Α.Σ.Ε.Θ. : Τι έγινε στη δεύτερη αγωνιστική των Play Off

638

Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγιναν οι δεύτεροι αγώνες των PLAY OFF του Πρωταθλήματος του ΑΣΕΘ, και τα παιχνίδια ήταν όλα συγκλονιστικά.

Οι CUSTOM BROKERS BC νίκησαν για δεύτερη φορά την ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΛΑΙΩΝΕΣ, που πάλεψε ακόμα μία φορά ως το τέλος, με 70-80 στο κλειστό της Ιωνίας και προκρίθηκαν με 2-0 νίκες στους 4 του φετινού Πρωταθλήματος του ΑΣΕΘ. Ωστόσο θα περιμένουν μία εβδομάδα να μάθουν τον αντίπαλό τους στον ημιτελικό της 12ης Μαίου, καθώς στο άλλο ζευγάρι, η COCA COLA 3E νίκησε εκτός έδρας την AGT GROUP BC με 64-76 και ξαναπήρε το πλεονέκτημα έδρας. Το παιχνίδι ήταν σκληρό με πολλά νεύρα σε όλη τη διάρκεια του και οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ για τρία δεκάλεπτα. Η απουσία του Ιορδανίδη λόγω τραυματισμού για τους γηπεδούχους έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα και πλέον οι δύο ομάδες θα παλέψουν για τη δεύτερη νίκη και την πρόκριση την ερχόμενη Κυριακή το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο του Καλοχωρίου.

Οι ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ κατάφεραν δια πυρός και σιδήρου να υποτάξουν τη μαχητική ομάδα του ATLAS BC με 78-77 και να πάρουν την πρόκριση στους 4. Ξεκίνησαν τον αγώνα δυναμικά, προηγήθηκαν με 24-12 στην πρώτη περίοδο και διατηρούσαν διψήφια διαφορά για τρία δεκάλεπτα, με μέγιστη τιμή της το +19 (46-27) στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 61-47 στο 30΄, αλλά από το σημείο εκείνο και μετά εκμεταλλεύτηκαν το μικρότερο μέσο όρο ηλικίας των παικτών της ομάδας τους και σταδιακά ροκάνισαν τη διαφορά. Κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 74-74 με τρίποντο του Λαζαρίδη 90΄΄ πριν το τέλος του αγώνα και να προηγηθούν αμέσως μετά με καλάθι του ίδιου παίκτη. Οι έμπειροι ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ αντέδρασαν άμεσα και με δύο εύστοχες βολές του Σωτηράκογλου και δύσκολο καλάθι στον αιφνιδιασμό του Τσιτσινάκη προηγήθηκαν ξανά με 78-76, 6΄΄ πριν τη λήξη. Ο MVP του ATLAS BC σε αυτό τον αγώνα Γιώργος Αναστασίου κέρδισε φάουλ στο σουτ σε νεκρό χρόνο, ευστόχησε στην πρώτη βολή, ωστόσο αστόχησε στη δεύτερη μέσα στο πανδαιμόνιο που δημιούργησαν οι οπαδοί των γηπεδούχων στις κερκίδες και έχασε την ευκαιρία να στείλει το ντέρμπι στην παράταση.

Στον δεύτερο ημιτελικό του Πρωταθλήματος, οι ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ θα αντιμετωπίσουν τον ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, που επίσης ζευγάρωσε τις νίκες του επί της GABOL, κερδίζοντας δύσκολα με 54-55 στο κλειστό της ΜΕΝΤ. Η μεγάλη διαφορά του πρώτου αγώνα λειτούργησε αφυπνιστικά για τους παίκτες της GABOL, που παρέμειναν ανταγωνιστικοί καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα και μάλιστα προηγήθηκαν με 54-51 μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Οι 2/3 βολές του Πάγκου από φάουλ που κέρδισε σε προσπάθεια τριών πόντων και το εύστοχο σουτ του Νικολαίδη 23΄΄ πριν τη λήξη έφεραν πάλι σε θέση οδηγού τον Ιπποκράτη, με την GABOL να αστοχεί δύο φορές στην τελευταία της επίθεση, χάνοντας το δικαίωμα να διεκδικήσει την πρόκριση σε τρίτο ματς.

Για τα PLAY OUT που θα κρίνουν την τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί στη Β΄ κατηγορία, ο ΚΑΥΚΑΣ νίκησε την GK BASKETBALL με 70-55 και ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1. Πλέον, το ερχόμενο Σάββατο οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν πάνοπλες για την παραμονή τους στην Α΄ κατηγορία του ΑΣΕΘ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Τέλος, σε αγώνες κατάταξης, η ΓΣ BERLIN νίκησε τους EVAL ΛΥΚΟΙ με 58-52 και η DS SMITH την ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ με 41-40.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

PLAY OFF ΣΚΟΡ ΝΙΚΕΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΙ ATLAS BC 78-77 2-0
GABOL ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ 54-55 0-2
ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΕΛΑΙΩΝΕΣ CUSTOM BROKERS BC 70-80 0-2
AGT GROUP BC COCA COLA 3E 64-76 1-1
PLAY OUT ΣΚΟΡ ΝΙΚΕΣ
ΚΑΥΚΑΣ GK BASKETBALL 70-55 1-1
ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΚΟΡ  
DS SMITH ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ 41-40 1-1
ΓΣ BERLIN EVAL ΛΥΚΟΙ 58-52