Α.Σ.Ε.Θ.: Το pregame του τελικού Κυπέλλου του Σαββάτου

544

Το ερχόμενο Σάββατο 18 Μαΐου στις 21.00 στο κλειστό γήπεδο Μίκρας Α΄ θα γίνει ο φετινός τελικός του Κυπέλλου ΚΥΑΝΑ του Α.Σ.Ε.Θ.. Αντιμέτωπες θα τεθούν οι ομάδες των Μακεδονομάχων Καλοχωρίου και της Κατασκήνωσης Ελαιώνες και ο αγώνας αναμένεται να είναι αμφίρροπος στην εξέλιξή του.

Για να προκριθούν στον τελικό, οι Μακεδονομάχοι Καλοχωρίου απέκλεισαν αρχικά την PROVIL, νικώντας εύκολα με 91-43, ενώ στη συνέχεια πέρασαν από την AGT GROUP BC με 73-51 κάνοντας μία πολύ καλή εμφάνιση.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο δύσκολη, καθώς στους οκτώ κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τον φιναλίστ του Πρωταθλήματος Ιπποκράτη. Με ψυχωμένη εμφάνιση, κυριάρχησαν για τρία δεκάλεπτα και τελικά κατάφεραν να κρατήσουν τη νίκη στο τέλος με 66-60, που τους έφερε στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Εκεί τους περίμενε ακόμα μία δύσκολη αποστολή: Οι μέχρι τότε αήττητοι σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο CUSTOM BROKERS BC! Με καταιγιστική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο προηγήθηκαν ακόμα και με 18 πόντους διαφορά, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η κατάσταση ανατράπηκε και βρέθηκαν ακόμα και με 7 πόντους πίσω, πριν εξαπολύσουν την τελική τους αντεπίθεση και καταφέρουν να κερδίσουν κυριολεκτικά στο τελευταίο δευτερόλεπτο με 82-83, παίρνοντας την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό.

Η Κατασκήνωση Ελαιώνες στον πρώτο γύρο απέκλεισε την φιλικά προσκείμενη LABNET με 84-68. Στους 16 δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στη MEDICAL, την οποία απέκλεισε με ένα καλάθι διαφορά (76-74), ενώ στους 8 έκανε έναν υγιεινό περίπατο απέναντι στους EVAL Λύκους Στεφανινών με 75-59.

Ο ημιτελικός ήταν ένα γκραν γκινιόλ παιχνίδι, απέναντι στην έτερη νεανική ομάδα του Α.Σ.Ε.Θ., τον ATLAS BC. Με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, τελικά οι Ελαιώνες φάνηκαν πιο ψύχραιμοι στο τέλος, νίκησαν με 79-76 και πανηγύρισαν την πρόκριση στον τρίτο τελικό της ιστορίας τους.

Στο φετινό Πρωτάθλημα, οι δύο ομάδες συναντήθηκαν δύο φορές και μοιράστηκαν τις νίκες. Στην Ιωνία οι Ελαιώνες επιβλήθηκαν με 101-68, ενώ στο Καλοχώρι οι Μακεδονομάχοι πήραν τη ρεβάνς με 82-71.

Και οι δύο ομάδες θέλουν τον τίτλο, καθώς θα είναι ο πρώτος τους στον Α.Σ.Ε.Θ. και το γεγονός από μόνο του κάνει τον τελικό να έχει μεγάλο ενδιαφέρον και να υπόσχεται συγκινήσεις σε όσους φίλους του μπάσκετ επιλέξουν να τον παρακολουθήσουν. Η συνέχεια το Σάββατο το βράδυ εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου της Μίκρας.