να παρθεί με συζήτηση όλων των πλευρών (σ.σ. ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ, Υφυπουργείο Αθλητισμού) συμπεριλαμβανομένου και των παικτών. Για τα άλλα πρωταθλήματα (Εθνικές κατηγορίες και τοπικά πρωταθλήματα), που διοργανώνει η ΕΟΚ και οι τοπικές Ενώσεις Σωματείων Καλαθοσφαίρισης, είπε ότι πρόθεση του είναι ολοκληρωθούν, έστω και μέσα στο καλοκαίρι.

Για την Εθνική

Σε ερώτηση για το αν θα είναι στον πάγκο της Εθνικής ο Πιτίνο, ο ισχυρός άνδρας του Ελληνικού μπάσκετ είπε ότι η ΕΟΚ θα περιμένει πρώτα την ανακοίνωση της ημερομηνίας διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων και του Προολυμπιακού Τουρνουά και στη συνέχεια θα μιλήσει με τον Αμερικανό προπονητή. «Είναι μέγιστη τιμή για κάθε αθλητή να φορά τη φανέλα με το εθνόσημο και να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες» απάντησε ο κ. Βασιλακόπουλος σε ερώτηση για το αν φοβάται ότι θα υπάρχουν απουσίες στην Εθνική αν γίνουν οι αγώνες τον Μάιο 2021. Για τα πανευρωπαικά “μικρά” πρωταθλήματα (η χώρα μας έχει αναλάβει αυτό των Νεανίδων, μέσα στον Ιούνιο) είπε ότι είναι νωρίς ακόμα για να αποφασίσουμε και τόνισε ότι η όποια απόφαση θα είναι της ΦΙΜΠΑ και των διοργανωτών, δηλ. της ΕΟΚ (ή για τα άλλα πρωταθλήματα των χωρών που έχουν αναλάβει τους αγώνες).

Για την Ευρωπαϊκή ΦΙΜΠΑ

Για το καλό του μπάσκετ πρέπει να βρεθεί λύση με τη ΦΙΜΠΑ και την Ευρωλίγκα είπε ο κ. Βασιλακόπουλος, λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχουν απαξιωθεί τα εθνικά πρωταθλήματα των χωρών λόγω αυτής της διαμάχης. «Νομίζω ότι αυτή η κατάσταση με τον κορωνοϊό πρέπει να αλλάξει πολλά πράγματα και στο μπάσκετ, να μας δώσει την ευκαιρία να αναθεωρήσουμε αρκετές απόψεις και να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις» είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος.