ΑΕΕ Τούμπας: “Ντροπή!”

421

Η απάντηση απο την ιστοσελίδα της ΑΕΕ Τούμπας για τα επεισόδια στη Μηχανιώνα:

Ντροπή για τους εαυτούς τους, την ομάδα τους και την πόλη τους! “Αθλητές” του Ποσειδώνα Μηχανιώνας έκαναν επίδειξη του ανδρισμού τους και της αντίληψής τους για την φιλοξενία βρίζοντας χυδαία, απειλώντας και γονθροκοπώντας τους οπαδούς της ΑΕΕΤ το βράδυ της Παρασκευής στο κλειστό γήπεδο της Μηχανιώνας. Η εξάρθρωση ωμοπλάτης του φιλάθλου μας με “τα γυαλάκια και το μπλε μπουφάν”, αποτέλεσμα της παλικαριάς του Τριαντάφυλλου Αναγνωστίδη (ν. 15),  είναι το λιγότερο και ίσως το πιο αντρίκιο σε σχέση με τις αστειότητες του Σβολάκη (ν. 4) σε όλη τη διάρκεια του ματς και αμέσως μετά τη λήξη του. Από ανθρώπους βέβαια που δεν σεβάστηκαν τα μικρά παιδιά της ομάδας τους (ίσως ανάμεσά τους και τα δικά τους παιδιά) και απευθύνθηκαν με χειρονομίες και προπηλακισμούς ιδίως προς τις γυναίκες οπαδούς μας, δεν μπορείς να περιμένεις ούτε να μετανιώσουν για τη συμπεριφορά τους, ούτε καν να την κατανοήσουν. Περιμένουμε από τη διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος, στη διάθεση της οποίας είναι ολόκληρο το βίντεο του αγώνα, να εφαρμόσει τους Κανονισμούς και να δώσει τέλος στους τραμπουκισμούς και τα ηρωικά νταϊλίκια όσων δυσφημούν το άθλημα, ανταποκρινόμενη στον θεσμικό της ρόλο.

 

Επειδή ο σκοπός μας σε καμία περίπτωση δεν είναι η συνέχιση της αντιπαράθεσης με όσους ακόμη και σήμερα εξακολουθούν να εκθέτουν τους εαυτούς και την ομάδα τους, η ομάδα και οι φίλοι μας εντελώς συνειδητά επέλεξαν να μην απαντήσουν στη σειρά προκλητικών σχολίων που αναρτήθηκαν στο βίντεο με τα επεισόδια. Για το λόγο αυτό και από εδώ αρκούμαστε στην παραπάνω τοποθέτηση.

Και επειδή πέρα από θέατρο (του παραλόγου) και ξύλο, στη Μηχανιώνα παίχτηκε και μπάσκετ (αυτό για το οποίο είμαστε εδώ), οφείλουμε να ασχοληθούμε με την ομάδα μας η οποία πέτυχε την 6η συνεχόμενη νίκη της, με το ευρύ 62-77, και να συνεχίσει την ανοδική πορεία της.

Με ένα άσχημο 1ο δεκάλεπτο και ένα εξίσου νωχελικό 2ο, το ξεκίνημα του αγώνα έφερε στο μυαλό μας την αντίστοιχη εικόνα που οδήγησε στην πανωλεθρία του Ρυσσίου την 3η αγωνιστική. Με σημαντικά προβλήματα στη διεκδίκηση των ριμπάουντ, κυρίως όμως με πολύ άσχημα ποσοστά στην επίθεση, παρά το ότι οι επιλογές μας ήταν οι καλύτερες δυνατές, η ομάδα μας έμεινε από νωρίς πίσω στο σκορ, με τους γηπεδούχους να τελειώνουν την 1η περίοδο προηγούμενοι με 15-8. Σημειώνουμε ότι οι 6 από τους 8 πόντους μας οφείλονταν σε 2 τρίποντα.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε στο ξεκίνημα της 2ης περιόδου και αφού το σκορ είχε πάει στο 20-10. Η πιεστική άμυνα και τα αλεπάλληλα κλεψίματα, κυρίως από τον Κατσαρή, μας επέτρεψαν να τρέξουμε σερί 8-0 που μας έβαλε ξανά στο παιχνίδι, έστω και προσωρινά.  Ο Ποσειδώνας κατάφερε να αντιδράσει με τη σειρά του, εκμεταλλεύτηκε τα λάθη που προκάλεσε ο ενθουσιασμός μας, και όχι μόνο ξέφυγε, αλλά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου έχτισε ακόμη μεγαλύτερη διαφορά (36-24).

Η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή για τους γηπεδούχους στο 1ο λεπτό του 3ου δεκαλέπτου (40-26). Το επόμενο τρίλεπτο όμως έφερε την πλήρη ανατροπή στο ματς, με την ΑΕΕΤ να φτάνει σε σερί 15-0 και να περνάει μπροστά με 40-41. Η ανατροπή ξεκίνησε με τον ανατριχιαστικά εύστοχο Γιάννη Γουβιά (ο οποίος αν ήξερε να βάζει και ώμους στη θέση τους θα ήταν ο MVP του αγώνα). Με 9 συνεχόμενους πόντους από την ίδια σχεδόν θέση(τρία δίποντα και ένα τρίποντο) έδωσε το έναυσμα για την αντεπίθεσή μας. Τη σκυτάλη πήρε ο Δήμος που έδειξε ένα δείγμα από το κρεσέντο που επέδειξε στη συνέχεια, ενώ άλλους 5 συνεχόμενους πόντους πρόσθεσε ο Τάσσος.

Οι δυο ομάδες πήγαν χέρι-χέρι για περίπου 9 λεπτά με το σκορ να είναι στο 49-46 στο τέλος της 3ης περιόδου, 54-51 για τη Μηχανιώνα και 54-57 με δύο τρίποντά μας στα πρώτα λεπτά του 4ου δεκαλέπτου. Μέσα στα επόμενα δύο λεπτά, μέχρι το πεντάλεπτο, η ΑΕΕΤ ξέφυγε με 10 (57-67), τελείωνοντας στην ουσία την υπόθεση “νίκη”. Η Μηχανιώνα, έχοντας χάσει και την ψυχραιμία της, δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε κανένα σημείο μέχρι το τελος του αγώνα, που είδε την ομάδα μας να φτάνει στο +15 με εξαιρετική ευστοχία και στις ελεύθερες βολές και στα σουτ εντός παιδιάς, καθώς διατήρησε την προσοχή της στην εξέλιξη του αγώνα μέχρι την τελευταία στιγμή.

Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα για την παλικαρίσια νίκη της, ιδίως δε στον Δήμο, ο οποίος με 17 πόντους σε ένα μόλις ημίχρονο (4/4 δίποντα, 1/1 τίποντο, 6/7 βολές), κυρίως όμως με την ηρεμία του στις προκλήσεις που δέχθηκε, αναδείχθηκε στον πολυτιμότερο παίκτη μας.